Laporan: NFL “lebih berkemungkinan” menerima penggantungan 6-8 permainan Deshaun Watson dan tidak membuat rayuan

Tidak banyak berita yang tersiar semasa atau selepas hari pertama Deshaun Watson perbicaraan disiplin. Satu item maklumat khusus yang telah muncul meminta analisis dan tafsiran selanjutnya.

Daripada Rob Maaddi dari Associated Press: “Saya juga diberitahu NFL, walaupun mendesak penggantungan tanpa had, mahu mengelakkan proses rayuan – sumber berkata ‘situasi yang teruk untuk semua orang yang terlibat’ – jadi liga adalah lebih cenderung untuk mematuhi oleh keputusan Sue Robinson JIKA dia kembali dengan 6-8 perlawanan.”

Ia satu pendedahan yang mengejutkan. Jika ia benar dan tepat (dan kami akan menunda kepada Maaddi dalam hal itu), persoalannya menjadi apakah maksudnya?

Sebagai permulaan, mengapa NFL membocorkan konsesi kritikal ini? Adakah ia takut bahawa, jika Hakim Robinson percaya NFL ditakdirkan untuk mengambil alih proses rayuan yang sememangnya dicurangi, dia akan lebih cenderung untuk tidak mengenakan sebarang disiplin ke atas Watson? Lagipun, itulah satu-satunya cara di bawah Perjanjian Perundingan Kolektif untuk menghalang sebarang rayuan, yang kemudiannya akan diselesaikan oleh Pesuruhjaya.

Sukar untuk tidak tertanya-tanya sama ada itu semua muslihat yang bertujuan untuk membuat dia mengenakan beberapa disiplin, supaya liga kemudiannya boleh merayu kepada Pesuruhjaya, yang pekerjanya telah memutuskan bahawa Watson harus digantung sekurang-kurangnya setahun.

Ingat, Pesuruhjaya tidak boleh dianggap terlalu berlembut dengan Watson. Sukar untuk menjual kepada sesiapa sahaja idea bahawa liga hanya menerima sesuatu yang jauh lebih rendah daripada apa yang dikehendaki oleh NFL, semata-mata untuk mengelak daripada memanjangkan “situasi yang mengerikan.” Memandangkan langkah-langkah proses yang telah ditawar secara kolektif oleh Persatuan Pemain NFL dan NFL, liga mempunyai hak mutlak untuk mengambil sebarang keputusan daripada Hakim Robinson kepada Pesuruhjaya, selain daripada keputusan untuk tidak mendisiplinkan Watson sama sekali. Mengapa liga hanya menerima keputusan Hakim Robinson, jika ia jauh dari apa yang liga mahukan?

Terus terang, ia terasa seperti manuver tali-a-dope oleh liga. Dengan membuat Hakim Robinson percaya bahawa liga tidak akan merayu keputusannya jika ia mendarat dalam julat 6-8 perlawanan, mungkin dia akan kurang cenderung untuk mendapati bahawa Watson tidak sepatutnya berdisiplin sama sekali, kerana itu adalah satu-satunya mahu menghalang Pesuruhjaya daripada mengenakan hukuman yang liga mahukan pada masa ini. Dengan membocorkan perkara ini kepada AP selepas hari pertama perbicaraan, liga berkemungkinan besar menggunakan media untuk berunding dengan Hakim Robinson untuk disiplin sederhana, dengan mengenyitkan mata bahawa keputusannya tidak akan diganggu jika ia diterima dalam keputusan yang sepatutnya. julat pilihan.

Jika ia menyebabkan dia mengenakan 6-8 perlawanan dengan anggapan bahawa liga tidak akan mencabarnya, liga kemudiannya boleh memulakan proses rayuan dan meminta apa yang dimahukannya pada mulanya.

Sungguh, betapa lebih “mengerikan” keadaan jika liga merayu keputusan Hakim Robinson kepada Pesuruhjaya? Ia tidak seolah-olah akan ada satu lagi pendengaran penuh. Itu sedang berlaku sekarang. Rayuan kepada Pesuruhjaya akan menjadi lebih lancar dan cekap. Ia akan mengambil sedikit masa dan usaha. Dan, mengikut bahasa CBA, ia akan membolehkan Pesuruhjaya melaksanakan hukuman yang sedang cuba ditanggung oleh pejabatnya.

Sesiapa sahaja yang mengetahui apa-apa tentang cara pejabat liga di bawah pimpinan Roger Goodell telah berkelakuan selama hampir 16 tahun tahu bahawa liga akan menjadi agresif seperti yang dipilih. Walaupun terdapat kesilapan berkala (termasuk terutamanya penyerahan kes Ray Rice secara ceroboh), Pesuruhjaya telah memenuhi reputasinya sebagai The Enforcer. Mengapa sesiapa percaya bahawa dia akan menerima penggantungan 6-8 perlawanan untuk Watson apabila pejabat liga sedang mendesak untuk larangan minimum sekurang-kurangnya satu tahun?

Tidak, ia kelihatan dan terasa seperti satu usaha untuk membuat Hakim Robinson berfikir bahawa keputusannya akan selamat, untuk meminimumkan sebarang godaan untuk menutup pintu bidang kuasa rayuan Pesuruhjaya dengan mendapati Watson tidak sepatutnya dihukum sama sekali. Dan jika kita dapat melihat ini, dia juga.

Pokoknya? Kami tidak membelinya. Dan dia juga tidak sepatutnya. Tiada apa-apa yang bocor kepada Associated Press atau sesiapa sahaja yang mengikat NFL. Sebaik sahaja liga mendapat penggantungan permainan 6-8 yang kini dicarinya, liga boleh merayunya kepada Pesuruhjaya. Sesetengah akan berkata, “Tetapi saya fikir mereka tidak akan membuat rayuan untuk penggantungan tempoh itu?” Liga, pada ketika itu, boleh sama ada mengabaikan soalan itu atau hanya berkata, “Kami tidak pernah secara rasmi mengatakannya.”

Memandangkan ini adalah aplikasi pertama proses baharu yang timbul daripada perjanjian buruh 2020, tidak ada duluan, tiada sejarah, tiada amalan masa lalu. Semua orang sedang membajak tanah baru, belayar melalui perairan yang belum dipetakan.

Liga mempunyai sejarah yang panjang dalam melakukan segala yang boleh untuk mendapatkan apa sahaja yang diingini. Pada masa ini, ia mahu menggantung Watson selama sekurang-kurangnya setahun. Sangat sukar untuk membayangkan bahawa liga hanya akan mengangkat bahu dan menerima 6-8 perlawanan, apabila ia tahu bahawa ia boleh merayu kes itu terus kepada orang yang mengendalikan pejabat liga untuk lebih banyak lagi. Sangkaan kami adalah bahawa liga ingin memastikan bahawa Hakim Robinson mengenakan beberapa disiplin, supaya Pesuruhjaya boleh daripada mengenakan tahap penuh disiplin yang dikehendaki liga.

Laporan: NFL “lebih berkemungkinan” menerima penggantungan 6-8 permainan Deshaun Watson dan tidak membuat rayuan pada asalnya muncul pada Bicara Bola Sepak ProWe would like to say thanks to the author of this write-up for this remarkable web content

Laporan: NFL “lebih berkemungkinan” menerima penggantungan 6-8 permainan Deshaun Watson dan tidak membuat rayuan


Find here our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/