LeBron: Tidak akan ‘harp’ kerana masalah menembak berterusan

LOS ANGELES — Lakers tidak boleh melakukan pukulan luar. Perkara itu jelas selepas LA merembat 9-untuk-45 daripada 3 dalam kekalahan 103-97 malam Khamis kepada Clippers. Jumlah itu entah bagaimana berjaya menjadi lebih teruk daripada klip Lakers 10-untuk-40 daripada jauh dalam kekalahan malam pembukaan mereka kepada Golden State Warriors.

Namun sementara LeBron James secara terang-terangan merungut kekurangan “laser” pasukannya dalam senarai selepas perlawanan Warriors, dia tidak menambah larangan itu pada hari Khamis, walaupun selepas Lakers menang 0-ber-9 menerusi 3-pointer pada suku keempat.

“Saya pastinya tidak akan duduk di sini dan menyuarakan apa yang tidak boleh kami lakukan setiap perlawanan,” kata James ketika ditanya mengenai kesilapan pasukannya yang semakin meningkat. “Itu bukan seorang pemimpin. Apa yang saya tahu kita boleh buat? Kita boleh pertahankan diri kita. Kita lakukan itu malam ini, yang memberi kita peluang untuk menang dan kita tidak boleh melakukannya. Tetapi, saya OK dengan itu. .”

Lakers mengekalkan Clippers — salah satu pilihan terbaik untuk memenangi kejuaraan NBA — hanya dengan 103 mata dan 80 pukulan keseluruhan, dengan tekanan ke atas bola Lakers membantu memaksa Clippers menjadi 22 pusingan.

James memberi jaminan kepada wartawan bahawa penembakan LA akan bertambah baik tetapi menambah bahawa ia bukan formula kemenangan yang menjadi sandaran pasukan itu.

“Jika kita bergantung harap [sufficient outside shooting] setiap perlawanan, maka kami menghadapi masalah,” kata James. “Jadi saya tidak bimbang tentang itu atau memikirkannya. Betapa sukarnya kami bermain, betapa agresifnya kami bermain, betapa berazam kami untuk keluar dan bersaing setiap malam. Dan kami perlu mempertahankan. Apabila kami bertahan, kami akan memberikan diri kami peluang yang baik untuk menang.”

Terdapat pengakuan di seluruh pasukan bahawa Lakers menembak kaki mereka sendiri dengan terlalu terkeluar, tetapi mereka tidak boleh mengelak daripada kelihatan terbuka.

“Jangan biarkan pukulan yang terlepas menghilangkan keyakinan anda,” katanya Anthony Davis, yang 2-untuk-4 daripada 3 manakala selebihnya pemula LA adalah 5-untuk-29. “Teruskan menembaknya, yakin dengan pukulan anda. Dan mereka akan jatuh. Tiada apa yang boleh anda lakukan selain teruskan menembak.”

Jurulatih Darvin Ham berkata jabatan analisis Lakers menentukan pasukan itu mempunyai lebih banyak percubaan pukulan berkualiti mengikut metrik mereka berbanding mana-mana tiga pasukan lain yang bermain pada malam pembukaan, menambah keyakinannya bahawa mereka adalah pukulan yang sepatutnya diambil oleh pasukannya.

Ham ditanya selepas perlawanan sama ada pukulan mungkin terbuka kerana pertahanan lawan sedang memenuhi lorong untuk memotong peluang pemanduan dan berani Lakers melakukan rembatan.

“Saya rasa anda boleh berkata begitu,” kata Ham. “Tetapi, maksud saya, kita hanya perlu menjaga perniagaan kita. Itulah cara yang kita mahu bermain. Jika mereka mahu memberi kita pukulan itu, maka kita akan menerimanya dengan sepenuh hati. Maksud saya, itulah cara yang kita mahukan. untuk bermain. Kami mahu bermain pantas, fizikal dan bebas.

“Dan, sekali lagi, kita melihat lelaki ini membuat pukulan dalam latihan dan pusingan menembak. Mereka perlu melakukannya di lantai permainan. Ia semudah itu.”

Lakers pengawal Russell Westbrook mengalami malam penembakan yang amat sukar pada Khamis, mencatatkan 0-untuk-11 secara keseluruhan (termasuk 0-untuk-6 daripada 3), tetapi malamnya juga dipertahankan oleh James.

“Cukup siram ke tandas dan bersiap sedia untuk Ahad,” kata James, ketika ditanya sama ada dia mempunyai sebarang nasihat untuk Westbrook. “Dia seorang veteran. Kami semua mengalami malam menembak yang teruk. Saya mengalami malam menembak yang teruk. Semua orang dalam liga ini mengalami malam menembak yang teruk. Siapa peduli? Saya fikir dia bermain permainan yang hebat. Secara pertahanan dia selaras. Dia telah dikunci masuk. Dia menolak tempo. Dia tidak membuat sebarang pukulan, dan itu OK.”

Westbrook, yang menamatkan dengan lima curi, empat bantuan dan hanya satu pusing ganti selain daripada pukulan yang terlepas, juga melihat ke hadapan untuk perlawanan seterusnya menentang Portland Trail Blazers apabila diminta menilai prestasinya.

“Pejal,” katanya mengenai malamnya. “Bermain keras. Apa yang anda boleh minta. Teruskan ke yang seterusnya.”

We wish to give thanks to the author of this write-up for this amazing material

LeBron: Tidak akan ‘harp’ kerana masalah menembak berterusan


Check out our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/