Lakers keluar dari perlumbaan playoff: ‘Hanya tidak berjaya’

PHOENIX — Musim yang bermula dengan janji kejuaraan untuk Los Angeles Lakers berakhir dengan kesakitan kerana gagal melayakkan diri ke kejohanan play-in.

Kekalahan 121-110 hari Selasa kepada Phoenix Suns — ditambah pula dengan kemenangan 116-97 oleh San Antonio Spurs ke atas Denver Nuggets — secara rasmi menyingkirkan LA daripada persaingan play-in dengan baki tiga perlawanan dalam musim biasa.

“Amat kecewa,” kata jurulatih Lakers, Frank Vogel. “Kecewa kerana peminat kami. Kecewa kerana keluarga Buss, yang memberi kami semua peluang ini dan kami mahu memainkan peranan kami dalam membawa kejayaan kepada bola keranjang Laker dan kami gagal.”

Phoenix meledak permainan terbuka dengan 35-22 suku ketiga, dan Lakers terpincang ke garisan penamat dari sana. The Suns’ Devin Booker (32 mata pada penembakan 12-untuk-22) dan Jae Crowder biarkan bangku lawan mereka mendengarnya, menikmati peluang untuk mengebumikan Lakers selepas itu Anthony Davis mencadangkan bulan lepas bahawa kemenangan playoff Phoenix 2021 ke atas LA adalah satu kebetulan.

Akhirnya, ia adalah satu lagi malam yang sukar untuk Lakers dalam musim yang peminat mereka akan segera dilupakan.

“Kami hanya tidak menyelesaikannya,” kata Carmelo Anthony. “Kami mempunyai alatan. Beberapa perkara di luar kawalan kami — beberapa perkara yang kami boleh kawal, beberapa perkara yang kami tidak boleh. Dan ini tidak lebih daripada kami tidak menyelesaikannya. Anda tidak boleh membuat sebarang alasan tentang itu. Kami hanya tidak menyelesaikannya.”

Kecederaan mensabotaj musim ini, dengan Big Three berwajah baharu LA LeBron JamesDavis dan Russell Westbrook bergabung untuk bermain hanya 21 perlawanan bersama-sama hingga Selasa. Lakers menang 11-10 dalam perlawanan itu — hampir tidak dominan, tetapi pastinya bukan penghuni bawah tanah, sama ada.

Kecederaan memainkan faktor sekali lagi Selasa, dengan James diketepikan buat kali keempat dalam lima perlawanan lalu kerana sakit di buku lali kirinya. Ia adalah perlawanan ke-23 beliau yang terlepas musim ini. Menyertai James di bangku pelawat di Pusat Jejak dengan pakaian jalanan adalah Kendrick Nunnterlepas perlawanan ke-79 musim ini kerana lebam tulang di lutut kanannya lagi, peliknya, masih tidak begitu sahaja diketepikan untuk musim ini oleh Lakers.

Malah Davis, yang berada di gelanggang bermain dalam perlawanan ketiganya selepas tidak hadir selama enam minggu kerana terseliuh pada pertengahan kaki kanan, juga berhadapan dengan plantar fascia di kaki kanannya yang telah melandanya sejak dia kembali, menurut Vogel .

Keadaan kesihatan yang teruk — termasuk COVID-19 yang mengalir melalui bilik persalinan pada bulan Disember — membawa kepada jumlah yang tidak masuk akal 24 pemain berbeza yang sesuai untuk LA pada satu ketika musim ini. Dan ia menyebabkan Vogel tiada pilihan selain sentiasa bermain-main dengan pemain yang tersedia untuknya ketika dia mencuba 39 kesebelasan utama yang berbeza hingga Selasa — kedua terbanyak dalam liga di belakang Brooklyn Nets.

“Tahun ini, kami mempunyai lebih banyak barisan kesebelasan utama berbanding kemenangan,” kata Davis, secara langsung.

