Panel rumah mendakwa Pemilik Komander memupuk tempat kerja toksik

Maloney berkata bahawa Snyder “memecat wanita tetapi bukan lelaki yang terlibat dalam hubungan dengan pekerja lain, sambil mempertahankan eksekutif lelaki yang dituduh melakukan gangguan seksual,” menurut keterangan daripada bekas eksekutif pasukan tertinggi semasa siasatan lapan bulan panel budaya Komander dan tindak balas NFL.

Demokrat New York berkata Snyder menghantar penyiasat persendirian ke rumah bekas pemandu sorak, “menawarkan wang diam untuk membeli kesunyian mereka,” mencipta “dossier” komunikasi daripada wartawan, peguam dan bekas pekerja yang menuduh pasukan itu melakukan gangguan, dan cuba menyalahkan bekas Presiden pasukan Bruce Allen atas masalah pasukan.

“NFL menyedari tindakannya, tetapi gagal menghalangnya,” kata Maloney.

Snyder enggan memberi keterangan pada perbicaraan itu, tetapi Maloney mengumumkan dia berhasrat untuk mengeluarkan sepina untuk memaksa keterangannya minggu depan. Jurucakap Snyder berkata perbicaraan itu adalah “sedikit lebih daripada perbicaraan pertunjukan yang berunsur politik, bukan tentang membongkar kebenaran.”

“Adalah jelas hasil siasatan Jawatankuasa Pemantauan Dewan terhadap Komander Washington telah ditetapkan sejak awal,” kata jurucakap Snyder.

Tahun lepas, selepas siasatan dalaman oleh peguam Beth Wilkinson, Liga Bola Sepak Kebangsaan mendenda pasukan itu $10 juta, dan Snyder memberikan kawalan ke atas operasi harian francais kepada isterinya, Tanya. Tetapi NFL enggan mengeluarkan penemuannya secara terbuka, mencetuskan semakan Jawatankuasa Pemantauan Dewan pada bulan Oktober.

Pesuruhjaya NFL Roger Goodell memberi keterangan di hadapan panel pada hari Rabu dan berkata bahawa budaya Komander adalah “bukan sahaja tidak profesional, tetapi toksik terlalu lama.”

“Adalah jelas kepada saya bahawa tempat kerja di Washington adalah tidak profesional dan tidak boleh diterima dalam pelbagai aspek: buli, rasa tidak hormat yang meluas terhadap rakan sekerja, penggunaan bahasa yang merendahkan, memalukan orang ramai dan gangguan,” kata Goodell. “Selain itu, untuk tempoh masa yang berpanjangan, Komander mempunyai fungsi HR yang sangat teruk, terutamanya berkenaan dengan amalan pelaporan dan penyimpanan rekod.”

Tetapi Goodell menegaskan bahawa tempat kerja Komander telah berubah menjadi lebih baik dan Snyder “menghadapi disiplin yang tidak pernah berlaku sebelum ini,” termasuk denda. Dia berkata bahawa Snyder tidak menghadiri mesyuarat liga atau jawatankuasa pada tahun lalu, dan dia menyatakan bahawa Komander telah menubuhkan “pasukan pengurusan yang serba baharu, berkemahiran tinggi dan pelbagai” dan “merombak” program sorak dan kepimpinan mereka dengan pasukan tarian koed . Pada tahun 2020, Komander mengupah Ron Rivera sebagai ketua jurulatih bola sepak mereka dan Jason Wright untuk menjadi presiden pasukan mereka.

Goodell juga berkata bahawa pasukan itu tidak menerima laporan bertulis daripada Wilkinson untuk memelihara kerahsiaan mereka yang telah mengambil bahagian dalam penyiasatan dalaman tetapi boleh mengeluarkan “ringkasan penemuan penting” pada masa hadapan “jika sesuai.” Wakil Demokrat Illinois Raja Krishnamoorthi mencadangkan bahawa NFL boleh mengeluarkan laporan terperinci dengan nama yang disunting jika perlu.

Republikan berkata pada hari Rabu bahawa Jawatankuasa Pemantauan Dewan sepatutnya meluangkan masanya untuk isu nasional yang lebih penting — seperti kenaikan harga pengguna, kekurangan susu formula bayi, rekod bilangan lintasan sempadan haram, dos berlebihan fentanyl atau pasaran saham tangki — dan fokus menyiasat kerajaan persekutuan dan bukannya sektor swasta. Maloney berkata bahawa jawatankuasa itu mempunyai kuasa untuk menyiasat “apa-apa sahaja dan segala-galanya,” menyebabkan sekurang-kurangnya seorang ahli Republikan mengatakan bahawa mereka akan ingat bahawa tahun depan, apabila GOP diutamakan untuk mengambil semula Dewan.

