No. 17 Pitt melepasi West Virginia 38-31 berkat pilihan enam lewat dalam kebangkitan Backyard Brawl

MJ Devonshire memberikan Pitt kemenangan pertamanya ke atas West Virginia sejak 2008.

Devonshire memintas pemain West Virginia, JT Daniels dengan hantaran yang cenderung dan berlari ke belakang sejauh 56 ela untuk mendarat dengan 2:58 berbaki untuk memberikan pemain No. 17 Pitt kemenangan 38-31 ke atas Mountaineers. Perlawanan malam Khamis adalah perlawanan pertama dalam persaingan lama yang dikenali sebagai Backyard Brawl sejak 2011.

West Virginia mendahului 31-24 dengan masa berbaki lebih 10 minit tetapi Pitt mengikat permainan dengan masa berbaki 3:41 selepas Kedon Slovis memukul Israel Abanikanda untuk menangkap dan lari TD sejauh 24 ela. Dua perlawanan kemudian, Devonshire berada di zon akhir dan penonton terbesar dalam sejarah bola sepak Pitt menjadi liar.

Mountaineers mempunyai satu lagi peluang untuk mengikat permainan dan hampir mendapat peluang hebat untuk melakukannya. Reese Smith hampir membuat tangkapan terjun yang luar biasa berhampiran garisan gol pada kedudukan keempat di bawah dengan 22 saat berbaki tetapi bola itu tergelincir melintasi padang ketika dia cuba memasukkannya ke dalam badannya.

Larian lewat Pitt adalah contoh separuh kedua ketiga bagi pasukan yang menjaringkan 14 mata berturut-turut. The Panthers melakukannya pada suku ketiga untuk mendahului 24-17 sebelum tewas yang membawa kepada Mountaineers pada peringkat awal suku keempat.

West Virginia mendahului hasil permainan larian yang menjejaskan pertahanan Pitt yang kelihatan letih. Pendaki Gunung mempunyai purata lebih enam ela setiap bawa dan CJ Donaldson bergegas sejauh 125 ela dengan hanya tujuh bawaan. Tetapi jurulatih West Virginia, Neal Brown mengelak peluang untuk pergi ke tempat keempat di bawah dengan satu ela untuk pergi tepat di dalam wilayah Pitt dengan hanya lebih enam minit untuk pergi.

Pitt 1-0 dan menewaskan West Virginia buat kali pertama dalam 14 tahun. (Foto oleh Justin Berl/Getty Images)

Brown sebaliknya memilih untuk menangguhkan penalti permainan dan membongkok kembali ke Pitt. Pukulan itu menetapkan pemanduan 92 ela Pitt untuk mengikat permainan.

Semua kecuali empat ela itu datang melalui pas juga. Tumpuan yang diperbaharui pada larian seolah-olah menjadi matlamat jurulatih Pat Narduzzi di luar musim selepas penyelaras serangan Mark Whipple pergi ke Nebraska, penerima lebar yang memenangi Biletnikoff Jordan Addison dipindahkan ke USC dan finalis Heisman QB Kenny Pickett telah digubal pada pusingan pertama oleh Steelers.

Dan sementara Pitt kekal komited dengan permainan larian pada malam Khamis, itu adalah komitmen yang sia-sia. Panthers lebih baik menghantar bola dan sepatutnya lebih banyak membaling bola. Kedon Slovis menamatkan dengan hanya 24 percubaan hantaran manakala Panthers mempunyai 29 percubaan bergegas. Slovis adalah 16 daripada 24 hantaran sejauh 305 ela dan boleh melakukan lebih banyak lagi. Hantaran TD panjang yang berpotensi kepada Bub Means yang terbuka luas pada suku ketiga melalui tangan Means.

Kemenangan itu bermakna perlawanan Pitt Minggu 2 di tempat sendiri menentang Tennessee akan menjadi salah satu perlawanan yang lebih besar pada hujung minggu. The Vols mudah menewaskan Ball State di tempat sendiri pada malam Khamis dan secara meluas diramalkan akan menduduki tempat kedua di SEC East. West Virginia, sementara itu, akan merungut peluang keemasan untuk memulakan musim keempat yang penting untuk Brown dengan kemenangan permainan saingan. The Mountaineers menghadapi Towson dalam Minggu 2 kerana mereka ingin memenangi lebih daripada enam perlawanan dalam satu musim buat kali pertama dalam tempoh Brown.

We wish to give thanks to the writer of this write-up for this awesome web content

No. 17 Pitt melepasi West Virginia 38-31 berkat pilihan enam lewat dalam kebangkitan Backyard Brawl


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/