Padres, Kembar Setuju Berdagang Melibatkan Chris Paddack, Taylor Rogers

Kembar dan Padres bersetuju dengan perdagangan yang akan menghantar pelega tangan kidal Taylor Rogers ke San Diego dan permulaan Chris Paddack kepada Minnesota, laporan Jeff Passan dari ESPN (benang Twitter). Kedua-dua pihak itu dilaporkan dalam ceramah dalam perjanjian malam tadi. Ken Rosenthal dari The Athletic tweet bahawa Kembar juga akan memperoleh tangan kanan Emilio Pagan sebagai sebahagian daripada pertukaran. Dennis Lin dari Athletic tweet pemain luar / baseman pertama itu Brent Rooker juga akan pergi ke Padres dalam perjanjian itu.

Minnesota memperoleh sepasang senjata di bawah kawalan kelab untuk beberapa musim, kerana Paddack, yang memperoleh $2.25MM pada 2021 hanya dalam kelayakan timbang tara musim pertamanya. Dia dikawal melalui kempen 2024. Pagan, sementara itu, memperoleh $2.3MM musim ini dan dikawal sehingga 2023 melalui timbang tara. Rogers, 31, bersedia untuk memperoleh $7.3MM musim ini pada tahun terakhirnya mengawal kelab sebelum mencapai agensi bebas. Rooker, 27, belum mempunyai setahun penuh perkhidmatan Liga Utama dan boleh dikawal sepanjang musim 2027.

Paddack yang berusia 26 tahun dan baki tiga musim kawalan kelabnya menjadi tajuk utama perdagangan untuk Minnesota. Perlawanan lapan pusingan 2015 muncul sebagai salah satu daripada 100 prospek terbaik sukan itu menuju musim 2019 dan menyampaikan gembar-gembur itu apabila dia mencatatkan 3.33 ERA dengan kadar mogok 26.9% dan hanya kadar berjalan 5.5% melalui 140 2/3 inning sebagai rookie. Pada ketika itu, Paddack kelihatan seperti bahagian asas untuk Friars, dan apa-apa perdagangan jangka pendek yang melibatkannya akan kelihatan hampir mustahil untuk difahami.

Paddack, bagaimanapun, tidak dapat mengulangi persembahan rookie yang cemerlang itu. Kempennya pada tahun 2020 menghasilkan 4.73 ERA dengan kadar mogok berkurangan sebanyak 23.7%. Dia masih bekerja dengan “penuh” 12 permulaan dan 59 babak semasa musim 2020 yang dipendekkan, tetapi keputusan dan metrik asasnya tidak sekuat penampilan sulungnya pada 2019. Musim 2021 Paddack mewakili langkah ke belakang yang lebih jauh; dalam 108 1/3 babak, dia melonjak ke 5.07 ERA dengan kadar mogok rendah kerjaya 21.6%. Walau bagaimanapun, lebih membimbangkan adalah hakikat bahawa dia menamatkan musim dengan koyakan gred rendah pada ligamen cagaran ulnar di siku pitchingnya.

The Twins berkemungkinan yakin bahawa siku Paddack cukup sihat untuk bergantung kepadanya sebagai bahagian putaran bukan sahaja pada 2022 tetapi untuk beberapa musim akan datang. Jika itu berlaku, mereka akan menumpukan kerja mereka dengan Paddack untuk mengembangkan lagi padang ketiga untuk membantunya merampas semula prestasinya pada 2019. Paddack mencapai purata 94.9 mph pada fastballnya musim lalu dan telah dipuji kerana perubahan tambahannya sejak hari prospeknya, tetapi curveballnya adalah padang di bawah purata untuknya di peringkat liga besar. Jika Twins dapat membantu Paddack mewujudkan nada ketiga itu, wajarlah bahawa pemanas dan perubahannya boleh menghampiri keberkesanan 2019 mereka. Terdapat potensi untuk pelarian (kedua) dengan Paddack, terutamanya memandangkan perintahnya kekal elit walaupun melalui perjuangannya 2020-21. Sejauh mana Minnesota boleh memperhalusi padang ketiga itu (atau membangunkan yang sama sekali baharu) akan dapat dilihat.

Minnesota juga mengambil dua tahun kawalan ke atas Pagan yang berusia 30 tahun – seorang lagi menonjol pada tahun 2019 (dengan Sinar) yang mempunyai nasib yang lebih sukar di San Diego. Diperolehi oleh Padres selepas ERA 2.31 dengan kadar mogok dominan 36% dan kadar berjalan kaki 4.9% pada 2019, Pagan tidak begitu berkesan sejak dihantar ke selatan California. Dalam 85 1/3 inning dengan Friars, beliau mencatatkan 4.75 ERA dengan kadar mogok 26.3% dan kadar berjalan kaki 7.7%. Pagan sentiasa terdedah kepada homer, tetapi kecacatan itu meningkat ke tahap baharu pada 2021 apabila dia menghasilkan purata 2.27 bola panjang bagi setiap sembilan bingkai.

