Pada malam ajaib di Bronx, Aaron Judge meletakkan lebih banyak sejarah dalam jangkauannya

NEW YORK — Di tengah-tengah larian rumah yang paling penting dan bersejarah dalam tempoh lebih sedekad, yang mengambil masa Hakim Harun ke tahap yang diserikan oleh royalti besbol, Yankees slugger memilih untuk tidak bersuka ria atau bergembira atau bermewah pada masa ini. Dan kira-kira sejam kemudian, pelari Yankees meraikan acara larian rumah ke-60 pada musim 2022 yang menakjubkan pada malam Selasa dengan merungut fakta bahawa dia tidak memukulnya lebih awal dalam permainan, ketika bes telah dimuatkan, berbanding ketika dia melakukannya, di bahagian bawah inning kesembilan dengan mereka kosong dan New York mengekori Pirates Pittsburgh.

“Saya seperti menendang diri sendiri semasa saya berlari di sekitar pangkalan,” kata Hakim. “Macam, lelaki, bodoh, anda sepatutnya melakukan ini sedikit lebih awal.”

Akhirnya, didorong oleh rakan sepasukan dan pengurusnya, Hakim telah menawarkan kepada mereka yang tinggal di Stadium Yankee dan dilayan dengan lebih banyak sihirnya panggilan tirai separuh hati. Ia lebih di luar kewajipan daripada keinginan. Sepanjang musim, kerana dia telah mengejar hantu dan nombor yang dikaitkan dengan mereka, perkara-perkara yang sangat penting dalam dunia besbol tetapi sangat sedikit dalam dunia Hakim, dia telah teguh dengan desakan bahawa pasukan itu menggantikan individu itu. Baginya, ini semua terasa pelik, mengecewakan, salah — satu lagi nombor pusingan dicapai, tetapi dengan pasukannya masih ketinggalan tiga larian dan hanya tiga out daripada satu lagi kekalahan, sama seperti ketika dia mencapai 50.

Hanya sesuatu yang berlaku. Anthony Rizzo mencapai pangkalan, dan kemudian Gleyber Torresdan kemudian Josh Donaldsondan melangkah ke atas Giancarlo Stantondan Wil Crowe meninggalkan perubahan terlalu tinggi, dan Stanton menghantarnya melalui dinding medan kiri pada satu baris. Kali ini, nampaknya Hakim adalah yang pertama keluar dari ruang istirahat, di sana untuk menyapa rakan sepasukannya di plat rumah, untuk meraikan kemenangan 9-8 yang mustahil yang mengambil satu malam penting kepada seluruh dunia dan memberi kesan kepadanya. , juga.

Walaupun begitu liar untuk mempercayai Hakim berfikir seperti ini — bahawa dia sangat fokus kepada pasukan, sangat berpandangan terowong, sehingga dia tidak membenarkan dirinya menikmati saat ini melainkan rakan sepasukannya mempunyai sesuatu untuk diraikan juga — semua orang sekeliling dia bersumpah benar. Bahawa dia benar-benar seperti mesin dalam sabitannya, keperibadian songsang untuk orang yang rekodnya sekali dia diikat pada hari Selasa.

Apabila Babe Ruth mencecah larian rumah ke-60nya untuk mematahkan markahnya sendiri pada tahun 1927, dia berkata selepas perlawanan: “Enam puluh! Kira mereka, 60! Mari kita lihat beberapa anak lelaki b—- sepadan dengan itu!” Babe tulen: sedikit sombong dan bombastik, menghargai walaupun pada saat tempatnya dalam sejarah, mungkin kerana dia sudah terbiasa menulisnya. Buku rekod awal besbol memaparkan nama Ruth sehingga mereka merasakan biografi. Dia adalah permainan pada tahun 1920-an, dan bahawa dia terus memainkan peranan yang begitu menonjol satu abad kemudian menggambarkan bahawa untuk semua keangkuhan, dia memahami kebesaran bayang-bayang yang dia lemparkan.

Yang lain akhirnya menewaskan 60 — pertama Roger Maris pada tahun 1961, kemudian Mark McGwire, Sammy Sosa dan Barry Bonds, walaupun tiga yang terakhir dibantu oleh ubat-ubatan yang meningkatkan prestasi, fakta yang tidak membatalkan pencapaian mereka kerana ia menawarkan konteks penting melalui mana untuk melihat mereka. Rekod Ruth datang sebelum integrasi. Maris mendahului pengantarabangsaan permainan. Setiap tanda membawa bagasinya.

