Morikawa di atas papan pendahulu bertindan di Terbuka AS

BROOKLINE, Mass. — Untuk setiap Collin Morikawa dan tahun berturut-turut beliau memenangi major ialah a Joel Dahmenyang hanya empat tahun lalu pasti teruja untuk bermain dalam satu.

Jon Rahm ialah juara bertahan Terbuka AS, satu pukulan keluar dari pendahuluan. Dia akan bermain pada hujung minggu di The Country Club dengan Hayden Buckleyyang belajar semasa bermain di Missouri kerana dia fikir dia perlu mencari pekerjaan selepas kolej.

Sedozen pemain yang dipisahkan oleh dua pukulan menjelang hujung minggu termasuk tiga pemain teratas dalam ranking dunia dan empat daripada tujuh teratas: Juara Masters Scottie SchefflerRahm, Rory McIlroy dan Morikawa.

“Saya fikir ia bagus untuk permainan golf bahawa pemain dengan kedudukan tertinggi dan pemain terbaik berada di sana, terutamanya dalam kejohanan yang benar-benar pemain terbaik akhirnya menang,” kata Rahm.

Ia juga termasuk dua pemain baru Jelajah PGA dan dua pemain yang tidak pernah menang dalam jelajah.

Sesungguhnya, Terbuka AS ini mempunyai sesuatu untuk semua orang. Ia hanya tidak mempunyai Phil Mickelsonyang terlepas pukulan lapan pukulan.

Morikawa sedang mencari sesuatu dalam permainannya dan menemui “cabutan bayi” dan bukannya pudar tradisionalnya, dan ia telah berfungsi dengan baik di Brookline. Dia menyamai markah rendah kejohanan pada hari Jumaat dengan 4-bawah 66 untuk berkongsi pendahuluan dengan Dahmen, mangsa kanser yang terselamat dan pemain golf yang popular.

Rahm melakukan yang terbaik untuk bersaing dengan helang dan satu siri par putt besar yang dirasakan sama berharganya. Rahm mempunyai 67 dan berada dalam kumpulan lima pemain satu pukulan di belakang. Itu termasuk McIlroy, yang meraih kemenangan di Terbuka Kanada, yang melakukan pukulan di sembilan bahagian belakang dengan tiga birdie dalam empat lubang terakhirnya untuk 69.

Tidak boleh diabaikan ialah Scheffler, pemain No. 1 dunia, yang menyerlah dari par-5 ke-14 hijau untuk seekor helang yang membawa pemain Texas itu kembali ke dalam campuran dengan 67. Dia ketinggalan dua pukulan di belakang. .

Morikawa, Rahm dan Scheffler telah bergabung untuk memenangi empat daripada sembilan kejohanan utama yang lalu. Dan kemudian ada McIlroy, yang mempunyai empat jurusan sendiri, tetapi tidak ada sejak 2014.

“Ia adalah Terbuka AS. Tiada siapa yang mengambilnya sejauh ini dan agak melarikan diri,” kata Morikawa. “Beberapa hari terakhir adalah penguat keyakinan yang besar untuk saya menjelang hujung minggu ini, dan semoga kita boleh membuat sedikit perpisahan.”

Idea Terbuka AS adalah untuk mengenal pasti pemain terbaik. Sebahagian daripada mereka memerlukan beberapa pengenalan kepada persaingan kejuaraan utama pada hujung minggu.

Mulakan dengan Dahmen, yang tidak akan pernah dituduh menganggap dirinya terlalu serius, walaupun dia mengambil permainannya dengan serius. Dia terfikir untuk menarik diri daripada kelayakan 36 lubang dua kali minggu lalu, sebelum ia bermula dan selepas pusingan pertama.

Tetapi dia bertahan, dan dengan 68 pada hari Jumaat, bermain dalam kumpulan terakhir major buat kali pertama. Dia menyertai Morikawa pada usia 5 bawah 135 tahun.

“Kami tidak akan bermain sehingga 3:45 esok. Saya biasanya perlu pulang pada pukul 5 untuk makan malam,” kata Dahmen. “Jadi ini pasti berbeza.”

Kumpulan satu pukulan di belakang termasuk Buckley, yang tidak berada di Terbuka AS sehingga membuat putt birdie 20 kaki dalam playoff untuk tempat terakhir dalam kelayakannya 11 hari lalu.

Dia semakin pudar, seperti ramai yang lain, dengan tiga bogey semasa regangan lima lubang di sekeliling selekoh apabila dia kembali ke landasan. Birdies pada dua lubang terakhir memberinya 68 lagi.

Juga pada 136 adalah Harun Bijaksana, dengan satu kemenangan Jelajah PGA dan tiada yang lebih baik daripada seri ke-17 dalam sembilan kejohanan utamanya sebelum ini; dan Beau Hossleryang tampil pada hujung minggu di Kelab Olimpik sebagai amatur remaja pada 2012 tetapi tidak pernah didengari sejak itu dalam kejohanan utama.

Mereka adalah contoh bahawa Terbuka AS terbuka kepada semua tidak hanya berhenti dengan kelayakan untuk hak untuk bermain ujian paling sukar dalam golf.

The Associated Press menyumbang kepada laporan ini.

We wish to give thanks to the author of this post for this incredible material

Morikawa di atas papan pendahulu bertindan di Terbuka AS


You can view our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/