Pembuat mahkamah: Tiada panel longgar di mana Bacot cedera

Pengilang gelanggang di Empat Akhir bola keranjang kolej lelaki memberitahu ESPN pada hari Selasa bahawa tempat di lantai di mana bintang North Carolina Armando Bacot mencederakan dirinya semasa perlawanan kejohanan malam Isnin tidak mempunyai sebarang masalah struktur.

“Ciri-ciri penyerapan gelanggang adalah mengikut reka bentuk, dan tiada papan lantai atau panel yang longgar di dalam gelanggang, seperti yang disahkan oleh juruteknik pakar yang hadir pada setiap perlawanan Empat Akhir lelaki untuk memastikan kualiti dan keselamatan lantai,” katanya. Jeff Krejsa, naib presiden pemasaran dan strategi untuk Connor Sports, yang mengeluarkan gelanggang Empat Akhir.

Pada minit akhir kekalahan 72-69 UNC pilihan 8 kepada pilihan 1 Kansas di Caesars Superdome New Orleans, Bacot rebah ke gelanggang dan terpaksa keluar dari permainan selepas memburukkan kecederaan buku lali kanan.

Tayangan semula gerakan perlahan, yang kemudiannya tular di media sosial, menunjukkan apa yang kelihatan seperti papan lantai di luar kawasan larangan cat yang tertekan sedikit di bawah berat kaki kanan Bacot sejurus sebelum dia cedera semula buku lali. Bacot tidak menyebut tentang lantai selepas perlawanan itu, tetapi video kaki kanannya menekan lantai menyebabkan tweet semula yang tidak terkira banyaknya dan soalan mengenai kaliber permukaan permainan.

Komen Krejsa datang dalam e-mel selepas ESPN meminta komen daripada NCAA.

“Lantai Kejuaraan, seperti semua tingkat, ialah sistem panel yang direka bentuk untuk keselamatan dan keselesaan atlet, dicapai dengan keupayaannya menyerap daya impak semasa atlet melompat atau berputar secara tiba-tiba,” kata Krejsa, “sambil memastikan pemain lain berdekatan. tidak terjejas secara negatif.”

Bacot tidak kembali selepas permainan akhirnya disiul mati. Bacot membalikkan bola selepas kecederaan, dan dengan UNC ketinggalan satu mata dengan baki kira-kira 50 saat, ia membuktikan salah satu penguasaan bola paling penting dalam permainan.

Dicapai pada petang Selasa, pengarah olahraga North Carolina Bubba Cunningham berkata bahawa pegawai UNC tidak menangani apa-apa dengan NCAA mengenai mahkamah.

“Kami bermain dua perlawanan di ruang itu,” kata Cunningham kepada ESPN melalui mesej teks. “Hanya satu perkara yang malang pada masa kritikal.”

Bacot meninggalkan Caesars Superdome pada malam Isnin dengan but berjalan. Dia cedera pergelangan kaki kanannya ketika menentang Duke pada minit-minit yang semakin berkurangan separuh akhir kebangsaan hari Sabtu dan bergelut untuk melompat semasa memanaskan badan sebelum perlawanan pada hari Isnin. Dia akhirnya mengumpulkan dirinya untuk menamatkan permainan kejuaraan dengan 15 mata dan 15 lantunan.

Tetapi imej Bacot yang tidak dapat dipadam, seorang penyerang berbadan tegap pada ketinggian 6-kaki-10 dan 240 paun, muncul selepas dia mengalami kecederaan buku lali pada minit terakhir. Dia melompat ke panjang gelanggang dengan sebelah kaki, jauh di belakang permainan, supaya pasukannya tidak akan berada dalam kerugian. Pengadil akhirnya meniup wisel untuk menangani kecederaan selepas dia melepasi separuh gelanggang. Dia kemudian keluar dari permainan.

UNC ketinggalan satu mata pada masa dia cuba menjaringkan gol dalam catan, dan Bacot berkata dia berfikir semasa dia membuat langkah bahawa dia akan meletakkan Tar Heels di hadapan.

“Saya fikir saya membuat langkah yang baik,” kata Bacot Isnin. “Saya fikir saya benar-benar mendapat sudut yang saya mahukan. Saya fikir ia akan menjadi bakul yang mudah. ​​Dan kemudian saya hanya menggulung buku lali saya.”

We would love to thank the writer of this write-up for this remarkable material

Pembuat mahkamah: Tiada panel longgar di mana Bacot cedera


Take a look at our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/