NFL mengesyorkan penggantungan tidak terbatas tidak kurang daripada setahun untuk Browns QB Deshaun Watson

Pada malam sebelum perbicaraan di hadapan pegawai disiplin bebas yang akan membuat keputusan awal tentang jenis hukuman yang akan dihadapi Deshaun Watson, NFL telah mengesyorkan bahawa quarterback itu menjalani penggantungan selama-lamanya sekurang-kurangnya setahun.

Liga memaklumkan Sue L. Robinson, bekas hakim persekutuan yang berkhidmat sebagai pegawai tatatertib, Watson dan Persatuan Pemain NFL mengenai cadangannya pada petang Isnin, seorang yang mengetahui situasi itu mengesahkan kepada USA TODAY Sports. Orang itu bercakap dengan syarat tidak mahu namanya disiarkan kerana mereka tidak diberi kuasa oleh mana-mana pihak untuk mengulas mengenai perkara itu.

Setelah selesai perbicaraan, yang dijadualkan bermula Selasa dan mungkin berlanjutan ke hari Rabu, Robinson – yang diberi pampasan bersama oleh liga dan kesatuan pemain – akan menyemak fakta yang dikumpul semasa siasatan selama setahun yang dijalankan oleh liga. Dia juga akan mempertimbangkan hujah yang dikemukakan oleh peguam Persatuan Pemain NFL dan NFL.

Dia akan kemudian menyerahkan keputusannya tentang apa, jika ada, hukuman yang patut diterima oleh Watson.

Jika Robinson mengikut cadangan NFL, Watson dan NFLPA dijangka akan merayu. Walau bagaimanapun, peluang untuk memenangi rayuan sedemikian kelihatan agak suram kerana menurut syarat Perjanjian Perundingan Kolektif, pesuruhjaya NFL Roger Goodell sama ada akan mengetuai proses itu dan membuat penentuan muktamad, atau menetapkan individu lain untuk berbuat demikian.

Deshaun Watson telah didagangkan kepada Cleveland Browns dalam perjanjian blockbuster pada bulan Mac.

LEBIH: Wanita yang menyaman Deshaun Watson kini turut menyaman bekas pasukan QB, Houston Texans

SURAT BERITA NFL: Daftar sekarang untuk mendapatkan berita bola sepak dihantar ke peti masuk anda

Syor penggantungan yang tidak ditentukan sekurang-kurangnya setahun memberikan ruang goyang NFL untuk membuat hukuman lebih lama jika lebih banyak bukti yang memberatkan terbongkar sama ada semasa mana-mana empat saman sivil yang sedang berlangsung terhadap Watson, atau di tempat lain. NFL juga akan mengesyorkan syarat-syarat tertentu yang Watson perlu memenuhi untuk membuat pengembalian semula mungkin, orang itu berkata, mengesahkan laporan Wall Street Journal mengenai rancangan liga.

Dakwaan salah laku seksual terhadap Watson mula-mula muncul tahun lalu selepas quarterback itu menyuarakan rasa tidak senangnya dengan tembaga Houston Texans dan meminta perdagangan. Watson tidak sesuai untuk satu perlawanan pun musim lalu semasa berselisih dengan pasukan Texas, yang tetap bertekad untuk mendapatkan pampasan yang lumayan untuk salah satu bintang paling cemerlang dalam permainan itu.

Pasukan lawan teragak-agak memenuhi tuntutan tersebut sambil tidak pasti sama ada Watson akan menghadapi tuduhan jenayah daripada pihak berkuasa Houston. Dua juri besar pada musim bunga lalu memilih untuk tidak menyamakan sebarang pertuduhan terhadap pemain berusia 26 tahun itu. Bagaimanapun, 24 ahli terapi urut yang perkhidmatannya diperoleh Watson melalui interaksi media sosial sejak beberapa tahun lalu masih memfailkan saman sivil terhadapnya.

Tidak lama selepas keputusan juri besar, pihak Cleveland Browns memperoleh Watson sebagai pertukaran untuk pilihan pusingan pertama, pusingan ketiga dan dua pusingan keempat. The Browns juga menandatangani Watson kepada rekod lima tahun, dijamin sepenuhnya kontrak $230 juta. Perjanjian itu memaparkan gaji asas yang rendah hanya lebih daripada $1 juta untuk 2022 untuk membantu quarterback itu mengelakkan kerugian kewangan yang besar sekiranya dia menerima penggantungan yang panjang tahun ini.

Minggu lalu, Watson – yang menegaskan bahawa dia tidak pernah menyerang mana-mana wanita atau memaksa mana-mana daripada mereka melakukan perbuatan seks tanpa persetujuan – mencapai penyelesaian kewangan sulit dengan 20 daripada 24 wanita.

Tetapi itu tidak mempunyai kaitan dengan keputusan NFL untuk mengesyorkan penggantungan tidak pasti sekurang-kurangnya setahun.

Pegawai NFL mahu menghantar mesej yang kuat bahawa salah laku seksual tidak akan diterima dan dengan itu meminta hukuman yang berat. Menurut orang yang biasa dengan situasi itu, pegawai NFL telah menyatakan kekecewaan dengan struktur gaji kreatif Browns. Itu, bersama-sama dengan jumlah penuduh yang tinggi dan skop besar tuduhan terhadap Watson, mengambil kira keputusan liga untuk mendesak penggantungan sekurang-kurangnya setahun.

Semasa perbincangan awal mengenai penyelesaian dengan liga, NFL telah memaklumkan kem Watson bahawa jika dia menerima penggantungan selama setahun, ia tidak akan mengubah tempoh hukuman jika butiran tambahan diketahui umum. Bagaimanapun, Watson menentang cadangan larangan selama setahun.

Artikel ini mula-mula muncul di USA TODAY: Deshaun Watson: NFL mengesyorkan penggantungan tidak kurang daripada setahun

We would love to thank the writer of this write-up for this incredible web content

NFL mengesyorkan penggantungan tidak terbatas tidak kurang daripada setahun untuk Browns QB Deshaun Watson


Take a look at our social media profiles and other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/