Mata C ‘gambar lebih besar’ selepas ECF, sedia untuk Dubs

SAN FRANCISCO — Boston Celtics kembali ke Pusingan Akhir NBA buat pertama kali dalam lebih sedekad, tetapi jurulatih tahun pertama Ime Udoka berkata itu bukan sebab untuk diraikan.

“Kami tidak menggantung sepanduk [for that] di sini,” kata Udoka, merujuk kepada memenangi Persidangan Timur. “Ia adalah gambaran yang lebih besar. Saya rasa pemikiran lelaki telah berubah dengan cepat.

“Nikmatilah. Lelaki sukakannya, dan anda mempunyai masa cuti ini. Malah [Sunday] malam dalam sesi media [after Game 7]dan jelas sekali dengan kami di bilik persalinan, lelaki sudah bercakap tentang perkara seterusnya dan gambaran yang lebih besar di tangan.

“Bukan ini yang kami datang untuk lakukan. Anda menikmatinya dan bergerak dengan cepat ke tugas yang sedang disiapkan.”

Tugas itu, sudah tentu, mencari jalan untuk menewaskan Golden State Warriors, yang memenangi tiga kejuaraan dan membuat lima perjalanan berturut-turut ke Pusingan Akhir NBA dari 2015 hingga 2019 sebelum terlepas playoff setiap dua musim lalu.

Akibatnya, Golden State memasuki siri ini dengan 123 permainan pengalaman kolektif NBA Finals. Boston, sebaliknya, tidak mempunyai seorang pemain dalam senarainya yang telah muncul dalam perlawanan Akhir.

Udoka, bagaimanapun, berkata dia tidak bimbang tentang jurang pengalaman, menunjuk kepada pengalaman dia dan penolong jurulatihnya dalam Pusingan Akhir, termasuk penolong Ben Sullivan memenangi gelaran bersama Milwaukee Bucks tahun lepas dan Udoka sendiri memenangi gelaran setelah melatih berbilang Final dengan San Antonio Spurs, dan jumlah pengalaman playoff yang dimiliki pemainnya.

“Saya boleh katakan, berada di sana, saya tahu apa yang berlaku dan kami telah pun berkongsi beberapa kisah itu serta beberapa jurulatih lain mengenai kakitangan saya yang pernah berada di sana dan memenangi kejuaraan,” kata Udoka. “Jadi dari sudut itu, itulah yang berlaku. Kami akan mengadakan beberapa pertemuan dengan kumpulan dan bercakap mengenai perkara itu. Tetapi saya fikir, secara umum, kami mempunyai kumpulan yang sangat matang, terutamanya dengan pemain muda kami. Al [Horford] dan Marcus [Smart], dan veteran kami sentiasa berkepala dingin dan memastikan kami berada dalam barisan sejauh itu. Dan kemudian saya tidak begitu risau Jayson [Tatum], Jaylen [Brown] dan lelaki muda yang belum berada di peringkat ini. Seperti yang saya katakan, mereka pergi ke pusingan akhir Persidangan Timur beberapa kali dan mengambil langkah itu, jadi kami tahu apa yang ada di hadapan kami.

“Kami tahu untuk apa kami bermain di sini, dan saya tidak fikir mana-mana pemain kami kagum atau gentar dengan saat ini. Kami faham apa itu. Kami tahu lawan di hadapan kami. Dan untuk kami , seperti biasa, tahun ini berjalan seperti biasa. Melangkah di jalan raya, tidak terganggu sama sekali. Kami benar-benar menantikannya. Tidak banyak kebimbangan atau kegelisahan. Kami mempunyai masa ini yang akan kami ambil kelebihan, setakat rehat dan persediaan, dan bersedia untuk pergi pada Permainan 1.”

Sebagai sebahagian daripada rehat dan persiapan itu, Celtics juga akan mendapat peluang untuk membenarkan Robert Williams III untuk menguruskan sakit lutut kiri yang telah melandanya sepanjang playoff, dan untuk Smart untuk mendapatkan nafas daripada pelbagai penyakit atas dan bawah kaki kanannya, termasuk quad, buku lali dan kakinya.

Williams terlepas tiga perlawanan menentang Bucks pada separuh akhir persidangan dan Permainan 3 menentang Miami Heat pada pusingan akhir Persidangan Timur selepas mengalami lebam tulang di lutut kiri — perlawanan yang sama ketika menjalani pembedahan meniskus pada akhir Mac, yang menyebabkan dia terlepas penghujung musim biasa dan permulaan siri pusingan pertama Boston menentang Brooklyn Nets.

Udoka berkata selebihnya akan memberi manfaat kepada Williams, tetapi itu — seperti yang dikatakan jurulatih sebelum ini — Williams perlu menguruskan lutut sepanjang baki playoff.

“Rob tidak apa-apa,” kata Udoka. “Dia bagus. Dia berasa baik. Minitnya rendah, hanya bermain 14 in [Game 7 against Miami]. Kami cuba mengekalkannya di bahagian bawah jika boleh. Jelas sekali, itu bermanfaat untuk dia maju, tetapi hari cuti juga. Jadi dia sepatutnya berasa lebih baik secara umum. Mendapatkan pemeriksaan hari ini dan akan terus mendapatkan rawatan dan pemulihannya dan untuk membengkak dan sedikit kesakitan dan mobiliti kembali. Jadi ia akan menjadi perkara yang berterusan, seperti yang saya nyatakan. Dia hampir setiap hari sepanjang playoff.”

Udoka menambah bahawa Williams, khususnya, harus mendapat manfaat daripada sifat penyebaran Final NBA, dengan dua hari cuti antara setiap perlawanan kecuali Permainan 3 dan 4 di Boston.

“[He] sepatutnya berasa lebih baik dengan masa di antara, terutamanya dengan dua hari cuti di antara permainan, berbanding bermain setiap hari. Dan saya fikir, kembali kepada siri Milwaukee, kami telah bermain 17 hari berturut-turut setiap hari, dan itu akan memberi kesan kepada anda selepas pembedahan. Kami mengekalkan minitnya dan membuat dia kembali berasa lebih baik, jelas sekali itu akan memberi manfaat kepada kami untuk meneruskan.”

Bagi Smart, yang terlepas Sukan 1 dan 4 menentang Miami — pertama kerana terseliuh di bahagian tengah kaki, kemudian dengan buku lali yang terseliuh — Udoka berkata dia baik-baik saja selepas bermain minit berat dalam kemenangan Boston di Game 7 ke atas Miami.

“Marcus, tidak ada kebimbangan tentang itu,” kata Udoka. “Bengkak tu macam mana. Itu akan hilang bila masa berlalu.

“Perkara toleransi kesakitan, dia jelas boleh bermain melalui banyak perkara, dan dia melakukannya [in Game 7] dan bermain minit berat.”

We wish to say thanks to the writer of this article for this outstanding content

Mata C ‘gambar lebih besar’ selepas ECF, sedia untuk Dubs


Take a look at our social media profiles as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/