Lakers menandatangani pengawal mata veteran Dennis Schroder dengan kontrak setahun untuk tugas kedua bersama pasukan

091622-dennisschroder.jpg
Imej Getty

Dengan musim NBA 2022-23 semakin hampir, the Los Angeles Lakers telah menandatangani penjaga mata ejen bebas Dennis Schroder, pasukan itu mengumumkan pada hari Jumaat. NBA Insider Bill Reiter kami mengesahkan bahawa kontrak itu adalah untuk satu tahun, $2.64 juta. Seorang veteran NBA sembilan tahun, Schroder sebelum ini bermain untuk Lakers pada musim 2020-21, apabila dia mencatat purata 15.4 mata dan 5.8 bantuan dalam 61 perlawanan.

Selepas kempen 2021-22 yang mengecewakan di mana mereka terlepas pasca musim, Lakers pada dasarnya telah membina semula keseluruhan senarai mereka di sekitar LeBron James, Anthony Davis dan Russell Westbrook, membawa masuk pemain seperti Patrick Beverley, Lonnie Walker IV, Juan Toscano-Anderson dan kini Schroder . Walaupun matlamat luar musim Lakers kelihatan semakin muda dan lebih atletik, pemain veteran yang mantap seperti Beverley dan Schroder memberikan mereka komoditi yang lebih terkenal menuju ke musim akan datang.

“Kami amat berbesar hati untuk mengalu-alukan kembali Dennis Schroder ke Lakers,” kata pengurus besar Lakers, Rob Pelinka dalam satu kenyataan. “Bukan sahaja Dennis dan Jurulatih [Darvin] Ham berkongsi sejarah pemain-jurulatih bersama-sama, tetapi mereka juga mencerminkan mentaliti ketangguhan satu sama lain dengan kelebihan yang sangat kompetitif. Dennis akan menambah kedua-dua kedalaman dan kehadiran pertahanan atas bola ke teras kami di posisi pengawal. Dia juga seorang penjaring dan playmaker yang terbukti. Kami sangat teruja untuk Dennis dapat berkhemah dan kembali bekerja di LA selepas kejayaannya yang sangat cemerlang bersama pasukan kebangsaannya di luar musim ini.”

gambar-gambar kepala

Sekarang Lakers mempunyai tiga pengawal mata dalam senarai (empat jika anda mengira Kendrick Nunn), persoalan akan terus timbul tentang masa depan Westbrook di Los Angeles. Lakers dilaporkan telah membeli-belah bekas All-Star yang diperangi sejak sekian lama, dan menambah satu lagi pengawal mata hanya mencipta lebih banyak bahan api untuk kebakaran. Bagaimanapun, Ham berkata bahawa dia mempunyai rancangan untuk menggunakan Westbrook pada musim akan datang.

Schroder purata 14.4 mata dan 4.2 bantuan dalam peranan pemula sambilan untuk Boston Celtics musim lepas sebelum didagangkan ke Houston Rockets, di mana dia hanya bermain 15 perlawanan. Walaupun dia tidak pernah begitu cekap (44/34/83 pembahagian pukulan untuk kerjayanya), Schroder sentiasa meletakkan angka, terutamanya mata dan bantuan. Dia mencatatkan purata 19.4 mata yang tinggi dalam kerjaya untuk Hawks pada 2016-17, dan menduduki tempat kedua dalam pengundian Lelaki Keenam Terbaik pada 2019-20 selepas mencatatkan 18.9 mata dan empat bantuan setiap perlawanan untuk Guruh Kota Oklahoma.

Lakers berkemungkinan tidak akan meminta Schroder menjadi playmaker utama pasukan, tetapi dia pasti boleh memberikan pukulan mata di bangku simpanan untuk kesalahan yang menduduki tempat ke-22 dalam NBA musim lepas.

We wish to give thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Lakers menandatangani pengawal mata veteran Dennis Schroder dengan kontrak setahun untuk tugas kedua bersama pasukan


Find here our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/