NBArank: Kejutan besar sedang bersembunyi dalam 10 teratas kami

NBArank kembali untuk musim ke-12 menghitung mundur pemain terbaik dalam liga.

Mana ada calon MVP seperti Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic, Joel Embiid dan Nikola Jokic? Bagaimana pula dengan pemain baru dan bintang muda yang bersedia untuk melonjak ke peringkat atas pemain NBA?

Di manakah LeBron Jamessiapa yang memasuki musim ke-20?

Untuk mendapatkan ramalan peringkat NBA terakhir, kami meminta panel pakar kami untuk mengundi pasangan pemain: LeBron lwn. Kevin Durant, Stephen Curry lwn. Ja MorantLuka lwn. Jayson Tatum … dan senarai itu diteruskan.

Kami bertanya, “Pemain manakah yang akan menjadi lebih baik pada 2022-23?” Pengundi terpaksa meramalkan apa yang mereka jangkakan daripada setiap pemain pada musim ini.

Kami telah mendedahkan pemain No. 100-26 dan No. 25-11. Hari ini, kedudukan kami diteruskan ke dalam 10 superstar teratas liga.

Nota: Panel NBArank ESPN, yang terdiri daripada lebih 200 wartawan, editor, pengeluar dan penganalisis, diminta untuk menilai pemain berdasarkan ramalan sumbangan mereka — kualiti dan kuantiti — untuk musim 2022-23 sahaja.

Phoenix Suns | SG

Kedudukan NBA 2021: No 15

Hanya berusia 25 tahun dan sudah tiga kali bergelar All-Star dan muncul daripada pilihan All-NBA, Booker dan permainan serangannya yang licin seperti sutera harus bersaing untuk status pengawal menembak teratas dalam liga untuk tahun-tahun akan datang.


Kenapa dia naik lima titik

Tahun kejayaan Booker — larian Akhir NBA, diikuti dengan pingat emas Olimpik dan membawa Phoenix meraih 64 kemenangan terbaik liga dalam musim biasa — berakhir dengan kejatuhan yang mendadak. The Suns bangkit secara tidak sengaja dari pusingan kedua playoff, dengan Booker bergabung untuk menembak gabungan 9-untuk-31 dalam Sukan 6 dan 7 menentang Dallas.

Tetapi Booker 26.8 mata setiap perlawanan musim lalu menduduki tempat ke-12 dalam liga, mengukuhkan lagi reputasinya sebagai salah seorang penjaring paling mematikan dalam perlawanan itu. Walau bagaimanapun, dia akan mengambil langkah seterusnya dengan memanfaatkan kemahiran pemarkahan tersebut dalam masa yang sukar. Musim lalu, dalam sembilan minit suku pertama, Booker mencatat 48.5% keseluruhan dan 42.1% daripada 3. Dalam tiga minit suku terakhir? Dia menembak 41.8% dari padang dan 31.8% dari dalam.


Satu soalan besar untuk 2022-23

The Suns memenangi 74.6% daripada perlawanan musim biasa mereka sepanjang dua musim lalu tetapi ditakrifkan sama seperti kejayaan mereka. Peningkatan Booker ke status All-Star sebahagian besarnya tidak sesuai dengan jangkaan. Dia perlu menang besar dalam playoff untuk meneruskan tempatnya dalam permainan.

Persoalannya ialah, dalam NBA hari ini, di mana peringkat tertinggi superstar dikhaskan untuk pemain yang menguasai kedua-dua hujung, apakah ruang untuk pertumbuhan yang masih ada untuk Booker? Secara menyerang, dia bergantung pada kehalusan, sudut dan gerak kaki untuk melakukan kerosakannya. Dari segi pertahanan, dia sememangnya dikenali sebagai pemain yang hebat yang boleh beroperasi dalam skema pasukan. Bolehkah dia menjadi lebih kuat dengan berhenti dan markahnya untuk terus mendaki senarai permainan terbaik?

— Dave McMenamin

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Memphis Grizzlies | PG

Kedudukan NBA 2021: No 31

Morant mungkin pemain NBA yang paling menghiburkan, seorang akrobat yang terbang tinggi dengan ketenangan dan keyakinan yang menjalar ke arah keangkuhan. Dia telah menjadikan Grizzlies mesti menonton TV.


