Mets Menjalankan Temuduga Untuk Presiden Pasukan; Sandy Alderson Akhirnya Beralih Kepada Peranan Penasihat

The Mets mengumumkan petang Khamis mereka telah memulakan proses pengambilan untuk presiden pasukan baharu. Sandy Alderson akan kekal dalam peranan itu sehingga pengambilan baru dimuktamadkan, pada ketika itu dia akan menjadi “penasihat khas” untuk pemilikan. Andy Martino dari SNY melaporkan perkembangan itu sejurus sebelum pengumuman pasukan.

Pemilik Mets, Steve Cohen menetapkan Alderson sebagai presiden pasukan pada musim gugur 2020, beberapa bulan sebelum pembelian francais daripada keluarga Wilpon dimuktamadkan. Sebaik sahaja proses jualan itu ditutup, kelab itu berpisah dengan pengurus besar ketika itu Brodie Van Wagenen dan kebanyakan kakitangannya yang berpangkat tinggi dan mengumumkan pengambilan Alderson.

Apabila saya meminta Sandy untuk kembali ke pasukan, ia adalah untuk tempoh masa yang ditetapkan dan dengan mandat khusus — hidupkan semula budaya kami dan francais ikonik ini untuk peminat, rakan kongsi dan pekerja kami,” kata Cohen hari ini dalam siaran akhbar mengumumkan berita itu. “Sandy telah melakukan perkara itu dan banyak lagi dan kami telah mula mencari penggantinya. Apabila kami menemui orang itu, saya telah meminta Sandy untuk meneruskan peranan baharu sebagai penasihat khas kepada saya dan pasukan kepimpinan kanan.

Alderson pada asalnya menandatangani kontrak dua tahun, yang dilaporkan Martino akan tamat pada akhir Disember. Menurut Martino, Alderson dan Cohen saling bersetuju bahawa sudah tiba masanya untuk membawa masuk presiden pasukan baharu. Tiada seorang pun daripada calon khusus yang diketahui, walaupun Martino menambah orang yang sedang dipertimbangkan kebanyakannya berasal dari latar belakang perniagaan berbanding kerjaya operasi besbol. Tiada pengambilan pekerja kelihatan akan berlaku, dan Alderson dijangka kekal sebagai presiden pasukan sehingga pekerja baharu ditemui, walaupun proses itu melepasi tamat tempoh rasmi kontraknya.

Peranan presiden pasukan ialah kedudukan atas, dengan individu itu bertanggungjawab untuk memberi kesan kepada kedua-dua operasi besbol dan perniagaan organisasi. Alderson ialah bukan pembuat keputusan ops besbol harian pasukan, dan pekerja yang masuk juga tidak dijangka mengambil peranan itu. Tugas operasi besbol harian jatuh kepada pengurus besar Billy Eppler, yang menandatangani kontrak empat tahun pada November lalu. Tiada petunjuk bahawa perubahan Alderson akan memberi kesan kepada status pekerjaan Eppler; Martino menulis bahawa pemilikan Mets telah “gembira” dengan kerja Eppler setakat ini, tidak mengejutkan memandangkan pasukan itu adalah kunci untuk mara ke playoff dan sedang bertarung dengan juara bertahan Siri Dunia Braves untuk merebut gelaran NL East.

Alderson pernah menjadi pembuat keputusan operasi besbol harian Mets pada masa lalu, berkhidmat sebagai GM dari 2010-18. Dia melangkah pergi pada musim panas 2018 selepas didiagnosis dengan kanser. Dia kembali ke organisasi itu setahun setengah kemudian tetapi nampaknya tidak pernah berminat untuk memikul semula tanggungjawab lamanya. Lelaki berusia 74 tahun itu telah ditekan untuk menjalankan sementara jabatan operasi besbol lewat musim lalu, tetapi Jon Heyman dilaporkan pada masa itu Alderson tidak berminat untuk mengambil peranan secara kekal.

The Mets mengupah Eppler di luar musim lalu, dengan Alderson kembali ke jawatan presiden pasukannya untuk tahun kedua perjanjiannya. Martino menambah bahawa dia dan Cohen sentiasa merancang untuk mengehadkan masanya dalam kapasiti itu kepada dua tahun; perpindahannya yang akan datang ke dalam peranan penasihat yang kurang mendesak tidak terikat dengan sebarang kebimbangan kesihatan baharu, mujurlah.

