Pecahan papan pendahulu Terbuka AS 2022: Collin Morikawa, Jon Rahm melonjak ke puncak apabila Rory McIlroy memegang

Sejarah sentiasa akan dibuat minggu ini di Brookline, Massachusetts. Itu tidak dapat dielakkan. Bagaimanapun, penyokong setia Boston tidak dapat membayangkan papan pendahulu yang lebih baik menjelang hujung minggu di Terbuka AS 2022. Sementara juara bertahan Jon Rahm dan pemenang empat kali utama Rory McIlroy berada dalam saingan dengan hanya satu pukulan di hadapan, nama di bahagian atas yang berpotensi menghasilkan detik yang sangat mengejutkan pada Ahad ini.

Nama itu adalah milik Collin Morikawa, yang melepaskan 4 bawah 66 pada hari Jumaat untuk mencapai 5 bawah untuk kejuaraan dan memimpin pendahulu bersama Joel Dahmen. Morikawa yang berusia 25 tahun nampaknya telah berada di televisyen sejak sedekad lalu, tetapi pada hakikatnya, Terbuka AS minggu ini menandakan penampilan kejuaraan utama ke-11 dalam kariernya.

Dalam 10 permulaannya sebelum itu, Morikawa mencatatkan kejayaan yang mengejutkan termasuk kemenangan dalam penampilan sulung Kejohanan PGA dan satu lagi dalam penampilan sulung Kejohanan Terbuka musim panas lalu di Royal St. George’s. Permulaan kerjaya sekali dalam seumur hidup boleh menjadi lebih diingati dengan kemenangan di The Country Club.

Tiga kemenangan utama dalam 11 permulaan adalah tidak pernah berlaku sebelum ini memandangkan kedalaman bakat dalam permainan golf — sebagai rujukan: Jordan Spieth memerlukan 19 perlawanan untuk mendapatkan tiganya — dan keupayaan untuk memenangi kejuaraan utama tersebut dalam tiga tetapan yang sama sekali berbeza akan menjadikan semuanya prestasi yang lebih mengagumkan. Walau bagaimanapun, jangan silap: Morikawa akan bertarung dalam 36 lubang terakhir dengan nama seperti McIlroy, Rahm dan Scottie Scheffler No. 1 dunia semuanya dalam jarak teriakan.

Walaupun contoh ini tidak akan seperti dua kemenangan terakhirnya kerana Morikawa masih belum mendahului 36 lubang dalam kerjaya utamanya — tambahkan itu dalam senarai pencapaiannya — dan ada yang mungkin terus meragui kedudukannya atau kekurangannya yang tidak dapat dijelaskan. keyakinan dalam permainan besinya, sejarah menunjukkan Morikawa akan baik-baik saja.

T1. Collin Morikawa dan Joel Dahmen (-5): Tahun lepas, Morikawa tidak dapat mengetahui kawasan di Scotland. Dia terus memenangi Kejohanan Terbuka. Tahun ini, dia tidak dapat memukul pudarnya yang dipatenkan dengan seterikanya. Lihatlah, dia betul-betul dalam campuran untuk gelaran utama ketiganya. Bukan sahaja dia akan meneruskan rentak luar biasanya di pentas terbesar golf, tetapi dengan kemenangan, Morikawa akan menjadi kemenangan Masters lagi daripada melengkapkan karier grand slam. Walaupun permainannya bagus, tidak hebat, dia telah mencatatkan prestasinya dengan persembahannya di padang. Dia telah kehilangan pukulan dengan putternya pada setiap permulaan sejak Masters, dan setakat minggu ini di The Country Club, dia telah memperoleh lebih daripada tiga pukulan dengan kayu rata.

T3. Jon Rahm, Rory McIlroy, Aaron Wise, Hayden Buckley dan Beau Hossler (-4): Rahm bermain bersama Morikawa pada dua hari pertama dan mungkin dibayangi olehnya. Namun, juara bertahan itu berada dalam kedudukan yang dicemburui dan mempunyai peluang hebat untuk mengikuti jejak Brooks Koepka dengan memenangi Terbuka AS berturut-turut. Tidak menghairankan bahawa Rahm mendahului padang dalam pukulan yang diperoleh daripada tee kerana dia adalah yang terbaik di dunia dalam jabatan itu dengan margin yang besar; walau bagaimanapun, peningkatan yang telah ditunjukkannya di sekeliling hijau minggu ini berpotensi untuk melonjakkannya ke satu lagi kejayaan besar.

