Lance menjalani pembedahan untuk membaiki dua kecederaan pada buku lali

SANTA CLARA, California — Selepas mengalami kecederaan buku lali kanan penghujung musim menentang Seattle Seahawks, suku belakang San Francisco 49ers Trey Lance sudah pun menuju ke arah pemulihan.

Sehari selepas mereka 27-7 menang menentang Seahawks, Niners mengumumkan bahawa Lance telah “berjaya pembedahan pada buku lali kanannya yang cedera.” Prosedur itu berlaku pagi Isnin di Hospital Stanford dan, menurut satu kenyataan daripada pasukan itu, membaiki dua kecederaan pada buku lali Lance: “patah fibula dan gangguan ligamen.”

Tidak lama selepas pembedahan untuk membaiki buku lalinya yang patah, Lance menggunakan media sosial untuk menawarkan sedikit gambaran tentang perasaannya.

Lance tweet foto dirinya berbaring di atas katil hospital dengan buku lali kanannya dilemparkan dan senyuman di wajahnya.

“Saya amat menghargai semua pesanan dan doa. Pembedahan berjaya dan saya bersedia untuk menyerang proses pemulihan ini,” tulisnya. “Kami tidak akan faham mengapa, tetapi saya percaya bahawa itu semua adalah sebahagian daripada rancangan-Nya. Saya akan kembali dengan lebih baik daripada sebelumnya. Bab ini akan menjadikan cerita itu lebih hebat!”

Proses pemulihan itu akan mengambil sedikit masa, dan pemulangan musim ini telah ditolak, tetapi pakar perubatan pasukan Niners Dr. Tim McAdams berkata dalam satu kenyataan bahawa dia yakin Lance akan “pulih sepenuhnya dalam masa untuk pulangan penuh pada musim 2023. “

Lance akan menuju ke simpanan yang cedera minggu ini sebagai veteran Jimmy Garoppolo mengambil alih sebagai permulaan San Francisco, dengan rookie Brock Purdy melangkah masuk sebagai sandaran. San Francisco dijangka menambah satu lagi quarterback kepada sama ada senarai aktif atau skuad latihan untuk memberikan kedalaman tambahan.

Kecederaan buku lali berlaku dengan kira-kira 2:20 berbaki pada suku pertama pada larian baca zon kedua ke bawah di mana Lance memutuskan untuk mengekalkan bola daripada menyerahkan kepada penerima. Ray-Ray McCloud. Lance meledak di bahagian tengah, tetapi penjaga gol Seahawks Cody Barton bertemu dengannya di dalam lubang selepas keuntungan 2 ela.

Lance jatuh dengan kekok dan buku lali kanannya kelihatan berlipat di bawahnya. Lance kelihatan seperti dia akan bangkit semula sebagai pusat Jake Brendel menghulurkan bantuan, tetapi Lance cepat-cepat turun semula. Sebuah troli keluar tidak lama kemudian, dan Lance dibawa ke bilik persalinan dengan kaki kanannya dibuang angin selepas rakan sepasukannya memberi kata-kata semangat.

Kebanyakan pemain dan jurulatih Niners yang bercakap selepas kemenangan menentang Seattle berkata mereka segera tahu bahawa kecederaan Lance adalah serius.

Mereka yang pernah mengalami kecederaan yang sama, seperti bahagian pertahanan Nick Bosa (yang mengoyakkan ACL di lutut kirinya pada Minggu 2 musim 2020), menawarkan Lance beberapa perspektif.

β€œIa adalah bahagian paling teruk dalam permainan,” kata Bosa. “Ia berlaku serta-merta dan tidak akan kembali. Sebaik sahaja ia berlaku, anda berasa seperti hidup anda berakhir untuk jangka masa tertentu. … Kemudian itu (pembedahan) memulakan jalan anda kembali. Ia tidak akan mudah, tetapi dia akan kembali, dan dia akan baik-baik saja. Ia benar-benar sukar sekarang.”We would like to say thanks to the writer of this post for this awesome material

Lance menjalani pembedahan untuk membaiki dua kecederaan pada buku lali


Explore our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/