Markah, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Amerika Syarikat mendahului berganda apabila rakyat Amerika berguling semula pada Hari 2

Piala Presiden 2022 telah berakhir dengan berkesan, dan sudah lama berlalu. Namun begitu, walaupun AS mendahului pasukan Antarabangsa 8-2 selepas dua hari bermain, aksi empat bola petang Jumaat di Kelab Golf Quail Hollow adalah sama seronok dengan golf.

Itulah kekuatan golf berpasukan, dan tiada tempat yang lebih jelas daripada perlawanan akhir di padang. Max Homa dan Billy Horschel menewaskan Taylor Pendrith dan Corey Conners 1 UP untuk menutup perlawanan pada hari Jumaat, dan Homa memukul Kanada dengan satu-dua hantaran silang yang tidak akan dilupakan oleh mereka untuk masa yang lama.

Dengan empat perlawanan dalam buku dan Piala Presiden tidak ada keraguan (AS kini menjadi pilihan -10,000 untuk memenangi kesembilan berturut-turut), Homa menghantar pengukir itu untuk bekerja dengan sepakan penutup 3-3 dalam hidupnya dan dua penumbuk tegas di hadapan — seperti yang dia nyatakan selepas itu — 10 pemain golf terbaik yang pernah dilihatnya dalam hidupnya.

Apakah yang menjadikan golf pasukan begitu istimewa, dan mengapa kekalahan pun menimbulkan drama? Mengapa saya menggigil pada petang Jumaat selepas letupan? Ia adalah soalan berjuta-juta dolar (atau seratus juta dolar) yang tidak mempunyai jawapan yang khusus atau jelas. Jawapan ringkas: Oleh kerana pemain jarang dapat meraikan orang lain selain daripada kedi mereka, sampul merah, putih dan biru tidak kelihatan seperti bulatan kecil itu dan lebih seperti perarakan pita detik di hadapan ramai orang yang anda sayangi amat.

Jawapan yang lebih panjang mungkin jauh lebih mendalam dan lebih rumit.

Walau apa pun, Homa dan Co. tidak memikirkan perkara itu sekarang kerana Amerika mendahului 8-2 (diikat untuk terbesar mereka selepas dua hari) dalam lapan perlawanan Sabtu dan kemudian ke perseorangan Ahad. Pasukan Davis Love III akan mencuba dan mengatasi rekod 19 mata yang dijaringkan pada 2017 selepas perlawanan beralih daripada 34 mata kepada 30. Walaupun jumlah itu meningkat, sama ada Amerika Syarikat menang tidak.

Namun begitu, akan ada beberapa detik lagi seperti yang dialami Homa pada hijau ke-18 di Quail Hollow pada hari Jumaat, dan ia akan menjadi peringatan yang halus bahawa golf pasukan — pada tahap ini dan dengan cara ini — sentiasa tidak tewas . Sukar untuk membayangkan bahawa sentiasa berubah.

Berikut ialah pecahan setiap perlawanan dari Hari 2 di Piala Presiden 2022.

Skor Piala Presiden 2022, keputusan

Amerika Syarikat: 8 | Antarabangsa: 2

Hari 2 — Empat bola — Amerika Syarikat: 4 | Antarabangsa: 1

1

Jordan Spieth & Justin Thomas

2&1

Adam Scott & Cameron Davis

2

Scottie Scheffler & Sam Burns

DIikat

Sungjae Im & Sebastian Munoz

3

Cameron Young & Kevin Kisner

DIikat

Mito Pereira & C. Bezuidenhout

4

Patrick Cantlay & Xander Schauffele

3&2

Hideki Matsuyama & Tom Kim

5 Billy Horschel & Max Homa 1 KE ATAS Corey Conners & Taylor Pendrith

Perlawanan 1: Spieth/Thomas 2&1 ke atas Scott/Davis

Permulaan yang perlahan akhirnya menyebabkan kejatuhan perkongsian Australia. Dengan hanya satu birdie antara mereka berdua melalui lapan lubang, pasukan Antarabangsa mendapati diri mereka 3 Down lebih awal. Pada selekoh, kualiti golf semakin meningkat sebagai birdie selepas birdie dibuat.

Scott memotong untuk mendahului 2 Turun dengan pemecah par pada par-4 kesembilan dan kemudian kedua-dua pasukan bertukar birdie pada tiga lubang seterusnya — tidak mengeluarkan darah. Amerika mendapati diri mereka 7 bawah pada bola mereka sendiri melalui 13 dan menambah jumlah apabila Thomas melakukan salah satu pukulan minggu itu apabila dia hampir mendahului par-3 ke-14.

Melanjutkan pendahuluan mereka kepada 3 UP, par berani daripada Spieth pada 15 meletakkan asrama perlawanan ini sebelum birdie tegas dari bilahnya menutup perlawanan pada 17. Dengan kemenangan itu, Thomas menjadi pemain pertama dalam sejarah Piala Presiden yang memulakan kerjaya fourballnya 5-0-0.