Westbrook, yang 28 mata tertinggi pasukannya menentang Suns dicemari oleh enam pusingan, ditanya sama ada dia mahukan peluang untuk melakukan semula musim depan dan menamatkan tahun terakhir kontraknya dengan Lakers.

“Maksud saya, itulah rancangannya. Tetapi tiada apa yang dijanjikan,” kata Westbrook. “Ya, kami mahu dapat melihat bagaimana rupanya, apa yang diperlukan sepanjang musim 82 perlawanan. Tetapi kami tidak pasti sama ada itu dijamin. Jadi saya hanya berharap kami mempunyai peluang untuk dapat melakukan sesuatu.”

Davis masih kehilangan kata-kata, memikirkan bagaimana Lakers mensia-siakan peluang itu.

“Matlamat kami adalah untuk memenangi kejuaraan,” katanya selepas mengumpul 21 mata dan 13 lantunan. “Rasa seperti kami mempunyai kepingan, tetapi kecederaan menghalangnya. Dan itulah perbezaan musim ini. Saya fikir walaupun kami tewas dalam perlawanan di mana kami semua berada di atas lantai — saya, Bron, Russ — Saya fikir kami adalah tiga pemain yang hebat, tetapi kami akan memikirkannya jika kami bermain lebih banyak minit bersama-sama. Tetapi kami tidak dapat melakukannya, yang menjadikannya sukar untuk dapat bersaing untuk kejuaraan apabila tiga pemain terbaik anda tidak mencatatkan cukup minit bersama-sama.”

Satu pasukan yang dipilih untuk memenangi 52.5 perlawanan dalam pramusim oleh BetMGM Sportsbook dan pilihan utama — bersama Brooklyn — untuk memenangi semuanya, telah tersingkir daripada persaingan kejohanan play-in dengan tewas perlawanan ketujuh berturut-turut untuk menjadikan rekodnya kepada 31- 48.

Ia merupakan kekalahan berturut-turut terpanjang Lakers musim ini, manakala San Antonio menang buat kali ketujuh dalam lapan perlawanan terakhirnya untuk menjamin sekurang-kurangnya 10 pilihan dalam perlawanan itu. New Orleans Pelicans, yang memerlukan sama ada menang malam Selasa atau kalah oleh Lakers, menewaskan Sacramento Kings 123-109 untuk merangkul tempat playoff.

Los Angeles, sementara itu, tidak memenangi perlawanan berturut-turut sejak awal Januari, apabila menewaskan Sacramento dan Atlanta di tempat sendiri.

Ketika Lakers dan Suns memberi maklum balas pada malam Selasa, Spurs mendahului tujuh mata ke atas Denver pada lewat suku ketiga, meletakkan separuh daripada senario penyingkiran LA. Lakers mendahului 42-39 ke atas Suns pada pertengahan suku kedua apabila San Antonio memberikan sentuhan akhir pada kemenangannya.

Kekalahan itu secara tidak rasmi memulakan musim luar yang penuh dengan tanda tanya buat Lakers. Adakah Vogel akan mengekalkan tugasnya? Adakah terdapat goncangan di kedai untuk pejabat hadapan? Bolehkah Lakers mencari rakan perdagangan untuk Westbrook dan mengurangkan kerugian mereka? Adakah James, yang memasuki tahun terakhir perjanjiannya, menandatangani lanjutan kontrak untuk mengekalkannya di LA selepas musim ke-20nya dalam liga?

James, yang sentiasa menyedari pemesejan, menunjukkan penjajarannya dengan francais melalui pakaiannya pada hari Selasa. Dia memakai kemeja-T putih dengan tulisan “Lake Show” di hadapan dengan huruf ungu dan emas, memaparkan karikatur legenda Laker Wilt ChamberlainKobe Bryant, Shaquille O’Neal, Magic Johnson, jerry barat, James Worthy dan Kareem Abdul-Jabbar.

Tiada seorang pun dari Lakers 2021-22 membuat keputusan itu.

We would love to give thanks to the author of this article for this incredible web content

Lakers keluar dari perlumbaan playoff: ‘Hanya tidak berjaya’


We have our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/