LeBron: NBA ‘pasti mendapat’ keputusan Sarver yang salah

LeBron James memperincikan kekecewaannya dengan hukuman NBA terhadap pemilik Phoenix Suns Robert Sarver, dengan menulis “liga kami pasti salah” dalam satu siri catatan media sosial pada hari Rabu.

Sarver telah diharamkan daripada NBA selama setahun dan didenda $10 juta selepas liga pada hari Selasa mengeluarkan penemuannya daripada penyiasatan bebas selama 10 bulan terhadap dakwaan penderaan tempat kerja semasa Sarver memegang jawatan sebagai rakan kongsi pengurusan Suns yang telah menjangkau hampir dua dekad.

Terdahulu pada hari Rabu, pesuruhjaya NBA Adam Silver mengadakan sidang akhbar di New York berikutan mesyuarat lembaga pengelola liga dan menangani kebimbangan yang telah dia keluarkan dari pangkalan pemain, iaitu hampir 75% Hitam.

Antara dakwaan yang pertama kali dilaporkan oleh ESPN November lalu dan disokong oleh penyiasatan yang dijalankan oleh firma guaman Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, Sarver didapati, sekurang-kurangnya lima kali, mengulangi perkataan N apabila menceritakan kenyataan yang lain.

“Saya telah bercakap dengan beberapa pemain,” kata Silver pada hari Rabu. “Itu adalah perbualan peribadi. Saya akan menyerahkan kepada pemain untuk bercakap secara langsung tentang perasaan mereka.”

Silver terus menyifatkan perbualannya dengan pemain sebagai “mengecewakan” kerana, dia berkata, “Saya fikir, untuk pemain itu melihat bahawa kami terus menangani isu ini.”

Kemudian pada hari Rabu, Tamika Tremaglio, pengarah eksekutif Persatuan Pemain Bola Keranjang Kebangsaan, mengeluarkan kenyataan, mengatakan bahawa “Tindakan dan kelakuan Sarver yang dilaporkan adalah mengerikan dan tidak mempunyai tempat dalam sukan kami atau mana-mana tempat kerja dalam hal itu.”

Tremaglio menambah bahawa dia telah “memaklumkan kedudukan saya kepada Adam Silver mengenai pemikiran saya tentang tahap hukuman, dan sangat percaya bahawa Encik Sarver tidak sepatutnya memegang jawatan pengurusan dalam liga kami lagi.”

Kenyataan James mengulangi pendiriannya sejak 2014 ketika liga menyiasat dakwaan salah laku perkauman daripada pemilik LA Clippers Donald Sterling ketika itu.

“Tiada ruang untuk Donald Sterling dalam NBA — tiada ruang untuknya,” kata James sebelum perlawanan playoff Miami Heat menentang Charlotte. ” … Mereka perlu membuat pendirian. Mereka perlu menjadi sangat agresif dengannya. Saya tidak tahu apa yang akan berlaku, tetapi kami tidak boleh melakukannya dalam liga kami.”

James telah menghabiskan separuh terakhir kerjaya NBAnya, yang memasuki musim ke-20 musim gugur ini, sebagai penyokong awam untuk perubahan sosial.

Silver berkata dari sudut peribadi dia “tidak percaya” apabila dimaklumkan tentang pelanggaran Sarver, tetapi ramai pemain dan jurulatih dalam liga yang dia bercakap mendapati situasi itu terlalu biasa.

“Begini, saya rasa bukan rahsia ini adalah liga di mana kira-kira 80 peratus pemain kami adalah Hitam. Lebih separuh jurulatih kami adalah Hitam,” kata Silver. “Saya akan mengatakan bahawa tiada seorang pun daripada mereka mungkin terkejut seperti saya, menjalani kehidupan mereka, bahawa saya tidak fikir mereka membaca pepatah ini, ya Tuhan, saya tidak percaya ini berlaku.”We would love to thank the writer of this write-up for this awesome material

LeBron: NBA ‘pasti mendapat’ keputusan Sarver yang salah


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/