Perlawanan 2: Terbakar/Scheffler TERIKAT Munoz/Im

Ini adalah perlawanan yang mudah pada sebelah petang ketika birdie terbang. Burns memulakan pesta itu apabila dia menyambung dari 80 kaki untuk helang pada par-5 ketujuh. Dia menambah birdie pada pukulan kesembilan dan kemudian satu lagi pada pukulan ke-10 untuk mendahului 2 UP ketika dia dan Scheffler bermain 10 lubang pertama mereka dalam 5 bawah.

Ketika itu barulah bunga api sebenar bermula. Im dan Munoz cuba sedaya upaya untuk melukis walaupun tetapi ditemui pada setiap masa oleh duo Amerika itu. Pemain antarabangsa itu bermain No. 11-16 dalam 6 bawah — mencelah masuk dan menarik semua arnab dari topi mereka — tetapi hanya mampu mengambil satu lubang.

Keadaan akhirnya bertukar apabila Burns dan Scheffler menemui masalah pada 17hb dan membenarkan pasukan antarabangsa mengikat perlawanan. Dengan par daripada Scheffler dan Im di lubang penutup, perlawanan kedua berakhir dengan seri.

Perlawanan 3: Muda/Kisner TERIKAT Bezuidenhout/Pereira

Tiada pasukan mendahului lebih daripada 1 UP sepanjang petang. Merasakan perasaan masing-masing, birdie berturut-turut dari pemain antarabangsa di selekoh menyaksikan mereka mendahului menuju ke sembilan belakang. Mereka bertahan sebelum bogey pada par-3 ke-14 membolehkan AS mengikat perlawanan. Walaupun terdapat beberapa drama lewat, ia kekal seperti ini sehingga tamat dan mengakibatkan seri kedua Hari 2.

Perlawanan 4: Cantlay/Schauffele 3&2 ke atas Matsuyama/Kim

Nama Amerika Kim mungkin merujuk kepada kereta api, tetapi satu-satunya dalam perlawanan ini ialah Cantlay dan Schauffele versi pelarian. Selepas mencekik Scott dan Matsuyama pada Hari 1, kedua-duanya sekali lagi beraksi dalam empat bola. Resipi ham dan telur yang sempurna, Schauffele menyambung pada sepasang birdie sebelum memberi laluan kepada Cantlay.

Diserlahkan oleh helang pada par-5 ketujuh, AS sekali lagi mendahului 4 UP melalui tujuh seperti yang mereka lakukan pada hari Khamis. Kali ini, mereka tidak ragu-ragu apabila satu lagi birdie pada pukulan kelapan mencekik Kim dan Matsuyama sebelum kuartet itu membuat giliran. Pasukan Antarabangsa itu menarik nafas lega di bahagian sembilan belakang dengan kemenangan pada No. 14-15 tetapi menangguhkan kekalahan mereka yang tidak dapat dielakkan.

Selepas menang 0-2-0 dalam empat bola di Royal Melbourne, Cantlay dan Schauffele mencatat kemenangan pertama mereka bersama dalam format ini dalam Piala Presiden.

Perlawanan 5: Horschel/Homa 1 UP atas Conners/Pendrith

Siaran televisyen menyebut perlawanan ini sebagai “lawan bantal” dan saya tidak ragu-ragu dengan penilaian itu untuk sembilan barisan hadapan. Orang Amerika membuat enam par terus keluar dari pintu gerbang, dan ia sudah cukup untuk memperoleh 2 pendahuluan UP lebih awal. Mereka mengambil margin tepat itu ke bahagian belakang di mana ia hilang hasil daripada birdie Conners pada par-4 ke-11 dan par-4 ke-13.

Selepas bertukar-tukar birdie pada par-5 ke-16, detik besar pertama perlawanan berlaku di padang hijau ke-17. Dengan bidaan birdie Pendrith terhenti, Homa melangkah dan menukar pandangannya dari 13 kaki dengan Horschel bersorak.

Rasanya seolah-olah itu sahaja sudah cukup untuk memperoleh mata penuh AS, tetapi Pendrith mempunyai idea lain. Dengan tumpuan pada perlawanan akhir pada hijau ke-18, pemain Kanada yang besar itu memberikan birdie yang jarang ditemui, hanya untuk dipadankan beberapa saat kemudian oleh Homa. Kanak-kanak California itu menamatkan birdie-birdie untuk memperoleh kemenangan sesi kedua berturut-turut 4-1 dan mendahului 8-2 untuk Amerika — menyamai margin terbesar melalui dua sesi dalam sejarah Piala Presiden.

We would love to say thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Markah, keputusan, kedudukan Piala Presiden 2022: Amerika Syarikat mendahului berganda apabila rakyat Amerika berguling semula pada Hari 2


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/