Laporan polis mengatakan pemandu memandu laju dalam kemalangan yang mengorbankan pemain dan kakitangan bola sepak Universiti Georgia | CNNCNN

SUV yang membawa empat ahli program bola sepak Universiti Georgia, dua daripadanya terbunuh, telah melebihi had laju 40 mph sebelum ia melanggar jalan dan meninggalkan jalan raya, menurut laporan nahas dari Jabatan Polis Daerah Athens-Clarke dikeluarkan Selasa.

Pemain bola sepak Universiti Georgia Devin Willock dan ahli kakitangan Chandler LeCroy kedua-duanya maut dalam kemalangan itu.

Laporan itu mengatakan Ekspedisi Ford yang dipandu oleh LeCroy “gagal merundingkan selekoh kiri, mengakibatkan kenderaan itu melanggar jalan dengan tayar penumpang hadapannya dan meninggalkan jalan raya,” terus melanggar “Tiang Kuasa (Georgia) dan satu lagi tiang utiliti. memotongnya menjadi dua.”

Selepas melanggar dua tiang, kenderaan itu “melanggar pokok dengan panel suku penumpang belakangnya dan menyebabkan ia mula berputar mengikut arah jam di mana ia melanggar pokok lain dengan bahagian pemandunya,” laporan itu menyambung.

Willock, yang duduk di belakang LeCroy di sebelah pemandu, terkeluar dari kenderaan apabila ia mendarat di sudut bangunan pangsapuri, menurut laporan nahas. Willock, 20, meninggal dunia di tempat kejadian dan LeCroy, 24, disahkan meninggal dunia di hospital.

Victoria Bowles, 26 tahun yang duduk di tempat duduk belakang di bahagian penumpang kenderaan itu, mengalami pelbagai kecederaan semasa perlanggaran itu. Dia dibawa ke hospital berikutan kemalangan itu. Jenis kecederaan disunting dalam laporan yang dikeluarkan Selasa, yang mengatakan dia tidak memakai tali pinggang keledar.

Penumpang tempat duduk hadapan, yang dikenali sebagai Warren McClendon, 21, mengalami kecederaan di kepala semasa kemalangan itu, kata laporan itu. Bapa McClendon memberitahu Athens Banner-Herald bahawa anaknya memerlukan jahitan tetapi “berkesan baik.”

Laporan itu menyenaraikan “Peristiwa Berbahaya Pertama” dalam kemalangan itu sebagai melanggar jalan dan “Peristiwa Paling Berbahaya” sebagai melanggar pokok. Ia tidak menyatakan berapa laju kenderaan itu bergerak.

Menurut laporan ujian alkohol dan dadah tidak diberikan kepada pemandu di lokasi kemalangan. Keadaan operasi pemandu disenaraikan sebagai “Tidak diketahui.” CNN menghubungi koroner Athens-Clarke County untuk mendapatkan keputusan toksikologi daripada bedah siasat LeCroy.

Nahas itu berlaku awal Ahad, hanya beberapa jam selepas pasukan itu meraikan kemenangan terbaharu kejohanan kebangsaan.

Willock, pelajar baju merah tahun kedua dari New Milford, New Jersey, menyertai pasukan itu sebagai pelajar baru pada 2020 dan bermain di barisan serangan dalam kesemua 15 perlawanan pasukan musim lalu ini. LeCroy adalah penganalisis pengambilan bola sepak untuk pasukan itu, menurut LinkedIn beliau.

Warren McClendon, 21, cedera dalam kemalangan satu kenderaan yang mengorbankan rakan sepasukan UGA dan seorang kakitangan pasukan.

McClendon ialah penjaga garisan serangan yang bermula pada terjahan tepat untuk Georgia musim ini dan diisytiharkan untuk draf NFL awal Sabtu.

Bowles juga merupakan ahli kakitangan bola sepak Georgia.

Nahas berlaku beberapa jam selepas Stadium Sanford dan jalan-jalan di sekitarnya dipenuhi dengan peminat yang gembira yang datang untuk meraikan Bulldogs. kejuaraan negara kedua berturut-turut. Tetapi pada keesokan paginya, mereka telah menyertai pasukan itu dalam berkabung atas kehilangan Willock dan LeCroy secara tiba-tiba.

