Ohtani daripada Angels menyerlahkan 13 pemukul terbaik kerjaya

ANAHEIM, Calif. — Shohei Ohtani mematuhi rutin yang ketat dalam hampir setiap aspek kehidupannya. Apabila permulaan terbaharunya ditangguhkan 12 minit oleh upacara prapermainan yang memberi penghormatan kepada juara Siri Dunia 2002 Los Angeles Angels, persiapan rapinya mendapat kesan sebelum dia melemparkan padang.

Permulaan yang sedikit bergelombang masih membawa kepada malam kedua yang luar biasa berturut-turut untuk superstar dua hala itu.

Ohtani meledakkan rekod 13 yang tinggi dalam kerjaya berbanding lapan pusingan dominan bola dua pukulan, dan MVP Liga Amerika itu juga mencapai pangkalan tiga kali dalam kemenangan 5-0 Los Angeles ke atas Kansas City Royals pada hari Rabu.

Selepas melepaskan dua perseorangan untuk memulakan inning pertama yang tertangguh itu, Ohtani (6-4) memecat 16 pemain Diraja berturut-turut dan 23 daripada 24 pemukul terakhir yang dihadapinya. Sambil menyamai permulaan terpanjang dalam karier liga utamanya, dia membenarkan hanya seorang pelari asas dalam tujuh babak terakhirnya — berjalan kaki yang cepat dipadamkan oleh permainan berganda.

“Saya rasa perkara terbesar ialah meletakkan sifar itu pada inning pertama selepas melepaskan dua hits pertama itu,” kata Ohtani menerusi penterjemahnya. “Saya dapat melakukannya, dan ia menetapkan nada untuk permainan. Saya mahu pergi selama yang saya boleh, tetapi saya tidak benar-benar memikirkan kiraan padang pada awal permainan.”

Dengan latar belakang ribut petir California Selatan yang jarang berlaku menerangi langit jauh di luar padang tengah di Big A, Ohtani turut berjalan sekali dan dua kali di atas pinggan dalam persembahan dua hala terbarunya yang menggembirakan.

Satu malam selepas Ohtani memukul dua homer tiga larian dan memandu dalam lapan larian yang tinggi dalam kerjaya dalam kekalahan tambahan inning, dia menetapkan yang terbaik peribadi untuk strikeout dengan mengipas Emmanuel Rivera pada padang ke-108 dan terakhirnya.

“Dia hanya meletakkan kami di belakangnya,” kata pengurus sementara Angels, Phil Nevin. “Saya terfikir untuk membawanya keluar ke tempat kelapan, dan dia bertegas: ‘Tidak. Ini milik saya. Saya tinggal.’ … Apa hari. Apa persembahan dia.”

David MacKinnon mendapat kejayaan liga utama pertamanya dengan single RBI di tempat ketujuh untuk Angels, yang mengelak sapuan siri dengan kemenangan keempat mereka dalam enam perlawanan secara keseluruhan. Luis Rengifo mempunyai RBI dua kali ganda pada ketujuh sebelum menjaringkan pada single itu ke kanan oleh MacKinnon, yang mendapat kerjaya pertamanya RBI dua inning lebih awal dengan lalat pengorbanan.

Selepas menjaringkan 18 larian dalam dua perlawanan sebelumnya di Stadium Angel, Royals telah ditutup buat kali kedua dalam empat hari dan kali ke-10 musim ini. Kansas City masih memenangi lima daripada tujuh.

“Itu adalah paparan,” kata pengurus Royals Mike Matheny. “Ia adalah himpunan padang yang sangat unik. Saya tidak fikir anda akan menemui seramai lelaki yang mempunyai senjata sebanyak apa yang kita lihat hari ini. Dia melemparkan tiga peluncur berbeza, ditambah dengan pemotong dan lengkung. Apabila perpecahan mula pergi, ketika itulah serangan benar-benar mula berlaku, dan dia mendapat 100 (mph) dalam kereta kebal yang hampir tidak pernah dia tunjukkan. … Ia akan menjadi hari yang sukar di atas plat.”

Ohtani tidak dapat dikalahkan di atas bukit sejak kebelakangan ini, membenarkan hanya satu larian dalam 20 babak terakhirnya dalam tiga permulaan. Dalam permulaan terbaharunya di laman sendiri dua minggu lalu, dia melontarkan tujuh inning bola satu larian dan juga mendapat kemenangan yang mematahkan rekod francais Angels tergelincir 14 perlawanan.

Whit Merrifield dan Andrew Benintendi bersendirian dalam dua pukulan pertama Royals menentang Ohtani, tetapi dia kemudiannya meletakkan setiap adunan yang dia hadapi sehingga Merrifield mencatatkan satu mata pada pukulan keenam — dan Benintendi dengan pantas melakukan permainan berganda.

Bola laju Ohtani mendahului 99 mph dua kali pada separuh masa kedua permulaannya manakala dia membingungkan Kansas City, mendapat 34 pukulan gabungan yang hebat pada hayunan dan tersasar atau dipanggil serangan.

Daniel Lynch (3-7) tidak begitu berkesan untuk Royals pada awalnya, tetapi pemain kidal itu dengan bijak menutup Angels sehingga mereka memuatkan pangkalan di tempat kelima pada dua larian dan single infield. Lynch, yang pergi selepas lalat pengorbanan MacKinnon, melepaskan tiga pukulan dan lima langkah pada 104 padang yang tinggi kerjaya.

Mike Trout mendapat hari rehat untuk Angels, meninggalkan barisan bergelut mereka jelas kekurangan pukulan. Tetapi MacKinnon muncul sebagai pemukul pembersihan mustahil pasukan itu, mendapat gol pertama liga utama selepas dipanggil hujung minggu lalu untuk penampilan sulungnya di MLB.

MacKinnon gembira dengan perubahan terobosannya, tetapi aspek lain dalam permainan juga menggembirakannya.

“Saya perlu bermain padang di belakang Shohei dan melihat betapa bagusnya dia,” kata MacKinnon. “Ia gila berada di sini.”

BILIK JURULATIH

Diraja: C Salvador Perez duduk di luar selepas mencederakan semula ibu jari kirinya pada ayunan malam Selasa, tetapi Matheny berkata pasukan itu masih menentukan keseriusan kecederaan itu selepas peperiksaan MRI.

Malaikat: RHP Jimmy Herget pergi dalam senarai kecederaan 15 hari dengan kecederaan bahu kanan. Orang kanan Elvis Peguero dan Oliver Ortega muncul dari Triple-A Salt Lake, manakala rookie yang tidak konsisten Reid Detmers turun hanya enam permulaan selepas melontar tanpa pemukul.

SETERUSNYA

Royals: Zack Greinke dijangka terkeluar daripada senarai kecederaan Jumaat ini untuk bermula apabila Kansas City membuka siri hujung minggu tiga perlawanan di tempat sendiri menentang Oakland. Greinke (0-4, 5.05 ERA) pergi ke IL tiga minggu lalu dengan lengan bawah yang tegang.

Angels: Selepas sehari berehat di rumah, Los Angeles membuka siri hujung minggu tiga perlawanan menentang Seattle pada malam Jumaat. Kedua-dua pasukan tidak mengesahkan pemain permulaan.

We wish to give thanks to the writer of this post for this remarkable content

Ohtani daripada Angels menyerlahkan 13 pemukul terbaik kerjaya


Our social media profiles here as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/