Panel Mendapati Daniel Snyder Campur Tangan Dengan Penyiasatan Gangguan Seksual

Ketika NFL sedang menyiasat pasukannya untuk salah laku di tempat kerja yang meluas, pemilik Washington Commanders Daniel Snyder mengarahkan “penyiasatan bayangan” untuk mengganggu dan menjejaskan penemuannya, jawatankuasa Kongres mendapati.

Atas arahan Snyder, pasukan undang-undangnya menggunakan penyiasat persendirian untuk mengganggu dan menakut-nakutkan saksi, dan mencipta dokumen setebal 100 muka surat yang menyasarkan mangsa, saksi dan wartawan yang telah berkongsi “tuduhan gangguan awam yang boleh dipercayai” terhadap pasukan itu.

Jawatankuasa Dewan Pengawasan dan Pembaharuan mengeluarkan memo setebal 29 muka surat pada hari Rabu yang memperincikan penemuan siasatannya selama lapan bulan tentang bagaimana Komander dan NFL mengendalikan dakwaan gangguan seksual yang berleluasa terhadap pekerja wanita pasukan itu. Laporan itu dibuat sebelum perbicaraan di mana pesuruhjaya liga, Roger Goodell, dijangka hadir dan menghadapi soal siasat. Snyder menolak dua permintaan untuk muncul, memetik “konflik perniagaan yang berlarutan.”

Wakil Carolyn B. Maloney, Demokrat New York, pengerusi jawatankuasa itu, menulis bahawa siasatan itu mendedahkan bukti bahawa Snyder berusaha untuk memburukkan mereka yang telah membuat tuntutan terhadap pasukan itu dan untuk mencipta “naratif exculpatory” bahawa Snyder tidak boleh dipersalahkan bagi salah laku itu, yang didakwa berlaku dari 2006 hingga 2019, hampir keseluruhan tempoh pemilikannya.

Untuk itu, Snyder dan peguamnya juga mengumpulkan beribu-ribu e-mel daripada Bruce Allen, yang merupakan eksekutif Komander dari 2009 hingga 2019, dalam usaha untuk menyalahkan Allen atas penciptaan persekitaran kerja toksik, dan berusaha untuk mempengaruhi penyiasatan NFL melalui akses terus ke liga dan Beth Wilkinson, peguam yang mengetuai laporan liga, mengikut memo.

Seorang wakil untuk Snyder berkata dalam satu kenyataan bahawa penyiasatan jawatankuasa itu “ditetapkan sejak awal” dan menegaskan bahawa pasukan itu menangani isu tempat kerja ini “bertahun-tahun yang lalu.”

NFL menyedari tindakan Snyder, kata memo itu, “tetapi gagal mengambil langkah bermakna untuk menghalangnya.” Siasatan Wilkinson membawa liga ke mengenakan denda pasukan $10 juta pada Snyder dan menyuruhnya berundur dari operasi harian kelab itu, tetapi NFL tidak meminta Wilkinson menyediakan laporan bertulis, keputusan yang telah mendapat penelitian kedua-duanya daripada pegawai yang dipilih dan bekas pekerja pasukan yang mengambil bahagian dalam penyiasatan.

Goodell akan memberitahu jawatankuasa pada hari Rabu bahawa liga mempunyai “sebab yang kukuh” untuk mengehadkan laporan Wilkinson kepada taklimat lisan, iaitu untuk memelihara kerahsiaan pesertanya. “Kami telah terbuka dan terus terang tentang fakta bahawa budaya tempat kerja di Komander bukan sahaja tidak profesional, tetapi toksik terlalu lama,” kata Goodell dalam keterangan yang disediakan. Beliau menambah bahawa terdapat “transformasi besar” pejabat pasukan dan ia “tidak mempunyai persamaan dengan tempat kerja yang telah diterangkan kepada jawatankuasa ini.”

Jawatankuasa itu, yang menyatakan hasratnya adalah untuk memeriksa kegagalan Komander dan NFL dan untuk mengukuhkan perlindungan tempat kerja untuk semua pekerja, akan membentangkan penemuannya pada pendengaran hari Rabu. NFL memulakan siasatan kedua ke atas Komander awal tahun ini, sebagai tindak balas kepada dakwaan baru gangguan seksual yang secara langsung membabitkan Snyder dalam meja bulat kongres Februari. Goodell berkata bahawa penemuan siasatan itu, yang diketuai oleh peguam Mary Jo White, akan didedahkan kepada umum.

Memo jawatankuasa itu juga memetik contoh tambahan peranan langsung Snyder dalam mewujudkan tempat kerja yang diakui Goodell ditandai dengan rasa tidak hormat dan gangguan yang meluas. Bekas ketua pegawai operasi pasukan itu memberitahu jawatankuasa bahawa Snyder “enggan mengambil tindakan” terhadap seorang jurulatih yang didakwa meraba seorang pekerja perhubungan awam dan memecat pekerja wanita yang terlibat dalam hubungan suka sama suka dengan pekerja operasi bola sepak lelaki, manakala lelaki itu mengekalkan pekerjaan mereka.

Sebagai tambahan, The Washington Post melaporkan bahawa penyiasatan Wilkinson meneliti penyelesaian sulit 2009 bagi tuntutan bahawa Snyder meraba seorang pekerja wanita dan memintanya melakukan hubungan seks.

We wish to say thanks to the author of this write-up for this awesome web content

Panel Mendapati Daniel Snyder Campur Tangan Dengan Penyiasatan Gangguan Seksual


Our social media profiles here as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/