Masa Alderson sebagai presiden pasukan bukan tanpa kesilapan yang ketara. Tidak lama selepas kembali ke organisasi, Alderson membantu mengatur proses carian GM yang memuncak dengan pengambilan bekas eksekutif Diamondbacks Jared Porter. Diupah pada Disember 2020, Porter memegang jawatan itu selama kira-kira sebulan, sebelum ESPN melaporkan dia telah mengganggu seorang wartawan secara seksual empat tahun sebelumnya. The Mets segera memecat Porter, yang akhirnya diharamkan oleh Major League Baseball sekurang-kurangnya pada penghujung musim 2022.

Beberapa bulan selepas itu, The Athletic melaporkan dakwaan salah laku seksual terhadap bekas pengurus Mets, Mickey Callaway, yang telah diupah Alderson semasa berkhidmat sebagai pengurus besar kelab. Callaway, yang bekerja untuk Angels pada masa dakwaan tersebut didedahkan kepada umum, akhirnya ditolak dan juga diisytiharkan tidak layak oleh MLB sehingga sekurang-kurangnya 2022.

Susulan kemelut Porter, Mets menaikkan pangkat pembantu GM Zack Scott kepada pemangku pengurus besar. Scott kelihatan sebagai calon yang kuat untuk mengambil peranan itu secara kekal, tetapi dia telah ditangkap dan didakwa kerana memandu di bawah pengaruh pada September 2021. The Mets meletakkannya dalam cuti pentadbiran dan mendorong Alderson mengawal operasi besbol selama beberapa bulan.

New York berpisah dengan Scott selepas musim sementara kes jenayahnya masih belum selesai. Scott dibebaskan pada Januari ini, dengan hakim mahkamah perbicaraan menulis bahawa dia “melakukan ujian (field sobriety) dengan cara di mana tiada pemerhati neutral akan membuat kesimpulan bahawa dia mabuk, terutamanya sehingga mabuk..” Scott belum kembali ke operasi besbol dengan pasukan MLB, walaupun Tim Healey dari Newsday melaporkan pada bulan April bahawa dia telah menolak kerja pejabat depan untuk bekerja dengan firma perunding swasta.

Selepas pemergian Scott, Mets menjalankan proses pencarian yang sangat dipublikasikan untuk ketua operasi besbol mereka di luar musim lepas. The Mets dilaporkan membuat larian di Theo Epstein, Billy Beane dan David Stearns (antara lain) sebelum tab Eppler. Walaupun Mets secara konsisten mengekalkan bahawa mereka gembira dengan prestasi Eppler, beberapa peminat dan pemerhati luar telah membuat spekulasi tentang kemungkinan kelab itu membuat perlawanan lain di salah seorang eksekutif terkenal musim sejuk ini. Alderson meletak jawatan mungkin menambahkan sedikit bahan api kepada kebakaran itu, tetapi ia patut mengulangi bahawa kekosongan presiden pasukan adalah jawatan yang lebih menyeluruh daripada pekerjaan yang dipegang oleh Epstein, Beane dan Stearns dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Beane dan Stearns kekal bersama A dan Brewers, masing-masing, dengan kedua-duanya bekerja sebagai presiden operasi besbol kelab mereka. Pemilik Milwaukee, Mark Attanasio menyekat usaha Mets untuk menemu bual Stearns musim sejuk lalu. Dia kekal di bawah kontrak dengan Brewers hingga 2023, walaupun tempoh pasca musim yang mendalam tahun ini (sama ada untuk NLCS atau Siri Dunia) dilaporkan akan membenarkan dia menarik diri daripada perjanjian itu pada penghujung musim ini. Milwaukee kini 1 1/2 perlawanan daripada tempat terakhir Wild Card dalam Liga Kebangsaan. Epstein dan Beane dibenarkan bercakap dengan Mets pada musim gugur yang lalu, tetapi kedua-duanya akhirnya tidak mengambil kira pekerjaan itu.

Pada ketika ini, tindakan yang paling mungkin ialah Mets akhirnya membawa masuk presiden pasukan berorientasikan perniagaan sambil terus mewakilkan operasi besbol kepada Eppler. Walaupun presiden yang akan datang tidak dibawa ke kapal untuk mengambil alih keputusan besbol harian, ia menandakan pengambilan yang ketara untuk Cohen dan kakitangannya. Untuk musim sejuk ketiga berturut-turut, akan ada beberapa perubahan penting dalam hierarki eksekutif Mets.We would love to say thanks to the writer of this article for this amazing web content

Mets Menjalankan Temuduga Untuk Presiden Pasukan; Sandy Alderson Akhirnya Beralih Kepada Peranan Penasihat


Our social media profiles here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/