Lucas: Reaksi Pantas – Atletik Universiti North Carolina

Oleh Adam Lucas

1. Carolina mendominasi setiap kategori dalam perjalanan ke kemenangan 101-40 ke atas Johnson C. Smith dalam permainan pameran malam Jumaat. Tar Heels memegang kelebihan 59-25 pada kaca, memenangi mata peluang kedua 18-0, dan mengatasi JCSU 46-12 dalam catan. Dalam statistik Hubert Davis pasti menggembirakan, Heels juga mencatatkan 23 assist (untuk tiga untuk pelawat) pada 39 gol padang.

2. Perlu diingat bahawa Tar Heels mempunyai saiz dan perbezaan bakat yang dramatik berbanding Johnson C. Smith. Tidak mungkin mereka akan mengawal papan dan aliran permainan sepenuhnya seperti yang mereka lakukan pada malam Jumaat. Tetapi masih terdapat beberapa perkara yang perlu diperhatikan.

3. Hubert Davis telah menekankan perkongsian bola kepada Cinta Caleb. Ia ditunjukkan semasa perlawanan malam Jumaat, kerana Love secara konsisten memandu dengan memerhatikan rakan sepasukannya, menghasilkan lima assist pada separuh masa pertama sahaja. Tidak secara kebetulan, itu juga mencipta beberapa celah untuk pukulannya. Love mendahului Tar Heels dengan 20 mata, tetapi juga mempunyai lapan bantuan.

4. Armando Bacot ialah Armando Bacot, tidak kira siapa lawan, hari apa permainan, cuaca di luar, atau sebarang pembolehubah lain. Bacot–yang tidak berahsia mengejar beberapa rekod Tar Heel tahun ini–mendapat double-double pada separuh masa pertama sahaja. Dia menamatkan dengan 12 mata dan 20 lantunan, dan itu bukan kali terakhir dia melihat 20+ dalam kategori itu musim ini.

5. Beberapa ketidakhadiran bermakna begitu D’Marco Dunn mendapat permulaan. Walaupun dia tidak membuat jumlah yang besar, ia mengagumkan bahawa dia tidak mencuba terlalu banyak peluang dengan memburu pukulannya. Permainan terbaiknya ialah pacuan dan sepakan kepada Love untuk tiga mata pada separuh masa pertama. Dunn kemudian mengetuk dalam beberapa penerjun pada separuh masa kedua dan menamatkan dengan padu sembilan mata dan lima lantunan dalam masa 23 minit.

6. Beberapa pendapat tentang pendatang baru UNC: Seth Trimble (salah satu daripada empat Tar Heels dalam angka berganda dengan 11 mata) tidak takut untuk pergi ke bakul menentang sesiapa pun. Dia juga mempunyai peluang untuk menjadi pemain pertahanan yang sangat baik dan malah mendapat caj separuh masa kedua. Tyler Nickel terbuka apabila dia memakai pakaian seragamnya, dan telah mendapat jawatan lampu hijau daripada kakitangan kejurulatihan. Menentang zon Johnson C. Smith, Tar Heels melakukan kerja yang baik untuk melontar ke atasnya dan mencari pemain seperti Nickel (sembilan mata dalam 15 minit) untuk pelompat terbuka. Dan Pete Nance sangat cekap mengelilingi bakul, secara senyap-senyap meletakkan 19 mata (tujuh untuk lapan pada pukulan dua mata) untuk pergi dengan enam lantunan.

7. Hebat untuk dilihat akhirnya Akan Pencukur dapatkan beberapa larian menentang lawan selain daripada Tar Heels. Pencukur telah bekerja keras sejak mendaftar pada bulan Januari, berjuang dengan Armando Bacot setiap hari dalam amalan. Pukulan yang disekat separuh masa kedua itu mesti berasa baik.

8. Pengiktirafan separuh masa yang hebat untuk pasukan 1997 dan 1998. Saudara Ademola Okulaja, Adekola, berada di tangan dan menerima sambutan hangat daripada orang ramai dan daripada ramai rakan sepasukan daripada dua pasukan Empat Akhir tersebut. Penerbangan Vince Carter telah ditangguhkan dan dia terlepas upacara separuh masa, tetapi dia akhirnya tiba di Chapel Hill tepat pada masanya untuk melihat rakan sepasukannya pada separuh masa kedua.

9. Peringatan jika anda datang ke Smith Center buat kali pertama tahun ini (atau membawa anak-anak anda ke permainan pertama mereka): Tar Heels telah memulakan program baharu di mana peserta kali pertama mendapat sijil memperingati Carolina pertama mereka permainan. Sijil boleh diambil di perkhidmatan tetamu di seberang seksyen 125.

10. Carolina bermain tanpa empat pemain tetap yang berpotensi: RJ Davis, Puff Johnson, Justin McKoy dan Jalen Washington. Ia telah pun diumumkan bahawa Davis sememangnya akan bermain dalam perlawanan pembukaan musim menentang UNC-Wilmington.

11. Terdapat satu lagi penampilan pertama pada malam Jumaat: Jackie Manuel melatih permainan pertamanya sebagai jurulatih universiti junior Carolina. Program JV, yang kembali selepas rehat akibat Covid, mendapat kemenangan pembukaan musim ke atas skuad Akademi Voyager yang dibimbing oleh tawas Tar Heel (dan bekas rakan sepasukan Manuel) Melvin Scott.

12. Biskut! Creighton Lebo membuat pertuduhan yang membolehkan Heels memperoleh satu lagi pemilikan, dan kemudian Duwe Farris dan Rob Landry menukar tiga daripada empat lontaran percuma pada saat akhir untuk melepasi tanda abad. (Promosi biskut sebenarnya tidak dijalankan semasa permainan pameran. Ia masih menyeronokkan.)

We want to thank the author of this post for this incredible web content

Lucas: Reaksi Pantas – Atletik Universiti North Carolina


Take a look at our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/