Peguam Deshaun Watson, Rusty Hardin, berpendapat aktiviti seksual semasa mengurut bukanlah satu jenayah – ProFootballTalk

Imej Getty

Sebagai quarterback Browns Deshaun Watson terus menggelepar di mahkamah pendapat umum, dua peguamnya mengemukakan kepada wawancara radio lanjutan pada pagi Jumaat mengenai kes itu.

Rusty Hardin dan Leah Graham muncul di Sports Radio 610 di Houston. Mereka menjawab banyak soalan mengenai 23 kes sivil yang belum selesai terhadap Watson. Setiap tuntutan mahkamah mendakwa salah laku seksual semasa sesi terapi urut.

Hardin dan Graham mengatakan banyak perkara yang patut dipertimbangkan dan dianalisis. Menjelang penghujung temu bual, Hardin telah menyatakan perkara ini tentang kemungkinan Watson mendapat urutan daripada begitu banyak ahli terapi yang berbeza dengan jangkaan, harapan dan/atau keinginan untuk melakukan hubungan seksual. Malah, Watson dan peguamnya telah mengakui bahawa aktiviti konsensus berlaku dengan tiga daripada plaintif yang telah menyamannya.

“Saya tidak tahu berapa ramai lelaki di luar sana sekarang yang telah menjalani urutan yang mungkin kadang-kadang ada pengakhiran yang menggembirakan,” kata Hardin. “Mungkin tiada sesiapa pun dalam khalayak mendengar anda yang pernah berlaku. Saya ingin menunjukkan, jika ia telah berlaku, ia bukan satu jenayah. OKEY? Melainkan anda membayar seseorang lebih atau lebih untuk memberi anda beberapa jenis aktiviti seksual, itu bukan satu jenayah. . . . Melakukan sesuatu atau mengatakan sesuatu atau menjadi cara yang membuat anda tidak selesa bukanlah satu jenayah.”

Tetapi kita tidak bercakap tentang kelakuan jenayah pada peringkat proses ini. Persoalannya ialah sama ada pelanggaran sivil berlaku — sesuatu yang bukan jenayah tetapi merupakan tingkah laku yang membenarkan plaintif menerima pampasan yang adil.

Soalan yang sama penting untuk Watson ialah sama ada tingkah lakunya melanggar Dasar Tingkah Laku Peribadi. Jika dia mengatur urutan dengan mengharapkan “pengakhiran yang menggembirakan” dan dengan itu menghubungkan dirinya dengan cara yang menyebabkan beberapa ahli terapi urutan tidak selesa, itu berpotensi menjadi “kelakuan yang menimbulkan bahaya sebenar kepada keselamatan dan kesejahteraan orang lain” dan /atau “kelakuan yang menjejaskan atau membahayakan integriti NFL, kelab NFL atau kakitangan NFL.”

Hardin, Graham, dan pasukan guaman Watson yang lain dibayar untuk membelanya. Itulah yang mereka lakukan. Mereka tidak dibayar untuk berkata, “Lihat, Deshaun suka mendapatkan urutan daripada orang yang tidak dikenali dan mungkin menyuruh mereka bertukar seksual. Kadang-kadang, ahli terapi urut memulakannya. Kadang-kadang, dia perlu membuat langkah pertama. Kadangkala, pakar urut mungkin tidak berminat untuk melakukan perkara itu. Kadangkala, ahli terapi urut mungkin berasa tidak selesa atau tersinggung.”

Akal sehat mencadangkan, berdasarkan 23 tuntutan yang belum selesai terhadap Watson, bahawa dia melakukan perkara itu dengan tepat. Adakah sesiapa percaya urutan ini adalah terapeutik? Dia seorang atlet profesional. Dia ingin mencari seorang yang secara konsisten memberinya jenis urutan yang membolehkan dia memanfaatkan sepenuhnya kebolehannya, bukan pintu pusingan orang dengan pelbagai tahap kemahiran dan pengalaman yang mungkin atau mungkin tidak meningkatkan di atas padang. prestasi — dan siapa yang berpotensi boleh merosakkannya dengan satu langkah yang salah.

Dia mempunyai hak untuk membela diri terhadap 23 kes ini, dan menegaskan bahawa dia tidak melakukan kesalahan sebelum, semasa, dan selepas perbicaraan. Walau bagaimanapun, apabila Hardin mengatakan lebih banyak tentang situasi itu, dia semakin hampir untuk mengakui bahawa Watson sememangnya mempunyai tabiat mencari dan/atau mendapatkan “pengakhiran yang bahagia.” Patutkah sesiapa terkejut bahawa ahli terapi yang membantah kemajuan ini, setelah mereka menyedari bahawa mereka mempunyai hak yang boleh diteruskan di mahkamah, memutuskan untuk berbuat demikian?

Hardin dan Graham terus cuba menyalahkan peguam Tony Buzbee kerana pada dasarnya meminta plaintif dengan tuntutan terhadap Watson. Jadi bagaimana jika dia melakukannya? Hidupkan TV dan cuba tonton selama 20 minit tanpa melihat iklan di mana seorang peguam atau firma guaman cuba meminta jenis orang tertentu dengan jenis tuntutan tertentu terhadap defendan tertentu, daripada asbestos kepada serbuk talkum kepada pemakan rumpai kepada kemalangan trak kecederaan di tempat kerja kepada sebarang jenis tuntutan sivil yang boleh dibuat oleh seseorang, dan daripada mana peguam mereka akan menjana wang.

Akhirnya, 23 kes yang belum selesai akan dibawa ke mahkamah dan diselesaikan oleh juri melainkan ia diselesaikan. Akhirnya, NFL akan membuat keputusan sama ada Watson melanggar Dasar Tingkah Laku Peribadi. Jika pembelaan Watson di Mahkamah Roger Goodell ialah, “Adakah saya mendapat beberapa pengakhiran yang menggembirakan? pasti. Adakah saya cuba mendapatkan lebih daripada itu? Anda bertaruh. Tetapi, hei, itu bukan jenayah,” Watson mempunyai sedikit peluang untuk mengelakkan penggantungan yang panjang.We would love to say thanks to the writer of this write-up for this outstanding material

Peguam Deshaun Watson, Rusty Hardin, berpendapat aktiviti seksual semasa mengurut bukanlah satu jenayah – ProFootballTalk


You can find our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/