Markah bola sepak kolej, permainan, kemas kini: Michigan lwn Illinois, TCU lwn Baylor dan banyak lagi

Sebelum kita menikmati kegemilangan iaitu minggu saingan, Pac-12 akan mendapat banyak perhatian pada Minggu 12.

USC ialah pasukan tunggal persidangan yang tinggal dalam perlumbaan Playoff Bola Sepak Kolej, dan regangan akhir yang mencabar bermula dengan perjalanan merentas bandar ke UCLA pada malam Sabtu.

Terdapat juga satu lagi perlawanan hebat di Eugene kerana Oregon menjadi tuan rumah Utah dengan implikasi gelaran Pac-12 yang penting dipertaruhkan. Dan sebelum Pac-12 mengambil bahagian tengah pada lewat malam Sabtu, terdapat beberapa tempat yang sukar untuk beberapa pasukan berpangkat tinggi. Itu termasuk lawatan No. 3 Michigan yang menganjurkan Illinois dan lawatan No. 4 TCU ke Waco untuk menentang Baylor, juara bertahan Big 12.

(Nota: Sepanjang masa ET, kemungkinan daripada BetMGM)

Masa: Tengahari | TV: ABC | Talian: UM -17.5 | Jumlah: 41.5

Wolverines adalah 10-0 dengan pertembungan mereka yang sangat dinanti-nantikan dengan Ohio State menjulang minggu depan. Tetapi sebelum perjalanan ke Columbus, Michigan akan menjadi tuan rumah kepada pasukan Illinois yang ingin memainkan peranan sebagai spoiler. Illinois adalah 7-1 dan menduduki tempat ke-16 beberapa minggu lalu tetapi sejak itu telah tewas perlawanan berturut-turut kepada Michigan State dan Purdue. Persoalan besarnya ialah kesihatan Illini mengejar Chase Brown, peneraju utama negara. Dia boleh berdepan dengan bintang Michigan RB Blake Corum.

Masa: Tengahari | TV: Fox | Talian: TCU -2.5 | Jumlah: 58

TCU hanya terus mencari jalan untuk menang dan ia perlu terus berbuat demikian untuk memastikan tempatnya dalam playoff empat pasukan. Nampaknya pada setiap minggu, TCU mendapati dirinya dalam perlawanan ketat menentang musuh Big 12 dan keluar di pihak lain dengan kemenangan. Bolehkah Katak Bertanduk melakukannya lagi pada hari Sabtu di Waco? Baylor memenangi Big 12 tahun lepas tetapi kini adalah peluang untuk kembali ke pertandingan kejuaraan persidangan. Ini mungkin lebih kepada Baylor yang cuba menghancurkan parti TCU.

Masa: 7:30 malam | TV: SECN | Talian: Ole Miss -2.5 | Jumlah: 64

Ketua jurulatih Ole Miss Lane Kiffin begitu hampir untuk mendapat kemenangan ke atas bekas bosnya, Nick Saban dari Alabama, tetapi Rebels tumbang 30-24 dalam cara yang menyayat hati. Kini Pemberontak 8-2 telah disingkirkan daripada pertengkaran SEC West dan perlu pergi melakukan perjalanan untuk menghadapi Arkansas. Permainan malam di Fayetteville bukanlah sesuatu yang mudah, dan Ole Miss kemungkinan besar akan cuba bersandar pada permainan lariannya seperti yang dilakukan sepanjang tahun. Arkansas, sementara itu, hanya 5-5 tahun pada tahun ini dan perlu menarik balik kelayakan mangkuk yang kecewa dan meraih.

Masa: 8 malam | TV: Fox | Talian: USC -2.5 | Jumlah: 75.5

Ia adalah hujung minggu yang besar dalam Pac-12 kerana USC adalah pesaing terakhir persidangan itu untuk playoff. Serangan USC, diketuai oleh quarterback Caleb Williams, telah bermain pada tahap yang tinggi. Pertahanannya tidak. Perkara yang sama berlaku untuk UCLA. The Bruins, yang masih berjuang untuk mencapai permainan gelaran Pac-12, mempunyai permainan larian cemerlang yang diketuai oleh QB Dorian Thompson-Robinson dan RB Zach Charbonnet. Kedua-dua mereka perlu mempunyai malam yang besar untuk UCLA mengatasi kekecewaan, terutamanya dengan cara pertahanan bergelut dalam beberapa minggu kebelakangan ini.

Masa: 10:30 malam | TV: ESPN | Talian: Utah -1.5 | Jumlah: 61.5

Seperti permainan USC-UCLA, perlawanan ini adalah besar untuk perlumbaan gelaran Pac-12. Kedua-dua Utah dan Oregon adalah 6-1 dalam permainan persidangan, separuh permainan di belakang 7-1 USC dan satu perlawanan di hadapan UCLA dan Washington, kedua-duanya adalah 5-2.

Kecederaan QB akan menjadi faktor yang besar dalam yang ini. Walaupun Utah QB Cam Rising nampaknya kembali selepas terlepas perlawanan beberapa minggu lalu, Bo Nix Oregon lebih menjadi tanda tanya. Dia seolah-olah cedera di kaki atau buku lali lewat pada kekalahan menyayat hati kepada Washington minggu lalu. Kakitangan kejurulatihan masih mendiamkan diri mengenai status Nix, tetapi fakta bahawa Oregon berubah daripada kegemaran 3 mata kepada underdog 1.5 mata pada malam Rabu mengatakan banyak perkara. Jika Nix tidak dapat pergi, Ty Thompson akan mendapat sokongan dalam perlawanan penting ini.

We wish to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding content

Markah bola sepak kolej, permainan, kemas kini: Michigan lwn Illinois, TCU lwn Baylor dan banyak lagi


Discover our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/