Yang merupakan sebahagian daripada sebab Hakim berdalih daripada bercakap tentang nombor. Dia berkata “60” hanya sekali dalam sidang akhbar selepas perlawanan itu. Dia berkata “pasukan” sekurang-kurangnya 10 kali. Dia boleh melibatkan dirinya dalam perdebatan tentang rekod sebenar atau rekod yang sah. Dia lebih suka dedikasi hampir-hymnal kepada barisan parti yang dia tinggal.

“Untuk mendapat peluang bermain besbol di Stadium Yankee, rumah yang penuh sesak, pasukan tempat pertama, itulah yang anda impikan,” kata Hakim. “Saya suka setiap detiknya. Walaupun ketika kami kalah, anda tidak suka kalah, tetapi saya tahu barisan teratas akan datang, kami mendapat peluang untuk kembali ke sini dan melakukan sesuatu yang istimewa. Saya cuba menikmatinya itu semua, rendam semuanya, tetapi saya tahu saya masih mempunyai tugas untuk dilakukan di padang setiap hari.”

Dia seolah-olah bermaksud: entah bagaimana kehidupan ini, realiti ini, tidak mengganggu Hakim. Walaupun Ruth menggemarinya, Maris membencinya. Semasa dia dan rakan sepasukan Mickey Mantle mengejar Ruth pada tahun 1961, Maris menyalurkan kopi dan mengoyak rokok serta melihat rambutnya gugur bergumpal-gumpal. Dan sesuka hati dia sendiri untuk membuat persembahan, Maris melihat legasinya sebagai beban, berkata: “Ia akan menjadi lebih menyeronokkan jika saya tidak pernah melakukan 61 larian di rumah itu. Apa yang membawa saya hanyalah sakit kepala.”

Kepala hakim mantap, jelas, tidak goyah. Apa yang bertuah, kerana walaupun dia berseronok untuk menyingkirkan nombor itu — mencecah 61 untuk mengikat Maris untuk rekod Liga Amerika dan 62 untuk memecahkannya — dia hampir secara tidak sengaja memastikan tidak akan ada rekod bersih. Selain memiliki pendahuluan yang tidak dapat dikalahkan dalam larian rumah dan larian yang dipukul masuk, ledakan Hakim pada pukulan kesembilan melonjakkan purata pukulannya kepada AL-best .316. Maksudnya, apabila Yankees tinggal di 15 perlawanan terakhir musim mereka dan berusaha untuk mengunci gelaran AL East dalam bahagian yang kini mereka mendahului dengan 5½ perlawanan ke atas Toronto, mereka akan melakukannya dengan Hakim mengejar bukan sahaja Ruth dan Maris tetapi Triple Crown kedua dalam setengah abad yang lalu.

Ini adalah seorang lelaki yang telah memainkan seluruh kerjayanya di Bronx. Seorang lelaki yang menolak lanjutan kontrak selama tujuh tahun pada Hari Pembukaan. Aaron Judge mengetahui tekanan nombor, pujian, prestasi pasukan, agensi percuma yang akan datang yang datang dengan jenis nombor yang sama sekali berbeza pada musim sejuk ini. Pada hari Selasa, dia membenarkan dirinya untuk menyemak nama nenek moyangnya — “Anda bercakap tentang Ruth dan Maris dan Mantle dan semua orang hebat Yankees ini … ” kata Hakim — tetapi tidak menyelidiki lebih jauh tentang pemikiran itu.

Masa lalu adalah tentang ego. Masa kini adalah mengenai pasukan. Dan New York Yankees, tidak dinafikan pasukan Aaron Judge, menyerahkan mungkin kemenangan terbaik mereka musim ini Selasa. Semasa Stanton berlari untuk grand slam itu, Hakim dapat mengosongkan fikirannya daripada perkara yang mungkin, tidak terbebankan.

Pada malam dia mencecah 60 — ya, Babe, hitung mereka, 60 — dia bersuka ria dan bergembira serta bermewah-mewahan dalam larian rumah yang berbeza, dipukul oleh lelaki lain yang bertubuh besar. Dunia boleh mempunyai syot solo yang patut diberi perhatian dan bersejarah. Aaron Judge akan mengambil grand slam yang memenangi permainan besbol Yankees.

We wish to say thanks to the author of this article for this amazing web content

Pada malam ajaib di Bronx, Aaron Judge meletakkan lebih banyak sejarah dalam jangkauannya


Visit our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/