Leicester City 0-1 Manchester United: Liga Perdana – seperti yang berlaku

Peristiwa penting

Laporan perlawanan Ben Fisher berada di sini, jadi saya akan mendaftar keluar. Terima kasih atas syarikat dan e-mel anda – selamat malam!

“Sebagai peminat United,” kata Liz White, “Sejujurnya, saya tidak apa-apa dengan kecekapan yang membosankan.”

Reaksi selepas perlawanan

Christian Eriksen

Ia tidak indah selama 90 minit tetapi kami mempunyai tiga kemenangan. Kami mahu melakukan yang lebih baik tetapi ia adalah permulaan yang baik. Ia serupa dengan Southampton – kami perlu membunuh permainan lebih awal, jika tidak ia akan menjadi ketat pada penghujungnya. Permainan terus datang – Khamis/Ahad sehingga selepas Piala Dunia.

Jadon Sancho

Ia adalah gol pasukan yang hebat, saya gembira kami mendapat tiga mata. Saya semakin selesa. Ia adalah baik untuk mengenali pasukan pada pramusim – saya terlepasnya tahun lepas – dan kami berusaha untuk beberapa perkara.

Ia adalah permainan yang boleh dilupakan, diselesaikan dengan gol berkelas daripada Jadon Sancho. Masih terlalu awal untuk mengatakan bahawa United sudah kembali, tetapi Erik ten Hag akan gembira dengan rekod bersih berturut-turut di tempat lawan. Kali terakhir yang berlaku dalam liga ialah pada Mac 2021. Casemiro bermain bagus apabila dia masuk, dan gandingan pertahanan tengah baharu Lisandro Martinez dan Raphael Varane sekali lagi mengagumkan.

Leicester bermain cukup baik di tengah padang tetapi kurang percaya pada sepertiga akhir. Mereka memerlukan kemenangan secepat mungkin.

Sepenuh masa: Leicester 0-1 Man Utd

Peep peep! Manchester United naik ke tangga kelima selepas kemenangan ketiga berturut-turut.

90+3 min: Peluang besar untuk Leicester! Bola panjang ke hadapan disentuh dengan cekap oleh Daka ke arah Justin, di angkasa di sebelah kanannya. Dia mempunyai sentuhan tetapi kemudian menembak tinggi dan lebar dari pinggir kawasan. Itu adalah peluang terbaik Leicester dalam perlawanan itu.

90+2 min Selepas pergerakan yang baik dari Leicester, Maddison merembat lebih dari 20 ela dengan kaki kirinya. Dia membuat ruang dengan baik, menjauhi Casemiro, tetapi kemudian mengangkat pukulannya ke atas.

90 min Empat minit masa tambahan.

89 min Kawalan United terhadap permainan lebih hebat sejak Casemiro datang. Fernandes bergerak ke kanan dan memalu hantaran silang yang mengenai Iheanacho yang meregang dan terbang tepat di atas palang.

87 min: Penggantian Man Utd Fred untuk Marcus Rashford.

87 min: Pergantian Leicester Patson Daka menggantikan Jamie Vardy.

87 min Vardy dihukum kerana tidak bersetuju selepas dihukum, mungkin dengan keras, kerana terjahan ke atas Malacia.

86 min Ini adalah masa yang lebih baik untuk United, yang telah menghabiskan sebahagian besar beberapa minit terakhir di separuh masa Leicester.

84 min Fernandes meluncurkan bola terobosan ke bawah saluran dalam-kanan ke arah Ronaldo, yang memalu hantaran silang/tendangan rendah yang mengelak Eriksen di tengah. Ronaldo kelihatan tajam malam ini.

83 min Dewsbury-Hall mempunyai rembatan jarak jauh yang disekat oleh Martinez. United pecah dan Dalot membuat hantaran silang ke arah Ronaldo melepasi tiang jauh. Dia melancarkan tendangan gunting yang masuk ke dalam tanah sebelum melantun ke atas Ward dan beberapa ela lebar.

82 min Fernandes melemparkan pala kepada Thomas dan menghantar ping kepada Rashford di sebelah kiri. Dia bermain dalam Ronaldo, yang cuba memberikan Eriksen gol terbuka dengan hantaran silang kali pertama yang rendah. Ia dipotong dengan hebat oleh pemain pertahanan yang menggelongsor, Ndidi saya rasa. United memenangi bola kembali dan Rashford melakukan pukulan kaki kiri melebar dari jarak sekitar 15 ela.

81 min Tiada apa yang berlaku. Ia adalah permainan yang tidak berdarah.

78 min Thomas melakukan yang terbaik untuk menghentikan hantaran rendah/palang Dalot mencari laluan ke Eriksen di kawasan itu.

76 min Casemiro telah bermain dengan baik, membawa sedikit ketenangan dan kewibawaan kepada bahagian tengah United. Dia banyak mendapat bola. Sementara itu, Leicester membawa Kelechi Iheanacho untuk Youri Tielemans; itu bermakna bertukar kepada 4-4-2.

73 min Bola berbahaya dari Fernandes ke arah Dalot berjaya ditepis oleh Evans. Statistik di BT Sport menunjukkan bahawa Leicester hanya melakukan tujuh sentuhan di kawasan United sepanjang malam.

71 min Barnes menjalankan Dalot di kawasan itu dan cuba menyeberang ke dalam kotak enam ela. Dalot meluncur masuk untuk menghalang, dengan bola memantul keluar dari Barnes dan keluar untuk sepakan gol. Varane dan Martinez terus mengucapkan tahniah kepada Dalot, yang sama ada petanda semangat berpasukan yang bertambah baik atau reaksi yang sedikit bercanggah untuk memenangi sepakan gol.

70 min Ini adalah permainan yang sangat dilupakan.

68 min: Pergantian United Cristiano Ronaldo menggantikan Jadon Sancho, yang menjaringkan gol yang baik tetapi sebaliknya agak pendiam. Marcus Rashford akan berpindah ke sayap kiri.

67 min Sepakan percuma Maddison menerjah dinding.

65 min McTominay meletakkan tangan pada Maddison di tepi D, sepakan percuma berbahaya untuk dibolosi. Ini adalah peluang untuk Leicester.

64 min Barnes memusingkan Dalot dengan kemas dan meluncurkan bola ke dalam Vardy, yang hantaran timbal baliknya gagal. United meminta masalah dengan persembahan pasif separuh masa kedua mereka.

62 min Leicester terus mendominasi penguasaan bola, walaupun Casemiro telah melakukan dua atau tiga pemintasan yang baik.

59 min: Pergantian United Casemiro menggantikan Anthony Elanga. Ini bermakna Eriksen akan berpindah ke No10 dan Fernandes ke sayap kanan.

Casemiro dihidupkan. Gambar: Manchester United/Getty Images

58 min Vardy menterbalikkan hantaran pulang yang baik kepada Maddison, yang tidak dapat menerimanya dengan baik di pinggir kawasan. Martinez jelas.

57 min Casemiro sedang bersedia untuk datang.We would love to say thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Leicester City 0-1 Manchester United: Liga Perdana – seperti yang berlaku


Explore our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/