Kenapa dia naik 22 anak tangga

Morant membuat lompatan besar musim lalu daripada menjanjikan asas francais kepada superstar bonafide. Pemarkahannya melonjak lebih daripada lapan mata setiap perlawanan kepada 27.1, menaikkan Morant ke dalam pentas tertinggi senjata serangan dan memberikannya tempat All-Star pertamanya dan anugerah Pemain Paling Baik.

Dia seorang pengawal mata tulen yang merupakan penjaring gol dalaman yang dominan walaupun dengan kerangka 6-kaki-3, kerana Morant mempunyai gabungan kehebatan, kehalusan dan keberanian yang menakjubkan. Dia mencatatkan purata 16.6 mata cat musim lalu, menjadi satu-satunya pengawal yang mengetuai liga dalam kategori itu sepanjang 25 musim lalu, menurut penyelidikan ESPN Stats & Information.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Sejauh manakah Morant boleh mendapat lebih baik? Pemain berusia 23 tahun itu mempunyai ruang untuk peningkatan drastik di bahagian pertahanan, di mana kerangka langsingnya menjadikannya sasaran, dan dia mempunyai kecenderungan untuk kehilangan fokus.

Secara ofensif, dia sudah menjadi mimpi ngeri buat lawan, tetapi bayangkan betapa sukarnya Morant untuk bertahan jika pukulan 3 matanya (34.4% musim lalu) terus meningkat. Jika Morant secara konsisten boleh membuat pengawal membayar untuk pergi ke bawah skrin, dia mungkin mustahil untuk dibendung.

— Tim MacMahon

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Brooklyn Nets | SF

Kedudukan NBA 2021: No 1

Tiada pemain yang mendorong perbualan musim panas NBA lebih daripada Durant, selepas meminta, kemudian menarik balik, permintaan perdagangan keluar dari Brooklyn. Bagaimana dia menyesuaikan diri dengan budaya Nets selepas meminta jurulatih Steve Nash dan pengurus besar Sean Marks dipecat adalah salah satu soalan paling menarik dalam liga.


Kenapa dia jatuh tujuh titik

Apabila Durant bermain, dia adalah salah seorang pemain terbaik di planet ini. Masalah bagi bekas MVP ialah dia tidak boleh kekal di atas lantai.

Kecederaan lutut menyebabkan dia terpaksa bermain hampir dua bulan, dan untuk tahun kedua berturut-turut dia terpaksa terlepas sebahagian besar musim ini. Durant telah bermain dalam 90 daripada kemungkinan 152 perlawanan musim biasa sepanjang dua musim lalu. Durant, yang akan berusia 34 tahun apabila hujung musim, perlu membuktikan dia boleh kekal sihat untuk membolehkan Nets kembali ke arah elit Timur.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Selain kesihatan, persoalan besar Nets ialah sama ada Durant akan kekal komited kepada pasukan. Selepas musim yang penuh dengan turun naik emosi untuk organisasi, permintaan perdagangan Durant dan ketidaktentuan yang menyelubungi Kyrie Irving dan Ben Simmons jadikan Nets salah satu cerita yang paling menarik dalam NBA. Tetapi apa yang berlaku jika dan apabila masa menjadi sukar? Adakah kekecewaan lama akan meningkat?

— Nick Friedell

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Boston Celtics | SF

Kedudukan NBA 2021: No 14

Selepas penampilan pertamanya di All-NBA, memenangi MVP akhir Persidangan Timur, membuat lawatan pertamanya ke Pusingan Akhir NBA dan bermain untuk pasukan yang dijangka bersaing untuk rekod terbaik liga, Tatum bersedia untuk membuat satu lagi lompatan memasukinya. musim keenam.


Kenapa dia naik tujuh tompok

Selepas Tatum tidak menyertai mana-mana daripada tiga pasukan All-NBA pada 2020-21 apabila Celtics menduduki tempat ketujuh di Timur, dia adalah ahli pasukan pertama yang layak pada musim lalu selepas mengetuai perubahan dramatik Boston daripada di bawah .500 pada akhir Januari untuk menduduki tempat kedua di Timur dan mara ke Pusingan Akhir buat kali pertama sejak 2010.

