Megadeal NFL QB terkini: Russell Wilson dan Denver Broncos

Komen

Russell Wilson dan Denver Broncos menggandakan perkongsian mereka yang baru ditubuhkan Khamis dan menambah kepada siri tawaran mega untuk quarterback NFL yang dirundingkan tahun ini.

Wilson, yang didagangkan oleh Seattle Seahawks ke Broncos pada bulan Mac, bersetuju untuk menyambung kontrak selama lima tahun dengan pasukan baharunya. Perjanjian itu bernilai $245 juta, termasuk wang jaminan $165 juta, menurut seseorang yang biasa dengan kontrak itu. Wilson mempunyai baki dua tahun dan $51 juta dalam perjanjian sebelumnya dan kini di bawah kontrak dengan Broncos untuk tujuh musim berikutnya, dengan harga $296 juta. Wilson akan berusia 34 tahun pada bulan November.

Kumpulan pemilikan baharu Broncos, diketuai oleh pewaris Walmart Rob Walton, membeli francais itu daripada Pat Bowlen Trust untuk $4.65 bilion, harga jualan rekod untuk pasukan NFL. Pemilik pasukan liga secara rasmi mengesahkan penjualan itu bulan lepas.

Sambungan Wilson dengan Broncos berlangsung sepanjang musim 2028, di mana dia akan mencapai usia 40 tahun. Dia merupakan pilihan Pro Bowl sembilan kali dalam 10 musim bersama Seahawks, membantu mereka merangkul gelaran Super Bowl pada musim 2013. The Broncos berharap kedatangannya akan mengubah nasib pasukan yang terlepas playoff dalam enam musim berturut-turut.

Broncos menukar quarterback Drew Lock, Noah Fant, penjaga garis pertahanan Shelby Harris dan pakej pilihan draf, termasuk sepasang pilihan pusingan pertama dan sepasang pusingan kedua, kepada Seahawks untuk Wilson dan pilihan pusingan keempat .

Terdapat spekulasi, sebelum perdagangan, bahawa Broncos akan meneruskan perjanjian untuk quarterback Green Bay Packers Aaron Rodgers. Sebaliknya, Rodgers tinggal di Green Bay, bersetuju pada bulan Mac kepada lanjutan kontrak tiga tahun bernilai lebih daripada $150 juta.

Itu adalah yang pertama dalam siri tawaran baharu untuk quarterback terkemuka di seluruh liga. Deshaun Watson menandatangani kontrak lima tahun dengan Cleveland Browns, yang berdagang untuknya pada bulan Mac, bernilai $230 juta yang dijamin. Pada bulan Julai, Kyler Murray bersetuju dengan lanjutan lima tahun, $230.5 juta dengan Arizona Cardinals yang termasuk wang terjamin $160 juta.

Kardinal tidak mempercayai Kyler Murray, jadi bagaimana Murray boleh mempercayai Kardinal?

Seterusnya mungkin Lamar Jackson, bekas MVP liga yang sedang merundingkan lanjutan dengan Baltimore Ravens. Joe Burrow dari Cincinnati Bengals dan Justin Herbert dari Los Angeles Chargers, yang dipilih dalam draf NFL 2020, layak untuk lanjutan kontrak berikutan musim 2022, di bawah peraturan NFL.

Watson menandatangani kontraknya semasa menghadapi dakwaan salah laku seksual dibuat oleh wanita dalam lebih daripada dua dozen tindakan undang-undang sivil. Watson telah menafikan dakwaan tersebut dan belum didakwa melakukan jenayah. Tetapi dia menjalani penggantungan 11 perlawanan kerana melanggar dasar kelakuan peribadi NFL, di bawah penyelesaian yang dicapai antara liga dan Persatuan Pemain NFL. Beberapa pemilik pasukan NFL kecewa kerana Browns memberikan Watson kontrak terjamin sepenuhnya, terutamanya dalam keadaan sedemikian, beberapa orang yang mempunyai pengetahuan tentang kerja dalaman liga telah berkata dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Tetapi jika Jackson, yang tidak mempunyai ejen dan mewakili dirinya dalam rundingan dengan Ravens, mahukan kontrak yang terjamin sepenuhnya seperti Watson, dia kini menghadapi preseden daripada dua perjanjian quarterback besar yang dilakukan sejak itu – Murray dan Wilson – tidak sepenuhnya terjamin.

Jackson memasuki musim terakhir kontraknya selepas Ravens menggunakan pilihan tahun kelima mereka dalam perjanjian rookie asalnya. Dia layak mendapat agensi bebas tanpa had pada musim bunga, walaupun Baltimore boleh menggunakan tag pemain francaisnya padanya. Dia telah membayangkan bahawa dia akan memutuskan rundingan mengenai lanjutan apabila musim biasa bermula 11 September.

“Saya rasa kapal kontrak yang dijamin sepenuhnya telah belayar (sekurang-kurangnya buat masa ini),” pakar topi gaji Joel Corry, bekas ejen, tulis Khamis di Twitter. “Jika Russell Wilson tidak mendapat satu selepas Broncos melepaskan beberapa pemain [and] berbilang pilihan pusingan pertama untuknya dengan pemilik baharu yang mudah terkaya dalam sejarah NFL, semoga berjaya kepada semua orang.”We would love to give thanks to the author of this short article for this amazing web content

Megadeal NFL QB terkini: Russell Wilson dan Denver Broncos


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/