T8. Scottie Scheffler, Nick Hardy, Matthew NeSmith, Patrick Rodgers dan Brian Harman (-3): Membawa momentum penyudah birdie-birdie dari Khamis, Scheffler pasti kelihatan seperti No. 1 dunia pada hari Jumaat. Walaupun ia tidak bermula tanpa sebarang halangan, warga Texas itu menyusun prestasi pendekatan terbaik dalam kerjayanya dari perspektif yang diperolehi. Akhirnya menandatangani untuk 3-bawah 67, Scheffler akan berada dalam perbualan kembali sembilan pada hari Ahad selagi permainan pendeknya dapat mencerminkan output statistik asasnya sepanjang perjalanan. Dia kini menduduki tempat pertama dalam pukulan yang diperoleh pendekatan, ketiga dalam pukulan mendapat tee kepada hijau dan keenam dalam pukulan yang diperoleh daripada tee, dan dia berada di luar 80 teratas kedua-duanya di dalam dan di sekitar hijau.

T13. Sam Burns, Matt Fitzpatrick, Adam Hadwin dan Beau Hossler (-2): Burns adalah salah seorang daripada tiga pemain yang menandatangani 67 pada gelombang pagi, dan langkah logik seterusnya dalam perkembangan kariernya ialah persaingan hujung minggu dalam kejuaraan utama. Dia boleh menyemaknya di luar senarai kerana dia berada dalam gabungan kejuaraan ini dan sepatutnya menyukai peluangnya untuk bergerak ke hadapan. Pemenang tiga kali dalam Jelajah PGA musim ini, kemenangan minggu ini akan menariknya bersama rakan baiknya Scheffler pada jumlah tahunan. Produk LSU hanya mencapai 15 fairway sepanjang dua pusingan pertama, jadi dia mungkin perlu menambah baik dalam jabatan ini untuk menyediakan lebih banyak peluang pemarkahan.

T16. Xander Schauffele, Will Zalatoris, Davis Riley dan empat yang lain (-1): Resume Terbuka AS beliau hebat di atas kertas, tetapi ini memberikan peluang terbaik untuk bertemu Schauffele. Dalam lima penamat 10 teratas sebelum ini, dia masih belum benar-benar bertanding; bagaimanapun, dengan baki 36 lubang, dia hanya empat pukulan daripada rentak. Nama-nama yang dia perlukan untuk melompat adalah antara yang terbesar dalam permainan, tetapi jika ada satu kejadian di mana dia boleh menghilangkan keraguan dan reputasi yang menyelubungi namanya, itu adalah minggu ini.

T24. Brooks Koepka, Hideki Matsuyama, Brandon Matthews dan empat yang lain (E): Sungguh mengagumkan bangkit semula untuk juara dua kali Terbuka AS kerana dia kini mempunyai pusingan 73-67 di bawah tali pinggangnya. Koepka adalah tipikalnya dengan media selepas pusingan kedua kerana cip di bahunya telah meningkat sepuluh kali ganda. Hanya empat lelaki telah menewaskannya dalam empat penampilan terakhirnya di Terbuka AS dan dia mempunyai kerja keras untuknya jika dia tidak mahu menambah dengan banyak jumlah itu. Penambahbaikan di sekeliling hijau akan menjadi besar memandangkan ia adalah satu-satunya bidang permainannya yang telah menahannya melalui 36 lubang.

T31. Justin Thomas, Dustin Johnson, Joaquin Niemann dan enam yang lain (+1): Saya hanya boleh bayangkan betapa kecewanya Thomas selepas membuka pusingan kedua dengan double bogey dan akhirnya menandatangani 2-over 72. Di Kejohanan Pemain, Kejuaraan PGA dan kini Terbuka AS, pemenang utama dua kali itu telah menerima pendek. hujung kayu apabila ia datang kepada berat sebelah cuaca dalam beberapa acara terbesar musim ini. Dia hanya enam pukulan di hadapan, dan memandangkan kuasa tembakan dalam senjatanya, dia masih dalam perkara ini, walaupun kini terdapat sedikit ruang untuk kesilapan.

We would love to thank the author of this article for this awesome material

Pecahan papan pendahulu Terbuka AS 2022: Collin Morikawa, Jon Rahm melonjak ke puncak apabila Rory McIlroy memegang


You can view our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/