Sepanjang perjalanan, Tatum mencatatkan rekod tertinggi dalam karier 26.9 mata setiap perlawanan, terus meningkatkan kadar percubaan 3 mata dan kekal sebagai salah seorang pemain sayap dua hala terbaik dalam liga.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Tatum membuat beberapa langkah sebagai pejalan kaki musim lalu — sesuatu yang ditekankan oleh jurulatih Ime Udoka sejak tiba musim panas lalu — tetapi terus memperbaiki bahagian permainannya itulah yang akan membolehkannya pergi daripada pemain di bahagian belakang 10 teratas kepada seseorang yang bersaing untuk tempat teratas dalam senarai ini.

Walaupun jumlah bantuan beliau pada dasarnya kekal tidak berubah dari tahun ke tahun pada musim biasa, mereka melonjak semasa playoff, termasuk purata tujuh setiap perlawanan semasa Pusingan Akhir. Dia juga akan berusaha untuk bangkit daripada persembahan mengecewakan dalam sirinya menentang Golden State Warriors, di mana dia merembat 30.8% daripada jarak 2 mata dalam enam perlawanan.

— Tim Bontemps

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Los Angeles Lakers | SF

Kedudukan NBA 2021: No 3

Ia adalah musim No. 20 untuk James, dan banyak yang dipertaruhkan untuk pemain hebat sepanjang zaman. Dia memerlukan 1,323 mata untuk gerhana Kareem Abdul-Jabbar sebagai penjaring terbanyak sepanjang masa NBA, tetapi kejayaan pasukan Lakers — atau kekurangannya — sebahagian besarnya akan menentukan bagaimana detik itu bergema.


Kenapa dia jatuh tiga titik

Untuk kali kedua dalam empat musim sebagai Laker, James terlepas playoff — ini selepas hanya dua kali terlepas postseason dalam 15 tahun pertamanya dalam liga. Purata 30.3 mata setiap perlawanan James tidak pernah berlaku sebelum ini untuk seorang veteran 19 tahun, tetapi 26 perlawanan yang dia tewas akibat pelbagai kecederaan dan senarai yang tidak sesuai di sekelilingnya menjadikan salah satu musim paling mengecewakan dalam sejarah francais.

James telah pun mentakrifkan semula tanggapan tentang berapa lama masa kegemilangan pemain boleh bertahan, jadi adalah bodoh untuk menghapuskannya terlalu cepat, tetapi adalah mustahil untuk mengabaikan bahawa Lakers mempunyai negatif penarafan bersih dengan James berada di lantai musim lalu, yang merupakan alasan yang cukup untuk menjatuhkannya daripada lima teratas dalam ranking tidak kira hasil serangannya yang mengagumkan.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Di tengah-tengah kehilangan 42 mata semasa penampilan kameo dalam Liga Drew LA yang terkenal pada bulan Julai, James memberitahu ESPN, “Saya 100 peratus sihat.” Itulah titik permulaan yang kukuh untuk James memulihkan keadaan.

Persoalannya, bolehkah James mempunyai nasib baik untuk kekal sihat pada masa yang sama Anthony Davis bolehkah, memberi peluang kepada Lakers untuk mengulangi kejayaan yang membawa kepada gelaran pada 2020? Jika James dan Anthony boleh memainkan sebahagian besar permainan LA, Lakers akan mempunyai laluan yang berdaya maju kembali ke pasca musim, walaupun dengan cabaran untuk bekerja dalam Russell Westbrook dan dibimbing oleh jurulatih baharu Darvin Ham.

— McMenamin

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Kedudukan NBA 2022: Nombor 100-26 | Nombor 25-11 | Nombor 10-6 | No 5-1 (akan datang Jumaat).

We would like to give thanks to the author of this article for this amazing content

NBArank: Kejutan besar sedang bersembunyi dalam 10 teratas kami


Visit our social media accounts and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/