“Jawatankuasa ini mengecewakan rakyat Amerika,” kata Rep. Kentucky Jim Comer, anggota Republikan teratas dalam panel.

Maloney tidak bersetuju, sambil menyatakan bahawa peguam negara di enam negeri telah memberitahu NFL pada bulan April tentang “kebimbangan besar” mereka tentang dakwaan gangguan di tempat kerja terhadap wanita dan minoriti dan bahawa NFL telah memulakan penyiasatan baru berdasarkan kerja jawatankuasa itu.

NFL mengupah bekas Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Mary Jo White untuk menyiasat dakwaan gangguan seksual terhadap Snyder oleh bekas pekerja Tiffani Johnston, bekas ketua sorak dan pengurus pemasaran untuk pasukan itu. Johnston memberitahu jawatankuasa kongres bahawa pemilik Komander telah meletakkan tangannya di atas kakinya di bawah meja semasa makan malam di tempat kerja dan cuba memujuknya untuk masuk ke dalam limosinnya. Snyder telah menafikan dakwaan Johnston.

“Ada yang berpendapat bahawa melindungi wanita tidak layak untuk masa jawatankuasa ini. Saya sangat tidak bersetuju,” kata Maloney. “Selama lebih dua dekad, Dan Snyder enggan melindungi wanita yang bekerja untuknya daripada budaya toksik yang dia cipta. NFL juga gagal melindungi wanita ini. Sekarang saya percaya terpulang kepada Kongres untuk melindungi mereka, dan berjuta-juta lagi suka mereka.”

Maloney berkata dia telah memperkenalkan dua rang undang-undang untuk “memastikan bahawa majikan seperti Dan Snyder tidak boleh menyalahgunakan perjanjian tanpa pendedahan untuk menutup mulut pekerja — dan tidak boleh merakam pekerja mereka” dan menggunakan rakaman itu tanpa persetujuan mereka. Goodell berkata bahawa dia menyokong niat rang undang-undang itu.

“Dalam konsep, kami pasti menyokongnya, dan kami gembira dapat bekerjasama dengan kakitangan anda,” kata Goodell.

Snyder telah dijemput untuk hadir di hadapan panel pada hari Rabu tetapi berada di luar negara, menurut Maloney.

“Kami juga menjemput Daniel Snyder untuk memberi keterangan hari ini. Tetapi daripada muncul dan bertanggungjawab atas tindakannya, dia memilih untuk melangkau bandar,” kata Maloney. “Nampaknya, Encik Snyder berada di Perancis, di mana dia telah melabuhkan kapal layar mewahnya berhampiran sebuah bandar peranginan. Itu sepatutnya memberitahu anda betapa hormatnya dia terhadap wanita di tempat kerja.”

Peguam Snyder Karen Patton Seymour berkata bahawa pemilik Komander bersedia untuk bekerjasama tetapi jawatankuasa itu tidak “bersedia mempertimbangkan untuk menukar tarikh pendengaran,” menurut surat empat muka surat yang diperoleh CNN.

“Jawatankuasa itu juga menyatakan bahawa ia tidak bersedia untuk mempertimbangkan untuk menukar tarikh pendengaran, walaupun pada hakikatnya Encik Snyder mempunyai konflik perniagaan berkaitan Komander yang telah lama berlarutan dan berada di luar negara pada tarikh pertama dan satu-satunya yang dicadangkan oleh Jawatankuasa itu. untuk pendengaran,” kata surat itu. “Jawatankuasa sebaliknya menegaskan jawapan ya-atau-tidak daripada Encik Snyder sama ada beliau akan hadir untuk perbicaraan pada masa yang ditetapkan.”

Ditanya oleh Maloney apakah “langkah khusus” yang akan diambil oleh NFL untuk menahan Snyder bertanggungjawab kerana tidak memberi keterangan, Goodell berkata, “Saya tidak bertanggungjawab sama ada dia hadir di hadapan Kongres. Itu bukan pilihan saya. Itu adalah pilihannya.”

Pembetulan: Versi sebelumnya cerita ini memberikan hari yang salah untuk kenyataan yang dibuat oleh Pengerusi Jawatankuasa Pemantauan Dewan Carolyn Maloney. Hari itu hari Rabu.

We would love to say thanks to the author of this short article for this remarkable material

Panel rumah mendakwa Pemilik Komander memupuk tempat kerja toksik


You can find our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/