Laporan perebutan Georgia: Stetson Bennett memegang jawatan permulaan, Dominick Blaylock keluar

ATHENS — Quarterback Georgia Stetson Bennett memegang tempatnya sebagai pilihan No. 1 Bulldogs di bawah pusat dengan baki dua minggu dalam sesi bola sepak musim bunga.

Jurulatih Kirby Smart berkata pada hari Khamis bahawa dia teruja dengan perebutan besar pertama pasukan itu yang kesembilan daripada 15 latihan musim bunga yang diperuntukkan yang memuncak dengan Permainan G-Day pada 16 April.

“Jurulatih keluar dari padang dan (kami) mengetahui siapa yang boleh mengatasinya,” kata Smart.

Bennett adalah quarterback pasukan pertama untuk dua pemanduan pertama sebelum Carson Beck dan Brock Vandagriff bergilir-gilir dengan yang berada di perebutan pasukan pada hari Sabtu di Stadium Sanford.

Kedudukan quarterback telah menjadi tumpuan sejak beberapa minggu lalu selepas Smart berkata dia mencabar Bennett yang berusia 24 tahun di dalam dan di luar padang untuk menambah baik dengan membuat keputusannya.

BERKAITAN: Cabaran Kirby Smart kepada Stetson Bennett bergema

“Anda boleh kembali dalam 10 tahun dari sekarang dan ia akan menjadi perkara yang sama seperti tahun lepas—membuat keputusan, ketepatan, kepimpinan, tidak ketara—suku belakang yang hebat adalah tepat dan mereka membuat keputusan yang baik,” kata Smart.

“Saya mahu melihat mereka melaksanakan kesalahan, mengetuai kesalahan, bermain-main dengan kaki mereka apabila keadaan rosak—perkara yang menjadi perbezaan bagi mereka— dan mengatasi kesilapan kerana akan ada kesukaran di luar sana.”

BERKAITAN: Todd Monken memberitahu penggalak, ia adalah persembahan Stetson Bennett di QB

Latihan perebutan Bennett telah dipamerkan, tetapi sama seperti Permainan Kejuaraan CFP, dia juga dipecat lebih daripada sekali dan kejayaan membalingnya tidak konsisten.

Pengalaman Bennett dalam kesalahan itu menjadikannya kegemaran terlarang untuk memegang jawatan itu, untuk semua soalan yang dikemukakan beberapa orang.

BERKAITAN: Bennett berkata perkara menjadi lebih mudah sejak dia mengambil alih sebagai No. 1 QB

Beck, sementara itu, mempunyai salah satu lontaran terbaik pada hari Sabtu, hantaran dalam kepada Dominick Blaylock.

Blaylock, selepas dua pembedahan lutut dan hamstring yang ditarik, hampir kembali dalam bentuk yang sama seperti yang ditunjukkannya pada 2019 sebagai pelajar baru, menurut mereka yang menyaksikan perebutan itu.

Prestasi Blaylock adalah memberangsangkan, kerana Jurulatih Kirby Smart telah berkata Georgia terhad pada kedudukan penerima.

BERKAITAN: Kirby memuji kemunculan semula Dominick Blaylock daripada kecederaan

AD Mitchell, yang mengambil alih tugas penerima “X” musim lalu dengan bintang bintang George Pickens diketepikan akibat kecederaan lutut, mengalami hari yang sukar.

Mitchell, kata orang yang melihat, mempunyai beberapa penurunan pada apa yang biasanya menjadi tangkapan rutin untuknya.

BERKAITAN: Kirby Smart mencabar AD Mitchell dalam latihan UGA

Berlari di belakang Kenny McIntosh dan Kendall Milton kedua-duanya kelihatan baik menangkap bola sepak, Milton menewaskan liputan ketat di zon penghujung untuk terguling dalam hantaran yang dibaling dengan baik dari Vandagriff.

Milton, bagaimanapun, juga mempunyai bola yang tercabut untuk meraba-raba.

McIntosh, sementara itu, mengambil pukulan daripada bintang pertahanan yang sedang meningkat naik Jalen Carter tetapi tidak cedera.

Daijun Edwards, pemain No. 3 berlari ke belakang, juga dilaporkan kelihatan tajam.

Vandagriff, yang melakukan 3 lontaran ke bawah pada hari itu, juga mengalami pemintasan apabila bola yang dihantarnya kepada Jackson Meeks terlepas dari tangan Meeks dan dikeluarkan.

BERKAITAN: Broderick Jones menyelesaikan masalah di kiri, mencerminkan peningkatan

Arik Gilbert, yang saiznya (6-5, 265) dan atletiknya menyerlah di atas padang, juga kelihatan bagus dengan beberapa tangkapan.

Media tidak dibenarkan memerhatikan perebutan, dan Smart mahupun mana-mana pemain tidak disediakan untuk temu bual selepas latihan Sabtu.

Berita UGA

SeterusnyadawgnationplaceholderPermainan hantaran Georgia boleh mendapat rangsangan besar jika keselamatan Michigan All-Big Ten…

We would like to give thanks to the writer of this write-up for this amazing content

Laporan perebutan Georgia: Stetson Bennett memegang jawatan permulaan, Dominick Blaylock keluar


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/