Matt Fitzpatrick dan Will Zalatoris mendahului ketika McIlroy berpaut pada Terbuka AS

Menjelang pagi Isnin, mungkin ada rancangan untuk patung Matt Fitzpatrick di Brookline. Kejayaan dalam kedua-dua Kejohanan Amatur AS dan Terbuka AS di Kelab Desa, yang kini berada dalam genggaman Fitzpatrick, akan menjadi pencapaian yang agak cemerlang.

Fitzpatrick, yang mengharungi hari Ahad yang bergelora di Kejohanan PGA AS bulan lalu, sedang bersemangat mengejar kejayaan pada permulaan utamanya yang seterusnya. Yorkshireman itu, yang kemenangan amaturnya diraih di venue terkenal ini pada 2013, akan memulakan hari keempat dengan seri untuk mendahului. Pada empat di bawah par, Fitzpatrick mempunyai Will Zalatoris untuk syarikat. Sejarah memihak kepada Fitzpatrick.

Untuk kreditnya, Fitzpatrick bercakap dengan yakin tentang kesan sembilan tahun lalu. “Saya pasti fikir ia memberi saya kelebihan berbanding yang lain, ya,” katanya. “Saya benar-benar percaya itu. Ia adalah detik yang nyata, jelas, positif dalam kerjaya saya. Ia agak memulaskan saya.

“Untuk kembali ke sini dan bermain dengan baik sekali lagi, ia hanya memberi saya keyakinan yang semakin meningkat pusingan demi pusingan.”

Jon Rahm telah mencapai tee ke-18 pada lima bawah par. Masalah bunker – dan bogey berganda – menyusul. Juara bertahan itu dengan kelebihan satu par 71 bermakna dia seorang yang pemalu daripada beregu terkemuka itu.

Zalatori lebih hampir daripada Fitzpatrick kepada kemenangan PGA AS, setelah tewas dalam playoff di Southern Hills kepada Justin Thomas. A 67 untuk Zalatoris ialah prestasi hari ketiga. Anehnya, pemain berusia 25 tahun itu mempunyai lima penamat 10 terbaik dalam tujuh permulaan utama tetapi masih belum memenangi acara jelajah arus perdana.

“PGA AS memberi saya banyak kepercayaan dan keyakinan bahawa saya tergolong dalam situasi ini,” kata Zalatoris. “Terdapat perbezaan dalam memikirkannya dan kemudian benar-benar berada dalam situasi itu dan mempercayainya. Jadi saya rasa itu mungkin perubahan terbesar. PGA AS itu benar-benar membuatkan saya berasa bahawa saya boleh menjadi salah seorang pemain bertaraf dunia.”

Jon Rahm datang sebagai pemangkas pada 18hb, mengenai tepi bunker apabila bermain di luar, membawa kepada bogey berganda. Gambar: Julio Cortez/AP

73 Rory McIlroy meninggalkannya tiga daripada pendahulu dan oleh itu masih banyak berhubung. Sifat liar Kejohanan Terbuka AS ditekankan oleh Scottie Scheffler, yang memburu helang pada minit ke-8 yang membolehkannya mendahului dua pukulan pada enam bawah. Menjelang tee ke-15, nombor 1 dunia telah tolak satu. Scheffler ditutup pada dua bawah selepas 71. Adam Hadwin dan Keegan Bradley berada pada mata yang sama.

Kekecewaan yang dikaitkan dengan persediaan Terbuka AS yang biasanya sengit dijelmakan oleh tingkah laku Thomas. Bola juara PGA AS itu berhenti beberapa inci dari longkang di tengah fairway ke-4. Thomas akan diberikan pelepasan percuma jika longkang mengganggu pendiriannya atau garis hayunannya; pengadil menentukan kedua-duanya tidak digunakan.

Thomas membuat kegusarannya dengan jelas, sambil melontarkan persangkaan terhadap berapa ramai rakan profesionalnya yang akan berkelakuan jika ditempatkan dalam filem yang sama.

“Itulah yang membuatkan saya marah,” kata Thomas kepada kedinya, Jim “Bones” Mackay. “Ramai orang lain akan berbohong tentang dapat memukulnya, tetapi ia seperti: ‘Saya tidak akan memukulnya.’ Itu mengarut, kawan.” Thomas mencampakkan kelabnya dengan baik.

Selepas menandatangani untuk 72, kerana meninggalkannya pada tambah tiga, Thomas menghuraikan keadaan. “Bagi saya ia adalah di sekitar longkang dan sangat jelas pendirian saya dan bola saya duduk berbeza berbanding jika longkang itu tiada,” katanya. “Saya memanggil pegawai untuk mendapatkan keputusan mengenainya, dan atas semangat permainan, saya tidak akan masuk ke dalam longkang. Saya rasa saya dengan mudah boleh memberitahunya bahawa saya akan pergi dan mendapat penurunan percuma, tetapi saya tidak.

“Ia adalah malang kerana ia adalah pemanduan yang hebat dan saya mempunyai baji yang tajam di tangan saya. Saya hanya boleh memukul bola sejauh 100 ela. Maksud saya, sangat jelas bahawa pendirian saya dan tempat bola saya telah diubah dan duduk dengan teruk kerana longkang itu, tetapi saya tidak mendapat setitik pun daripadanya. Begitulah keadaannya. Anda mesti boleh masuk ke longkang untuk mendapatkan setitik.

Panduan Cepat

Bagaimanakah cara saya mendaftar untuk makluman berita tergempar sukan?

Tunjukkan

  • Muat turun apl Guardian daripada App Store iOS pada iPhone atau gedung Google Play pada telefon Android dengan mencari ‘The Guardian’.
  • Jika anda sudah mempunyai apl Guardian, pastikan anda menggunakan versi terbaharu.
  • Dalam apl Guardian, ketik butang kuning di bahagian bawah sebelah kanan, kemudian pergi ke Tetapan (ikon gear), kemudian Pemberitahuan.
  • Hidupkan pemberitahuan sukan.

Terima kasih atas maklum balas anda.

Dalam satu kenyataan, Amerika Syarikat Golf Persatuan berkata: “Semasa perbincangan, Justin ditanya sama ada longkang akan mengganggu hayunannya, yang dia menjawab tidak. Kerana tiada gangguan dari longkang, Justin tidak diberikan bantuan. Peraturan 16.1a(1) menyatakan bahawa gangguan daripada halangan tak alih wujud apabila bola menyentuh atau berada di dalam atau pada halangan, atau halangan itu secara fizikal mengganggu kawasan pendirian yang dimaksudkan atau kawasan hayunan yang dimaksudkan. Peraturan itu seterusnya menyatakan bahawa jika halangan itu cukup dekat untuk mengalih perhatian pemain tetapi sebaliknya tidak mengganggu, tiada kelegaan di bawah peraturan itu.”

Thomas tidak akan merasakan dia benar-benar tanpa harapan untuk menuntut jurusan berturut-turut. Perlumbaan Justin Rose muncul semua kecuali berlari selepas 74 mengocoknya kembali kepada tambah lima. Brooks Koepka 75 bermakna dia telah menyamai jumlah 54 lubang Rose.

We would like to give thanks to the writer of this post for this incredible content

Matt Fitzpatrick dan Will Zalatoris mendahului ketika McIlroy berpaut pada Terbuka AS


You can find our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/