Padres Select CJ Abrams, Jose Azocar; Kyle Tyler DFA

Padres menetapkan jadual Hari Pembukaan mereka pada hari Khamis, mengumumkan prospek teratas itu CJ Abrams dan pemain luar Jose Azocar telah dipilih ke senarai Liga Utama. Padres meletakkan Fernando Tatis Jr. dalam senarai cedera 60 hari dan pegangan kanan yang ditetapkan Kyle Tyler untuk tugasan dalam sepasang gerakan 40 orang yang sepadan.

Abrams ialah prospek teratas konsensus, disenaraikan antara 15 pemain liga kecil paling berbakat dalam sukan itu oleh setiap Baseball America, The Athletic, FanGraphs, ESPN dan MLB Pipeline. Kiley McDaniel di ESPN adalah yang paling yakin dalam kumpulan itu, meletakkan Abrams di tempat keempat di antara prospek sukan itu. Laporan memuji kepantasan dan kesukanan terbaiknya serta alat pukulan yang sangat baik, walaupun penilai juga mencadangkan Abrams mempunyai peluang untuk mencapai kuasa purata atau lebih baik pada puncaknya.

San Diego pada asalnya memilih Abrams dengan pilihan keseluruhan keenam dalam draf 2019 daripada sekolah menengah Georgia. Dia tidak mempunyai banyak pengalaman permainan profesional. Abrams menghabiskan separuh kedua musim pro pertamanya dalam bola rookie, dengan penampilan lewat di Low-A. Pandemik melenyapkan musim liga kecil 2020, dan Friars mendorongnya ke Double-A Amarillo untuk memulakan musim 2021.

Abrams mengendalikan tugasan agresif itu dengan baik, mencapai .296/.363/.420 dengan sepasang larian di rumah dan 13 pangkalan yang dicuri sepanjang 183 penampilan plat. Dia mempamerkan kemahiran hebatnya dari pukulan ke bola dengan kadar 19.7% strike yang berada beberapa mata di bawah purata liga, walaupun dia lebih muda daripada hampir setiap lengan yang dihadapinya. Malangnya, Abrams tidak mendapat separuh masa kedua wakil selepas dia patah tulang tibia kiri dan terseliuh MCLnya dalam perlanggaran di atas padang pada awal Julai.

Tidak dinafikan beberapa risiko untuk Pads dalam mendorong Abrams terus ke liga besar. Dia telah bermain kesemua 44 perlawanan di atas bola Rookie kerana pandemik dan kecederaan musim lalu, tiada satu pun pada masa itu di Triple-A. Namun terdapat sedikit persoalan bahawa dia mempunyai kebolehan fizikal elektrik, dan pejabat hadapan San Diego jelas merasakan dia sekurang-kurangnya mampu mengekalkan kepalanya di atas air pada awalnya sambil terus berkembang menjadi bahagian teras jangka panjang.

Abrams telah bermain di bahagian tengah secara eksklusif semasa tempoh kecilnya dalam liga. Penilai telah berbelah bahagi mengenai keupayaannya untuk bertahan di hentian pendek jangka panjang, tetapi konsensus umum ialah dia akan menjadi pertahanan yang mantap di bes kedua. Memandangkan kepantasan elitnya, Abrams mungkin boleh menjadi pemain pertahanan tambahan di padang luar juga, dan dia mendapat sedikit kerja di atas rumput musim bunga ini. Dia mungkin memerlukan lebih daripada beberapa minggu untuk menjadi benar-benar selesa membaca bola terbang, tetapi ada sedikit keraguan dia cukup atletik untuk berkembang menjadi pilihan outfield jangka panjang.

Ia masih dapat dilihat bagaimana kapten tahun pertama Bob Melvin akan menempatkan pemain berusia 21 tahun itu pada peringkat awal. Dia memikirkan untuk melihat beberapa aksi di setiap hentian pendek, pangkalan kedua dan di luar padang. Jake Cronenworth mempunyai bes kedua, tetapi kecederaan Tatis mengalami tujahan Ha-Seong Kim ke dalam kerja hentian pintas utama. Seorang penerima yang dihormati dari Korea Selatan, Kim bergelut semasa musim rookienya di MLB. Melvin boleh memberikan larian henti pintas biasa kepada salah satu daripada Abrams atau Kim, dan Pad ditetapkan untuk bergantung pada beberapa kombinasi Jurickson Profar, Brent Rooker dan Matt Beaty dalam medan kiri.

Padres tidak terikat untuk mengekalkan Abrams dalam senarai liga besar mulai sekarang, kerana dia akan mempunyai baki tiga tahun pilihan liga kecil. Namun San Diego tidak akan membawanya keluar dari kem jika mereka tidak merasakan dia bersedia untuk cabaran itu, dan mereka pastinya suka jika Abrams berada dalam liga besar untuk kekal. Jika itu berlaku, dia boleh dikawal sehingga 2027 dan tidak akan mencapai kelayakan timbang tara sehingga selepas kempen 2024. Tugasan pilihan masa hadapan, jika perlu, mungkin menolak trajektori tersebut ke belakang.

Sebagai prospek teratas konsensus, Abrams layak mendapat apa yang dipanggil Insentif Promosi Prospek dalam perjanjian perundingan kolektif baharu. Berdasarkan penamatannya dalam Rookie of the Year dan pengundian MVP sepanjang tiga musim pertama MLBnya, Padres boleh berdiri untuk mengumpul beberapa pilihan draf tambahan jika dia cemerlang.

Azocar tidak begitu berkaliber seperti prospek Abrams, tetapi dia juga akan membuat penampilan sulung liga yang besar apabila dia menyertai perlawanan. Ditandatangani oleh Harimau sebagai ejen bebas amatur dari Venezuela pada 2012, dia menghabiskan lapan musim dalam sistem ladang Detroit dan bermain di Double-A. Selepas mencapai agensi bebas liga kecil, dia mendarat dengan Padres pada perjanjian bawah umur musim sejuk lalu.

Pemain berusia 25 tahun itu berpisah musim lalu antara Amarillo dan Triple-A El Paso. Lebih 544 penampilan plat, dia mencecah .281/.341/.438 dengan sembilan homer dan 32 curi. Azocar tidak pernah mencapai lebih daripada 10 homer dalam musim liga kecil dan mempunyai kuasa di bawah purata, tetapi penilai telah lama mengkreditkannya sebagai pelari tambah dan pemain luar pertahanan yang mantap. Dia boleh bermain ketiga-tiga tempat luar dan memberikan pasukan jenis outfield keempat sebenar di belakang Trent Grisham di padang tengah.

Tyler baru sahaja tiba di San Diego dengan pengecualian beberapa minggu lalu. Orang yang benar telah melantun daripada Angels ke Red Sox kepada Padres melalui wayar sepanjang bulan lalu, dan dia berhasrat untuk mendapatkan kembali penepian dalam beberapa hari akan datang. Dia membuat penampilan sulung liga yang besar musim lalu, melambungkan 12 1/3 inning lega dalam lima penampilan dengan enam strikeout dan berjalan setiap satu. Tyler masih mempunyai ketiga-tiga pilihan yang tinggal.

Imej ihsan USA Today Sports.

We would love to say thanks to the writer of this article for this awesome content

Padres Select CJ Abrams, Jose Azocar; Kyle Tyler DFA


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/