Ibu saudara dan bapa saudara Willock, Cicely dan Norman Stout, berkata anak saudara mereka sangat disenangi dan seorang pelajar yang baik.

“Dia bermain dengan sangat baik. Dia sangat disayangi oleh semua rakan sebayanya dan semua guru dan semua jurulatih,” kata Cicely Stout. “Devin sentiasa tersenyum, tidak kira apa. Devin mempunyai senyuman di wajahnya dan dia berjaya dalam akademik. Dia melakukan yang sangat baik. Dia baik, pelajar yang sangat baik, orang yang sangat baik.”

Ia adalah tragedi yang malangnya biasa bagi keluarga. Abang Willock, Jonathan Wheatley, meninggal dunia pada 2009 pada usia 20 tahun akibat kecederaan yang dialami dalam kemalangan kereta yang sama, kata Cicely Stout.

“Dia telah pergi, terlalu cepat untuk kita,” kata bapa saudara Willock.

Universiti Georgia Athletics telah berkongsi pautan di media sosialnya untuk orang yang ingin menyara keluarga.

“Kami telah terharu dan tersentuh dengan curahan kasih sayang dan sokongan untuk keluarga Willock dan LeCroy,” pegawai tweet. “Ramai orang telah menghubungi bertanyakan cara untuk membantu.

Derma kepada keluarga Willock:

https://gofundme.com/f/remembering-devin-willock-uga-football

Derma kepada keluarga LeCroy:

https://gofundme.com/f/remembering-chandler-lecroy-uga-football…”

Siasatan ke atas nahas itu sedang dijalankan, kata polis. Penyiasat telah meminta sesiapa yang mempunyai maklumat untuk menghubungi pihak berkuasa.

Gambar yang diambil oleh penduduk yang tinggal berhampiran lokasi kemalangan menunjukkan kereta itu terbabas di luar bangunan pangsapuri dan tiang elektrik patah.

Nahas berlaku hanya di seberang bahagian melengkung di Jalan Barnett Shoals. Terdapat kaki lima, tetapi tiada halangan di pinggir luar jalan.

Gambar lokasi nahas yang diambil oleh penduduk berhampiran menunjukkan tiang elektrik kayu terputus separuh dan rangka SUV itu renyuk terhadap sebuah bangunan pangsapuri di Shoals Creek, kira-kira dua batu dari kampus Georgia.

“Kereta itu kemek seperti tin,” kata Cecily Pangburn, seorang penduduk kompleks pangsapuri, kepada CNN. Dia menyifatkan mendengar bunyi dentuman kuat ketika nahas itu berlaku, diikuti kuasanya terputus.

Seorang lagi penduduk, Jonathan D’Souza, berkata dia adalah orang pertama yang bertindak balas ke tempat kejadian. Dia memberitahu CNN dia sedang menonton televisyen apabila dia merasakan tanah bergegar dan mendengar bunyi seperti tembakan di luar apartmennya.

Apabila D’Souza keluar untuk melihat apa yang berlaku, dia berkata ia gelap gelita kerana kuasa telah terputus. Sehinggalah dia melihat percikan api yang berterbangan dari talian elektrik yang tergantung di tengah jalan barulah dia dapat melihat sebuah SUV remuk merempuh rumah jirannya, katanya.

D’Souza berkata dia berlari ke arah SUV itu dan melihat Willock terbaring terlentang di sebelah kenderaan itu. D’Souza berkata dia mula menjerit pada Willock yang tidak bertindak balas bertanya sama ada dia baik-baik saja.

“Ia adalah perasaan yang paling tidak berdaya kerana anda berharap anda dapat menyelamatkannya, tetapi anda tahu dia sudah pergi,” kata D’Souza.We would love to say thanks to the writer of this short article for this amazing content

Laporan polis mengatakan pemandu memandu laju dalam kemalangan yang mengorbankan pemain dan kakitangan bola sepak Universiti Georgia | CNN


Our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/