NFL akan berhujah untuk penggantungan ‘ketara’ Deshaun Watson

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

NFL akan berhujah bahawa quarterback Cleveland Browns Deshaun Watson harus menerima penggantungan “ketara” kerana melanggar dasar kelakuan peribadi liga, kata beberapa orang yang biasa dengan kes itu pada hari Jumaat.

Liga “mungkin” akan menuntut penggantungan satu musim penuh untuk Watson, kata seseorang di pihak Watson dalam kes itu pada hari Jumaat. Seseorang yang biasa dengan pandangan liga tentang kes itu memberi amaran untuk “berhati-hati” tentang menentukan panjang yang tepat pada ketika ini untuk penggantungan yang akan dicari oleh NFL. Tetapi orang itu juga berkata: “Signifikan adalah istilah yang sesuai.”

Watson menghadapi 24 tindakan undang-undang sivil yang aktif oleh wanita menuduhnya melakukan salah laku seksual. Dakwaan itu termasuk membuat komen yang tidak sepatutnya, mendedahkan dirinya dan memaksa zakarnya pada tangan wanita semasa sesi terapi urut. Watson dan peguamnya, Rusty Hardin, telah menafikan dakwaan itu. Dua juri besar di Texas enggan mendakwa Watson dengan jenayah. NFL sedang bersedia untuk membentangkan hasil siasatannya kepada Sue L. Robinson, bekas hakim daerah AS yang merupakan pegawai tatatertib yang dilantik bersama oleh liga dan Persatuan Pemain NFL di bawah versi semasa dasar kelakuan.

Liga berharap keseluruhan proses tatatertib, termasuk penyelesaian sebarang rayuan yang berpotensi kepada Pesuruhjaya NFL Roger Goodell atau orang yang dilantik olehnya, selesai pada permulaan kem latihan, kata seseorang yang mengetahui perkara itu. The Browns dijadualkan membuka kem latihan pada 27 Julai.

Deshaun Watson menghadapi tuntutan mahkamah ke-24 menuduhnya melakukan salah laku seksual

“Seperti yang saya katakan, saya tidak pernah menyerang sesiapa atau saya tidak pernah mengganggu sesiapa atau saya tidak pernah tidak menghormati sesiapa,” kata Watson pada hari Selasa pada sidang akhbar pada latihan luar musim Browns. “Saya tidak pernah memaksa sesiapa untuk melakukan apa-apa.”

Di bawah proses yang telah disemak dalam perjanjian perundingan kolektif terkini antara liga dan NFLPA siap pada tahun 2020keputusan awal mengenai bakal penggantungan atau denda akan dibuat oleh Robinson, kini seorang peguam di Wilmington, Del., selepas bersara dari bangku simpanan pada 2017.

Kes itu akan selesai, tanpa rayuan mungkin, jika Robinson memutuskan bahawa tidak ada pelanggaran dasar kelakuan peribadi. Jika dia memutuskan bahawa terdapat pelanggaran dasar dan mengenakan penalti, mana-mana pihak boleh merayu kepada Goodell. NFLPA mendesak semakan kepada dasar kelakuan peribadi dalam CBA selepas pertembungan, beberapa daripadanya tumpah ke dalam bilik mahkamah selepas litigasi yang difailkan oleh kesatuan dan pemain, dalam kes disiplin sebelum ini. Sebelum ini, Goodell bertanggungjawab untuk membuat kedua-dua keputusan tatatertib awal dan menyelesaikan rayuan.

Tidak jelas sama ada Robinson akan mengadakan satu perbicaraan kuasi sebelum membuat keputusannya. Dia enggan mengulas minggu ini, merujuk soalan kepada liga dan kesatuan.

Siasatan NFL telah dijalankan oleh Lisa Friel, bekas ketua unit pendakwaan jenayah seks untuk Pejabat Peguam Daerah Manhattan yang merupakan peguam khas liga untuk penyiasatan.

Friel menemu bual sekurang-kurangnya 11 wanita yang menuduh Watson yang diwakili peguam Tony Buzbee, menurut seseorang yang biasa dengan penyiasatan itu, bersama wanita lain. Dia menyemak dokumen yang ada berkaitan. The Wakil NFL menemu bual Watson selama beberapa hari di Houston.

