No. 18 Huskies menewaskan Stanford dalam kekalahan 40-22 untuk kekal tidak tewas

Kalen DeBoer mengatakannya secara sepintas lalu, satu barisan dengan kesan kenabian.

“Saya masih merasakan kekuatan besar yang kami perolehi selepas quarterback,” kata jurulatih tahun pertama UW pada hari Isnin, walaupun Huskiesnya hanya menghasilkan tujuh guni dalam tiga perlawanan pertama mereka. “Kami akan dapat melakukannya semasa kami mengharungi musim ini, menjadikan pasukan satu dimensi.”

Lima hari kemudian, tergesa-gesa pas Husky memberi ganjaran kepada kepercayaan itu.

Dalam kemenangan 40-22 ke atas Stanford dalam pembukaan Pac-12, No. 18 Washington mengumpul lapan karung yang diramalkan – yang paling banyak sejak (mungkin sesuai) kemenangan 44-6 ke atas Kardinal pada 2016. Walaupun UW tidak menjadi pemain penjuru Mishael Powell dan Jordan Perryman, tergesa-gesa hantaran yang tidak henti-henti terbukti tidak dapat dielakkan. Quarterback Stanford Tanner McKee adalah sasaran 6 kaki 6, 230 paun — menyerap pukulan di belakang garisan yang runtuh secara konsisten.

“Ia hanya menunggu masa,” kata pelajar tahun kedua Bralen Trice. “Selain Negeri Michigan, semua orang seperti, ‘Oh, itu hanya Negeri Kent. Ia hanya Negeri Portland. Tunggu sahaja sehingga persidangan berlangsung.’ Tetapi kami menunjukkan kepada anda semua sekarang. Kami bersedia untuk baki persidangan itu.”

The Huskies sudah pasti bersedia untuk serangan pilihan larian “slow mesh” Stanford — yang terdiri daripada McKee memutuskan sama ada untuk menyerahkan atau menarik bola kembali untuk menghantar. Trice berkata “mentaliti saya hanya, ‘Pergi dapatkan dia. Jangan beri dia masa untuk membacanya dan melihat segala-galanya. Pergi ambil pantatnya.’”

Dan, seperti yang sering berlaku, pertahanan memberi laluan kepada serangan mudah. Dengan baki 6:32 pada suku kedua, pemain baru baju merah Jack McCallister menghasilkan tendangan 39 ela — yang pertama Huskies pada separuh masa pertama musim ini. Dari garisan 45 elanya sendiri, McKee mengambil snap, jatuh untuk lulus dan tidak henti-henti dikerumuni — ketika pemain kanan Jeremiah Martin menolak bola sepak sambil terbang. Penjaga garisan pertahanan Faatui Tuitele muncul dengan bola dari sekumpulan manusia yang empuk.

Pada ketika itu, kesalahan Husky tidak teragak-agak.

Berikutan penyiapan 9 ela untuk menamatkan ketat Devin Culp, berlari ke belakang Wayne Taulapapa mengambil handoff dan meletup di sekitar bahagian kiri – mengatasi menengah Stanford untuk skor 34-hala. Ia adalah perjalanan kerjaya terpanjang dalam perpindahan Virginia, kerana kapten Husky itu menghasilkan persembahan 100 ela pertamanya dalam 44 perlawanan kerjaya.

Oh, dan Taulapapa juga membuat tackle pada sepak mula berikutnya.

“Beliau seorang yang mantap,” kata DeBoer pada hari Sabtu. “Dia begitu konsisten. Dia keras hidung. Dia datang setiap hari untuk bekerja. Tidak ada yang mencolok tentang dia. Dia hanya rakan sepasukan yang hebat, dan jelas dia telah dipilih sebagai kapten atas sebab tertentu. Ini kerana lelaki sangat menghormatinya. Jadi saya berbangga dengannya kerana benar-benar mengalami hari yang besar, dan saya tidak akan menjangkakan apa-apa yang kurang daripada dia daripada menyelesaikannya, menghabisinya dan menyertai pasukan khas pada perlawanan seterusnya.”

