MLB memberikan 12 penggantungan selepas pergaduhan liar antara Angels, Mariners

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

Pergaduhan membersihkan bangku antara Los Angeles Angels dan Seattle Mariners pada petang Ahad mengakibatkan senarai panjang penggantungan diedarkan pada malam Isnin.

MLB menggantung 12 pemain, pengurus dan jurulatih untuk gabungan 47 perlawanan. Pergaduhan terbesar musim ini bermula pada permulaan inning kedua di Anaheim, Calif., selepas pemadang Angels Andrew Wantz memukul Mariners meninggalkan pemadang Jesse Winker dengan padang.

Apabila Winker menghampiri ruang istirahat Angels, bangku-bangku kosong apabila pertarungan meletus selama kira-kira empat minit dan permainan ditangguhkan kira-kira 18 minit.

Pengurus sementara Angels Phil Nevin menerima penggantungan paling lama pada 10 perlawanan selepas Wantz membaling ke arah Winker, insiden yang berlaku selepas amaran awal.

Drama itu bermula pada hari Sabtu, apabila pemain pitcher Mariners Erik Swanson hampir memukul kepala pemadang tengah bintang Los Angeles Mike Trout dengan satu padang pada inning kesembilan.

“Jika anda mahu memukul saya, pukul saya di rusuk,” Trout berkata selepas pasukannya tewas 5-3 hari Sabtu. “Jangan pukul kepala saya. Saya tidak tahu sama ada itu niatnya, tetapi … apa-apa sahaja di kepala, anda tidak berbuat demikian.”

Pada babak pertama Ahad, Wantz melemparkan masuk ke dalam pemadang tengah Mariners Julio Rodríguez. Wantz, biasanya seorang pelepas, membuat kerjaya pertamanya bermula Ahad dan bukannya pemain permulaan yang dijadualkan José Suarez.

Bercakap dengan wartawan sebelum pasukannya menjadi tuan rumah Chicago White Sox pada hari Isnin, Nevin menafikan menggunakan Wantz sebagai permulaan hanya untuk membaling ke arah Mariners.

“Itu bukan fakta,” Nevin berkata. “Tetapi saya tidak mahu terlibat dalam perang mulut dengan itu. Apa yang dilakukan sudah selesai. Semalam telah berakhir dan selesai. Kami memberi tumpuan kepada White Sox hari ini.”

Winker, yang terkena di pinggul kanan dengan bola laju 91 mph, menerima penggantungan tujuh perlawanan selepas menghampiri ruang istirahat Angels walaupun cubaan untuk menghalangnya oleh dua pengadil. Beberapa pemain Angels bertemu Winker di bahagian atas tempat duduk mereka ketika pemain Mariners menyerbu dari bangku simpanan mereka.

Hentian pendek Seattle JP Crawford menerima penggantungan lima perlawanan, dan Rodríguez digantung dua perlawanan. Ketiga-tiga pemain Mariners akan membuat rayuan.

Baseman ketiga Angels Anthony Rendon dan penolong jurulatih pitching Dom Chiti masing-masing mendapat lima perlawanan untuk aksi mereka.

Rendon, bekas bintang Washington Nationals dikenali untuk beliau sikap tenang, bertemu Winker di bahagian atas ruang rehat dan meletakkan tangan kirinya di muka Winker. Rendon menderita kecederaan pergelangan tangan kanan penghujung musim awal bulan ini dan memakai cast pada pergelangan tangan itu semasa pergaduhan itu. Dia mesti menjalani penggantungan selepas dia kembali daripada senarai cedera tetapi akan dilarang daripada duduk di bangku Angels untuk tujuh perlawanan seterusnya.

Wantz, yang menafikan sengaja memukul Winker, dan pemain pitcher Angels Ryan Tepera menerima penggantungan tiga perlawanan. Tukang kendi Los Angeles Raisel Iglesias, jurulatih bangku Ray Montgomery dan jurubahasa Manny Del Campo mendapat penggantungan dua perlawanan; Tepera dan Iglesias adalah satu-satunya Malaikat yang merayu.

Selepas mengetahui dia adalah salah seorang daripada lapan pemain atau pengurus yang dikeluarkan Ahad, Iglesias melemparkan sekotak biji bunga matahari ke atas padang. Selepas kembali ke ruang istirahat, dia melemparkan tab gula-gula getah juga.

Jurulatih penangkap malaikat Bill Haselman juga menerima penggantungan satu perlawanan.

Selepas pergaduhan itu, Winker menayangkan jari tengah ke bangku sambil berjalan ke ruang istirahat Seattle. The Angels menang, 2-1, menjaringkan kedua-dua larian mereka pada inning ketujuh.

Sebagai menyokong Winker, seorang peminat Mariners memesan piza pepperoni itu dihantar kepada pemadang kiri di rumah kelab pelawat hari Ahad.

“Satu-satunya perkara yang saya akan minta maaf adalah membalikkan peminat,” Winker berkata selepas perlawanan Ahad. “Itu sahaja. Sebagai peminat, mereka membelanjakan wang hasil titik peluh mereka untuk datang menonton kami bermain permainan, dan mereka tidak layak menerimanya. Jadi saya memohon maaf kepada peminat, terutamanya wanita dan kanak-kanak.”We want to thank the writer of this post for this outstanding content

MLB memberikan 12 penggantungan selepas pergaduhan liar antara Angels, Mariners


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/