“Saya tidak dapat mengawalnya,” kata Watson minggu ini mengenai proses disiplin NFL. “Saya bertemu dengan NFL beberapa minggu lalu, dan saya melakukan semua yang mereka minta saya lakukan. Saya menjawab setiap soalan dengan jujur ​​yang ditanya oleh NFL kepada saya. Saya menghabiskan masa berjam-jam dengan orang yang mereka turunkan. Dan itu sahaja yang boleh saya lakukan ialah berterus terang dan beritahu mereka apa yang berlaku. Saya tahu mereka mempunyai pekerjaan, jadi saya perlu menghormatinya. Dan itulah yang kami mahu lakukan ialah bekerjasama. Dan mereka perlu membuat keputusan [that’s] terbaik untuk liga.”

Siasatan NFL terhadap Deshaun Watson hampir selesai, kata Roger Goodell

Hardin mengesahkan bahawa dia terlibat dalam mewakili Watson dalam proses NFL bersama-sama dengan kesatuan tetapi enggan mengulas lanjut mengenai prosiding liga.

Liga telah membuat pembentangan mengenai kes itu kepada wakil NFLPA dan Watson, menurut seseorang yang mengetahui perkara itu. Itu menyebabkan mereka yang berada di pihak Watson dalam kes itu membuat kesimpulan bahawa NFL akan menuntut penalti yang besar.

Tidak jelas sama ada penggantungan dua musim pemain kendi Trevor Bauer oleh Major League Baseball di bawah dasar keganasan rumah tangganya akan menjadi preseden untuk cadangan NFL menggantung Watson, kata orang lain yang biasa dengan pandangan liga dalam beberapa minggu kebelakangan ini. Tetapi NFL sedar bahawa tempoh penggantungan Bauer boleh menjejaskan jangkaan dan reaksi orang ramai dalam kes Watson, kata orang itu.

Peguam luar NFLPA Jeffrey Kessler telah terlibat dalam kes itu. Seseorang yang biasa dengan pandangan NFL berkata liga berhati-hati bahawa Kessler akan berhujah untuk tiada tindakan tatatertib sama sekali.

Kessler enggan mengulas pada hari Jumaat, merujuk soalan kepada NFLPA. NFLPA boleh menyebut kekurangan pertuduhan jenayah, walaupun dasar NFL membenarkan disiplin dikenakan tanpa caj sedemikian.

Pertahanan NFLPA terhadap Watson akan menimbulkan isu bahawa pemilik Daniel Snyder dari Washington Commanders, Robert Kraft dari New England Patriots dan Jerry Jones dari Dallas Cowboys tidak digantung oleh liga kerana insiden yang melibatkan mereka dan pasukan mereka. Itu disahkan oleh orang yang mengetahui kes itu selepas pertama kali dilaporkan oleh Pro Football Talk.

Liga “sebaik-baiknya” ingin mempunyai keseluruhan proses, termasuk penyelesaian sebarang rayuan, diselesaikan pada permulaan kem latihan, kata seseorang yang biasa dengan pandangan NFL, sambil menambah penafian bahawa pendekatan yang diambil oleh Kessler dan NFLPA boleh memperlahankan prosiding.

Kes pertama yang diselesaikan di bawah sistem tatatertib baharu ini adalah perkara berprofil tinggi. Seseorang di pihak Watson tertanya-tanya sama ada Goodell mungkin keberatan untuk membatalkan keputusan tatatertib penimbang tara neutral dalam kes pertama.

Liga dan NFLPA boleh mencapai penyelesaian pada satu ketika untuk menghalang sebarang rayuan atau tindakan undang-undang lanjut oleh Watson.

The Browns menyelesaikan perdagangan dengan Houston Texans untuk Watson di luar musim ini dan menandatanganinya dengan kontrak baharu bernilai $230 juta yang dijamin selama lima musim. Watson tidak bermain musim lalu, diletakkan dalam senarai tidak aktif Texas setiap minggu.

Sebarang penggantungan adalah tanpa gaji, berdasarkan gaji Watson $1.035 juta untuk musim 2022. NFL boleh berusaha untuk mengenakan denda, sebagai tambahan kepada sebarang gaji yang hilang oleh Watson. Liga juga boleh menetapkan bahawa disiplin tambahan boleh dikenakan jika maklumat baru muncul.We wish to give thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

NFL akan berhujah untuk penggantungan ‘ketara’ Deshaun Watson


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/