Pasukan Beterbiev Mempersoalkan Keteguhan Mental Joe Smith Selepas Pengakuan Mengejutkan

John Scully tidak percaya dengan apa yang baru didengarnya.

Jurulatih veteran dan bekas pesaing kelas berat ringan sedang menonton episod pertama Blood, Sweat, and Tears, sekeping pengaturcaraan bahu ESPN untuk mempromosikan penyatuan kelas berat ringan antara Artur Beterbiev dan Joe Smith Jr., apabila Smith mengeluarkan kata-kata yang tidak wajar kerana nampaknya pemenang hadiah yang keras.

Menceritakan usahanya memenangi kejuaraan ke atas Maxim Vlasov April lalu, Smith mengakui dalam segmen itu bahawa dia berasa kecewa lewat dalam perebutan 12 pusingan yang sangat kompetitif mereka, sehinggakan dia telah mendedahkan kepada Jerry Capobianco, ketua jurulatihnya, bahawa dia tidak pasti jika dia akan selesai dengan kakinya.

“Ada satu titik dalam pergaduhan saya kembali ke sudut dan saya berkata kepada Jerry, ‘Man, saya tidak tahu sama ada saya akan berjaya melalui yang ini,” kata Smith. “Dia benar-benar mendekati saya.'”

Akhirnya, Smith berjaya memperoleh keputusan majoriti, memberikannya hak untuk menuntut gelaran WBO 175 paun. Selepas bertahun-tahun bersusah payah di gimnasium dan gagal dalam perebutan gelaran sebelum ini, bekas buruh harian dari Long Island itu kini menjadi juara.

Ia adalah kisah yang menyentuh hati, menyindir semua orang yang kurang dihormati di mana-mana, tetapi bagi Scully, mendengar Smith bercakap dengan bebas tentang kelemahan yang dia rasakan dalam gelanggang menentang Vlasov adalah sama seperti mengibarkan bendera putih.

“Inilah perkara terbaik untuk saya,” kata Scully kepada BoxingScene.com. “Jika anda melihat ESPN istimewa yang dikeluarkan beberapa minggu lalu. Joe berkata sesuatu yang memberi kesan, pada satu ketika tekanan fizikal benar-benar sampai kepadanya dan ia hampir seperti dia mahu berputus asa. Saya terkejut. Nah, itu adalah satu kesilapan.

“Dia tidak sepatutnya berkata begitu. Saya rasa Joe membuat kesilapan di sana. Dia bercakap terlalu banyak.”

Scully, yang terkenal sebagai jurulatih untuk kerjanya dengan bekas juara kelas berat ringan Chad Dawson, telah bekerja sejak akhir-akhir ini sebagai penolong jurulatih kepada Beterbiev, penyerang Rusia yang sangat digeruni yang menetap di Montreal dan ketua jurulatihnya ialah perlawanan tempatan Marc Ramsay. Pejuang tidak tewas kepada Beterbiev sehingga mereka runtuh, rebah – tewas. Smith akan berusaha untuk mengubah trajektori naratif itu apabila dia menentang Beterbiev, yang memegang gelaran IBF dan WBC 175 paun, malam Sabtu di Teater Hulu di Madison Square Garden di New York City dalam acara utama siaran ESPN.

Beterbiev, 37, bukanlah seorang pejuang yang memerlukan peningkatan semangat, tetapi Scully terlalu gembira untuk menawarkan cajnya dengan sekeping psikologi yang memikat. Jika Smith berasa begitu selesa membocorkan rasa tidak selamatnya terhadap seorang pejuang yang cekap, tetapi tidak luar biasa, di Vlasov, pertimbangkan, Scully fikir, apakah jalan kerapuhan mental yang dianggap artis kalah mati seperti Beterbiev boleh meletakkan Smith?

“Saya memberitahunya, ‘Hei, kami mempunyai kelebihan yang tidak dapat diatasi dan ia sudah diberikan,” kata Scully. “Anda tidak boleh mengusahakannya. Anda tidak boleh pergi, ‘Semoga saya tidak pernah berkata demikian.’ Itulah mentaliti anda yang mendalam dan mendalam.

“Mentaliti Artur ialah bunuh, bunuh, bunuh. Seperti pitbull. Anda boleh patahkan kaki pitbull dan dia masih akan melawan. Saya fikir kita mempunyai kelebihan yang besar, jauh dari sudut psikologi, berbanding Joe, kerana sekarang kita tahu bahawa dia mempunyai kelebihan dalam perisai itu. Artur Beterbiev tidak akan pernah, pernah, pernah, pernah berkata begitu (berputus asa). Dia tidak akan pernah merasakan itu. Dia tidak akan pernah berkata begitu, dan jika dia melakukannya dia tidak akan pernah mengakuinya. Artur tidak mempunyai gen itu dalam dirinya. Dia tidak akan berbuat demikian.”

Dalam pertarungan terakhir Beterbiev menentang Marcus Browne pada bulan Disember, pemain Rusia itu kelihatan menghadapi masalah apabila luka mengerikan terbuka di tengah dahinya akibat pertembungan kepala yang dianggap tidak disengajakan. (Beterbiev tidak bersetuju dengan penilaian itu, mendakwa Browne tahu apa yang dia lakukan.) Selepas permulaan yang agak perlahan untuk pertarungan, Beterbiev memecahkan Browne, menamatkan saingan dari Pulau Staten itu pada pusingan kesembilan.

Scully menjangkakan Beterbiev (17-0, 17 KO) akan menghasilkan senario serupa menentang Smith (28-3, 22 KO).

“Mereka mengatakan bahawa tekanan pecah paip, ” kata Scully. “Orang ramai masuk dengan Artur dan anda boleh lihat ia hampir seperti kehidupan disedut daripada mereka. Udara disedut keluar dari diri mereka. Pusingan demi pusingan semakin dalam dan dalam dan dalam. Saya rasa Artur mempamerkan kekuatan yang agak luar biasa untuk kelas berat ringan.”

We would love to give thanks to the writer of this short article for this remarkable content

Pasukan Beterbiev Mempersoalkan Keteguhan Mental Joe Smith Selepas Pengakuan Mengejutkan


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/