Malam ini, semua mata tertumpu kepada Tua Tagovailoa – ProFootballTalk

Imej Getty

Kadang-kadang dalam NFL, keadaan berkonspirasi untuk mencipta momen minat yang sengit, atas sebab-sebab yang tidak semestinya berkaitan dengan pertandingan yang akan diadakan antara pasukan di atas padang.

Hari ini, quarterback Dolphins Tua Tagovailoa menyambung semula bermain bola sepak selepas detik mengerikan sejak 24 hari lalu di Cincinnati, apabila dia pengsan selepas kepalanya terhantuk di padang rumput. Dia akhirnya pergi dengan pengusung.

Kepulangan Tua berlaku pada masa perdana. hidup Bola Sepak Malam Ahad. Menentang Pittsburgh Steelers.

Lebih memburukkan lagi keadaan ialah kecederaan itu berlaku empat hari selepas Tua kembali bermain walaupun menunjukkan tanda-tanda yang jelas tentang apa yang dipanggil protokol gegaran yang disemak secara rasmi sebagai “ataxia.” Selepas penyiasatan, NFL dan Persatuan Pemain NFL bersetuju untuk tidak bersetuju sama ada protokol itu diikuti, dengan kenyataan yang disusun dengan teliti membenarkan liga untuk mendakwa semuanya baik-baik saja dan kesatuan itu berhujah bahawa keadaan menjadi kacau.

Tanpa mengira semantik sama ada Tua mengalami sesuatu selain daripada kecederaan belakang pada 25 September, protokol telah diubah untuk memastikan bahawa, pada masa hadapan, tidak akan ada situasi di mana semua orang kecuali doktor dan pemain percaya pemain tidak sepatutnya bermain.

Walaupun Tua lebih suka untuk tidak menjadi wajah sensitiviti yang dipertingkatkan kepada kecederaan kepala (dan dia menjelaskan kepada Maria Taylor tentang Malam Bola Sepak di Amerika bahawa dia tidak mahu ada kaitan dengan namanya dilampirkan pada peraturan baharu), pada masa ini mustahil untuk tidak memikirkan Tua apabila memikirkan tentang gegaran otak, dan pada masa ini mustahil untuk tidak memikirkan gegaran apabila memikirkan Tua.

Memandangkan, dalam dua perlawanan berturut-turut, dia menyerap sentuhan yang menyebabkan kepalanya terhantuk di padang rumput, semua orang akan menonton malam ini untuk melihat sama ada ia berlaku lagi dan, jika ya, bagaimana dia menjaganya selepas itu berlaku. Sememangnya, sesetengah orang akan menonton permainan tanpa minat dalam aksi itu selain untuk melihat sama ada Tua mengalami gegaran sebenar atau berpotensi.

Adakah itu betul atau salah? Tidak mengapa. Ia akan berlaku. Drama yang wujud dan organik situasi itu akan menarik perhatian ramai. Begitulah kebanyakan manusia berwayar.

Soalan paling segera ialah sama ada dia akan dapat melindungi dirinya daripada jenis sentuhan yang boleh menyebabkan kepalanya terhantuk di atas rumput sekali lagi. Ini bermakna, antara lain, membangunkan kesanggupan untuk membuang bola sebagai ganti menunggu penerima dibuka.

“Saya sentiasa menjadi orang yang cuba membuat sesuatu berlaku,” kata Tua kepada pemberita awal minggu ini. “Seperti itu selalu menjadi pemikiran saya, jika anda mahu. Membuang bola bukanlah sesuatu yang saya lakukan pada masa lalu dengan baik kerana saya cuba membuat permainan. Jadi hanya belajar daripada itu — jika ia tidak ada, tidak mengapa untuk membuangnya. Ini adalah umur panjang saya hanya mampu menjadi quarterback untuk pasukan ini dan tidak cuba membuat sesuatu daripada ketiadaan.”

Sama ada dia boleh membuat pelarasan itu semasa dia berada di tengah-tengah pergaduhan masih belum dapat dilihat. Jika dia tidak boleh, risiko kecederaan kepala yang berpotensi lain akan dipergiatkan. Dan wajar untuk tertanya-tanya berapa banyak lagi gegaran otak yang boleh dia alami sebelum sama ada doktor atau keluarganya campur tangan, secara konklusif.

“Ia agak sukar untuk ibu bapa saya,” kata Tua kepada Maria Taylor. “Ibu bapa saya – mereka mempunyai banyak perkara untuk diberitahu kepada saya sebelum kecederaan, dan kemudian perkara di hospital dan kemudian selepas itu dan kemudian melalui proses temu duga, pergi berjumpa doktor pendapat kedua. Bagi saya, saya suka bola sepak.”

Walaupun dia tidak keluar dan mengatakannya, ia kelihatan seolah-olah dia mula mendapat tekanan daripada ibu bapanya untuk mempertimbangkan untuk tidak bermain. Itu soalan yang semakin biasa untuk pemain bola sepak di setiap peringkat. Dan mana-mana ibu bapa yang menahan emosi yang dialami oleh ibu bapa Tua di Cincinnati pada 29 September mahu lebih daripada segala-galanya untuk tidak mempunyai perasaan itu lagi.

We wish to give thanks to the author of this post for this incredible content

Malam ini, semua mata tertumpu kepada Tua Tagovailoa – ProFootballTalk


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/