Seminggu selepas Michael Penix Jr. memaksimumkan sorotan negara dalam penyingkiran UW di Michigan State, permainan larian dan tergesa-gesa hantarannya mengurangkan Kardinal yang melawat. Taulapapa 5-11, 207 paun laras ke hadapan untuk 120 ela tergesa-gesa, 9.2 ela setiap bawa dan skor yang disebutkan di atas.

Oh, dan Trice mempunyai dua guni. Martin telah meraba-raba karung pembekalan touchdown. Zion Tupuola-Fetui menambah sack-fumble pada suku keempat, menamatkan dengan 2.5 tackle untuk kekalahan dan 1.5 guni.

“Saya rasa seluruh bilik tepi cukup tahu pada suku pertama bahawa ia akan menjadi perlawanan yang hebat untuk kami,” kata Tupuola-Fetui sambil tersengih lebar. “Itu sahaja yang saya perlu katakan mengenainya.”

Bagi Alphonzo Tuputala, pelumba seberat 238 paun dari Federal Way dengan kuat melontarkan lari ke belakang Casey Filkins tiga ela ke dalam padang belakang, kemudian membedil McKee untuk karung keduanya pada separuh masa pertama.

“Saya tidak tahu dia jatuh semula,” kata pemain barisan kedua, yang menyusun enam tekel, dua tekel untuk kekalahan dan dua karung. “Saya hanya cuba meleret, lepaskan dia daripada saya. Saya pergi ke tepi dan beberapa rakan sepasukan saya seperti, ‘Bro, awak baling dia ke belakang.’ Saya tidak tahu. Saya hanya cuba melaksanakan langkah saya.”

Tetapi Penix juga melakukan bahagiannya. Dengan baki 6:43 pada suku ketiga, pemain kiri bersenjata kuat itu melepaskan pelapik yang diterima oleh penerima lebar Rome Odunze dalam liputan ketat untuk skor 30 ela. Penix menyempurnakan 22 daripada 37 hantaran untuk jarak 309 ela dan dua touchdown, manakala Odunze menangkap lapan hantaran sejauh 161 ela (dengan jarak 61 ela) — usaha menerima tiga angka pertama dalam karier pelajar tahun kedua yang tiba-tiba melonjak.

“Tangkapan pendaratan itu … sungguh permainan,” kata DeBoer mengenai Odunze. “Saya terus mengatakannya sepanjang masa: dia adalah salah seorang lelaki yang paling boleh dilatih yang pernah saya ada. Pada awal permainan, kami mempunyai panggilan tepat yang sama yang kami jalankan dan pelepasan laluan sedikit tersasar. Dia dan Mike bercakap mengenainya, dan pandangan yang hampir serupa muncul, dan ia hampir seperti anda tahu bahawa mereka akan membetulkannya. Dan mereka melakukannya, dan mereka pergi dan membuat permainan.

Senarai pembuat permainan Husky meluas ke Tacoma. Penerima lebar Giles Jackson dan berlari ke belakang Will Nixon masing-masing menemui zon akhir. Senior Peyton Henry menukar gol padang 47, 35, 32 dan 26 ela. McCallister melepaskan tendangan 43 ela yang dijatuhkan pada garisan 2 ela. Penjaga garisan Cam Bright mempunyai separuh guni dan memintas. Nickelback serak junior Dominique Hampton menghasilkan lapan terjahan sepasukan.

McKee menyempurnakan 17 daripada 26 hantaran sejauh 286 ela dengan tiga touchdown dan satu pemintasan, walaupun skor 78 ela dalam masa sampah menambah statistiknya. Kardinal bergegas sejauh 86 ela dan 2.4 ela setiap bawa.

Tetapi tergesa-gesa pas adalah ceritanya. Permainan berlari adalah ceritanya. Odunze adalah ceritanya.

Inilah kisah sebenar: 18ke-Kedudukan Huskies ialah 4-0, bulan selepas tamat 4-8.

Jadi, anda akan dimaafkan kerana mempercayai DeBoer boleh melihat masa depan.

Anda mungkin belum melihat apa-apa lagi.

SKOR KOTAK

We want to say thanks to the author of this write-up for this amazing content

No. 18 Huskies menewaskan Stanford dalam kekalahan 40-22 untuk kekal tidak tewas


Our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/