Memo: Jelajah PGA menafikan tayangan untuk acara LIV

Jelajah PGA telah menafikan pelepasan kepada pemain yang ingin bermain dalam acara pertama Siri Jemputan Golf LIV yang dibiayai Arab Saudi, menurut memo yang diperoleh ESPN.

Kejohanan sulung itu, yang dijadualkan berlangsung di London dari 9 hingga 11 Jun, bertepatan dengan Terbuka Kanada RBC Jelajah PGA minggu itu. Akibatnya, pemain Jelajah PGA perlu diberi pelepasan daripada jelajah itu untuk bersaing dalam kejohanan LIV.

Jangkaan ialah Jelajah PGA akan memberikan pelepasan kepada pemain, sama seperti yang telah diberikan untuk acara antarabangsa lain, tetapi itu tidak akan berlaku, kerana jelajah itu memaklumkan pemainnya melalui memo hari Selasa.

“Kami telah memaklumkan mereka yang telah memohon bahawa permintaan mereka telah ditolak mengikut Peraturan Kejohanan Jelajah PGA. Oleh itu, ahli Jelajah tidak dibenarkan menyertai acara Liga Golf Saudi di London di bawah peraturan kami,” bunyi memo itu. “Sebagai organisasi keahlian, kami percaya keputusan ini adalah demi kepentingan terbaik Jelajah PGA dan pemainnya.”

Pada masa lalu, pesuruhjaya Jelajah PGA Jay Monahan mengancam pemain dengan penggantungan dan/atau larangan seumur hidup jika mereka bertanding dalam siri LIV Golf tanpa pelepasan.

Ketua Pegawai Eksekutif LIV Golf Greg Norman memberitahu ESPN minggu lalu bahawa dia mempunyai pemain yang didaftarkan yang sanggup mencabar kedudukan Jelajah PGA di mahkamah.

“Saya hanya boleh bercakap mengenai maklumat yang diberikan kepada saya oleh pasukan undang-undang kami, dan saya mempunyai pasukan undang-undang yang sangat berbakat dalam undang-undang antitrust dan anti-persaingan, dan kami percaya kami berada dalam kedudukan yang betul,” kata Norman. “Kami percaya pemain adalah kontraktor bebas dan mempunyai hak untuk bermain di mana sahaja mereka mahu bermain.”

Siri LIV lapan acara itu akan menampilkan empat kejohanan yang dimainkan di Amerika Syarikat. Ia akan merangkumi tujuh acara musim biasa dan perlawanan akhir perlawanan kejohanan berpasukan di Trump Doral di Miami dari 28 hingga 30 Okt.

Acara Saudi kedua dijadualkan pada 1-3 Julai di Kelab Golf Pumpkin Ridge di Portland, Oregon. 17 Mei adalah tarikh akhir untuk meminta pelepasan daripada lawatan untuk acara itu.

Adalah dijangkakan bahawa tayangan mungkin diberikan untuk acara luar negara, tetapi tidak untuk kejohanan di AS

“Portland mungkin akan menjadi tempat yang menarik untuk keluaran pemain dan mereka yang mahu bermain,” kata Norman minggu lalu. “Tetapi tanpa mengira, ia akan berlaku. Portland akan berlaku. Begitu juga dengan Trump Bedminster, International, Rich Harvest Farms dan Trump Doral. Semuanya akan berlaku.”

Phil Mickelson adalah antara pemain yang meminta pelepasan untuk bermain dalam acara London, kata ejen lamanya, Steve Loy dari Sportfive, bulan lalu. Ahli Jelajah PGA lama Lee Westwood dan Sergio Garcia juga telah mengesahkan bahawa mereka meminta pelepasan daripada lawatan itu.

Norman memberitahu ESPN minggu lalu bahawa lebih 200 pemain telah mendaftar untuk acara pertama, termasuk kira-kira 15 daripada 100 teratas dalam Kedudukan Rasmi Golf Dunia.

Norman berkata dia telah cuba bekerjasama dengan Jelajah PGA, tetapi Monahan tidak bersedia berbuat demikian.

“Untuk Jelajah PGA untuk mengatakan kami adalah liga yang memisahkan diri adalah salah sama sekali,” kata Norman. “Kami bukan jelajah yang memisahkan diri, kami adalah bahan tambahan kepada ekosistem permainan golf. Untuk melemparkan kebencian ini terhadap saya [is wrong]. Ia pergi ke institusi lain juga. Hanya kerana saya sangat bertuah dan cukup bertuah untuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif peluang ini untuk mengembangkan permainan golf, jangan sasarkan saya untuk perkara dan sebab tertentu. Itu gila.”

We want to thank the writer of this post for this outstanding material

Memo: Jelajah PGA menafikan tayangan untuk acara LIV


We have our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/