NFL untuk mendapatkan sekurang-kurangnya satu tahun larangan Deshaun Watson pada pendengaran Selasa

Pemegang tempat semasa tindakan artikel dimuatkan

NFL bersedia untuk berhujah untuk penggantungan selama-lamanya sekurang-kurangnya satu tahun untuk Cleveland Browns quarterback Deshaun Watson pada perbicaraan dijadual bermula Selasa di hadapan pegawai tatatertib baharu sukan itu, menurut seseorang yang biasa dengan kes itu.

Liga akan menentang Watson, yang pernah dituduh melakukan salah laku seksual dalam dua dozen tindakan undang-undang sivil difailkan oleh wanita, melanggar dasar kelakuan peribadi NFL dan harus digantung tanpa bayaran untuk sekurang-kurangnya keseluruhan musim 2022, kata orang itu. Watson perlu memohon untuk pengembalian semula di bawah penalti yang dicadangkan oleh liga.

Persatuan Pemain NFL dijangka akan berhujah dengan bekas hakim daerah AS, Sue L. Robinson, pegawai disiplin yang dilantik bersama oleh liga dan NFLPA, untuk tindakan disiplin yang lebih ringan terhadap Watson, mungkin tidak mahu digantung sama sekali.

NFL akan berhujah untuk penggantungan ‘ketara’ Deshaun Watson

Robinson akan membuat keputusan tatatertib awal, di bawah dasar kelakuan peribadi yang disemak semula yang dilaksanakan dengan perjanjian perundingan kolektif siap pada tahun 2020.

Jika Robinson memutuskan bahawa Watson melanggar dasar kelakuan dan mengenakan tindakan tatatertib, liga atau kesatuan boleh merayu penalti kepada Pesuruhjaya NFL Roger Goodell atau orang yang dilantik olehnya. Jika Robinson memutuskan bahawa Watson tidak melanggar dasar itu, kes itu akan ditutup, tanpa kemungkinan rayuan.

Di bawah versi dasar kelakuan sebelumnya, Goodell diberi kuasa untuk membuat keputusan tatatertib awal dan menyelesaikan sebarang rayuan. Ini adalah kes pertama di bawah sistem baharu.

Tidak jelas berapa lama perbicaraan akan berlangsung atau bila Robinson akan membuat keputusan awal. NFL menyasarkan agar keseluruhan kes, termasuk penyelesaian sebarang rayuan, diselesaikan sebelum kem latihan, kata seseorang yang mengetahui perkara itu sebelum ini. The Browns, yang menyelesaikan perdagangan bersama Houston Texans untuk Watson di luar musim ini, buat latihan penuh pertama mereka melibatkan pemain veteran yang dijadualkan pada 27 Julai.

Watson belum didakwa melakukan jenayah dan telah menafikan dakwaan terhadapnya. Dia mencapai penempatan dalam 20 daripada 24 saman sivil yang ketika itu aktif difailkan terhadapnya, menurut Tony Buzbee, peguam yang mewakili wanita itu. Buzbee berkata apabila dia mengumumkan penyelesaian bahawa syarat-syarat itu akan kekal sulit. Katanya, beliau menjangkakan baki empat saman itu akan diselesaikan di mahkamah.

Deshaun Watson bersetuju untuk menyelesaikan 20 daripada 24 saman sivil terhadapnya

NFL berkata apabila penempatan awam diumumkan bahawa mereka tidak akan memberi kesan kepada proses disiplin liga. Dasar kelakuan peribadi membenarkan langkah-langkah tatatertib dikenakan tanpa dakwaan jenayah.

Rancangan liga untuk mendapatkan penggantungan sekurang-kurangnya setahun tidak mengejutkan mereka yang mempertahankan Watson dalam kes itu. Beberapa orang yang biasa dengan kes itu berkata seminggu yang lalu bahawa NFL akan mendapatkan penggantungan “penting” terhadap Watson. Seseorang di pihak Watson dalam kes itu berkata bahawa liga “mungkin” akan berhujah untuk penggantungan satu musim penuh.

NFLPA dijangka memetik, antara isu lain, keputusan NFL untuk tidak menggantung pemilik Daniel Snyder Komander Washington, Robert Kraft daripada New England Patriots dan Jerry Jones daripada Dallas Cowboys untuk insiden yang melibatkan mereka dan pasukan mereka.

Watson mempunyai gaji asas $1.035 juta untuk musim 2022 sebagai sebahagian daripada kontrak lima tahun yang ditandatanganinya dengan Browns bernilai $230 juta yang dijamin. Dia akan kehilangan gaji itu jika dia digantung sepanjang musim, dan ada kemungkinan bahawa NFL boleh berusaha untuk mengenakan denda tambahan.

Watson tidak bermain musim lalu; orang Texas meletakkannya dalam senarai tidak aktif hari permainan mereka setiap minggu. Tetapi dia tidak digantung kerja dan dibayar keseluruhan gajinya.

We would like to thank the author of this article for this outstanding content

NFL untuk mendapatkan sekurang-kurangnya satu tahun larangan Deshaun Watson pada pendengaran Selasa


Our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/