Walaupun bergelut baru-baru ini, bagaimanapun, Pagan mempunyai kadar dan halaju mogok melebihi purata. Dan, seperti Paddack, arahannya tidak kurang hebatnya (kecuali musim 2020 yang dipendekkan). Dia hanya berjalan 6.2% daripada lawannya di peringkat liga besar dan telah menghasilkan hanya .210 pukulan purata dan .264 peratusan di pangkalan dalam kerjayanya. Kegemaran untuk melakukan larian di rumah adalah satu-satunya kecacatan sebenar Pagan, tetapi jika Twins dapat membersihkan masalah itu – seperti yang dilakukan oleh Rays pada 2019 dan Mariners pada 2017 – mereka akan mempunyai pelega berkaliber penutup di tangan mereka untuk dua musim akan datang.

Memujuk prestasi peringkat tinggi daripada Pagan akan menjadi lebih penting untuk Twins, kerana perdagangan pagi ini menghantar mereka lebih dekat dan salah satu pelepas tangan kidal terbaik dalam semua besbol ke San Diego. Rogers yang berusia 31 tahun telah mencapai kejayaan dari segi pembangunan pemain untuk Minnesota, berkembang daripada prospek putaran belakang yang agak tidak jelas kepada buzzsaw lewat yang telah mengatasi lawan sejak musim 2018.

Rogers, yang saudara kembarnya Tyler bertanding untuk saingan divisyen baharunya di San Francisco, menambah peluncur pada himpunannya pada 2018 — pertama kali memulakan padang pada hujung minggu Hari Peringatan tahun itu. Perubahan dalam keputusannya adalah menakjubkan. Membawa 5.48 ERA pada masa itu, Rogers melonjak ke 1.34 ERA untuk baki musim ini dan menghasilkan 57 pemukul dalam 47 babak. Tidak ada yang menoleh ke belakang untuk dia juga. Sejak memulakan debut bola pecah yang dahsyat itu pada 31 Mei 2018, Rogers telah mencatatkan 2.58 ERA (2.54 SIERA) dengan kadar strikeout 32.5% yang besar, kadar berjalan 4.6% yang kecil dan kadar grounder 48% yang menggalakkan. Dia telah menjadi salah satu penyelamat terbaik dalam MLB sepanjang tempoh itu, mengumpulkan 50 penyelamatan dan, pada tahun 2021, menjadikan pasukan All-Star pertamanya.

Walau bagaimanapun, dominan seperti Rogers, dia bukan tanpa kebimbangan perubatannya sendiri. Tahun 2021 pemain kidal itu ditutup secara mengejut apabila dia keluar dari penampilannya pada 26 Julai dengan rasa tidak selesa di jari tengah kirinya. Ia akhirnya ditentukan bahawa Rogers mempunyai ligamen yang rosak di tangan pitchingnya. Memandangkan Twins bersama Paddack, San Diego jelas bergantung pada kepercayaan bahawa Rogers sihat dan mampu bangkit semula ke bentuk biasanya. Jika itu benar berlaku, mereka akan dapat menukar petunjuk kepada salah satu pelega permainan yang lebih berkesan untuk musim 2022 sebelum Rogers mencapai agensi bebas di luar musim.

Rooker ialah bahagian keempat yang diketahui dalam perjanjian itu pada masa ini dan memberikan Padres pilihan luar padang sudut yang hebat yang masih belum menyatukan perkara di peringkat MLB. Dipilih dengan pilihan keseluruhan No. 35 pada 2017, bekas bintang Mississippi State itu menembusi liga-liga kecil, mencecah .263/.359/.516 sambil mempamerkan kuasa tambah mentahnya. Pemukul Rooker perlu membawanya di peringkat MLB, bagaimanapun, kerana dia seorang baseman pertama kolej yang Twins cuba agak tidak berjaya sebagai pemadang kiri (-6 Larian Defensif Disimpan, -4 Out Di Atas Purata, -9.7 UZR/150 dalam 268 babak kerjaya).

Rooker mempunyai sepasang pilihan liga kecil yang tinggal dan tidak semestinya penyelesaian segera kepada masalah luar padang penjuru Padres. Dia akan memberi mereka pilihan di sana, di pangkalan pertama dan di pemukul yang ditetapkan — seorang yang mempunyai kuasa menara cahaya tetapi juga seorang yang telah berjaya menembusi 32.1% daripada 234 penampilannya di liga besar (dengan hanya 6.4% kadar berjalan) . Rooker bersaiz 6’3″, 225 paun memberikan San Diego satu pemukul kuasa yang menarik tetapi juga sesuatu projek, kerana dia sudah berusia 27 tahun dan belum lagi membuktikan bahawa dia boleh mengendalikan pitching liga yang besar. Memandangkan kekurangan nilai pertahanannya, adalah penting bagi Padres bahawa mereka meletakkan sentuhan akhir pada pembangunan pemukul Rooker.

Lebih banyak akan datang.We want to say thanks to the writer of this short article for this awesome web content

Padres, Kembar Setuju Berdagang Melibatkan Chris Paddack, Taylor Rogers


You can find our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/