Pemerhatian: Alasan letusan tempoh kedua Sabres

Buffalo Sabers marah pada rehat pertama Sabtu dan mereka pasti mendapat balasan.

Dalam lubang 2-0 selepas pembukaan ceroboh 20 minit, Sabers meraung kembali untuk empat gol dalam tempoh kedua yang dominan. Mereka terus menahan Philadelphia Flyers, 4-3, di KeyBank Center untuk kemenangan kedua mereka dalam tiga perlawanan terakhir.

Buffalo (28-38-11) mendapat gol power-play daripada Kyle Okposo dan Tage Thompson dan gol kekuatan sekata daripada Rasmus Dahlin dan Vinnie Hinostroza dalam rangka untuk menyamai kedudukan tertinggi musim mereka dalam satu tempoh. Mereka mendahului Philadelphia, 18-3, dan meninggalkan penonton dengan tepukan gemuruh daripada 11,046 orang.

The Sabers juga mempunyai empat gol dalam tempoh pertama dalam kemenangan 6-3 mereka ke atas Flyers di sini pada 22 Januari. Kali terakhir mereka mempunyai dua tempoh sekurang-kurangnya empat gol menentang satu pasukan pada musim yang sama adalah pada 2009-10 menentang Carolina .

Flyers telah tewas sembilan daripada 11 perlawanan terakhir mereka dan babak kedua di mana mereka dikalahkan oleh Buffalo, 18-3, cukup banyak menunjukkan ketuat mereka selepas mereka melonjak di hadapan dengan dua gol dalam empat minit pertama.

Orang ramai juga membaca…

Rasmus Dahlin bersemangat selepas menerima pukulan keras dari Travis Konecny ​​dan menerima penalti menetak balas. Alex Tuch dan Philly pembela Travis Sanheim telah dipaku kerana kanak-kanak bawah umur yang kebetulan. Kicauan kedengaran di atas ais dan Kyle Okposo tertimbus di lutut oleh tamparan Tage Thompson dan tidak dapat menghabiskan masa.

“Ia bukan kami. Saya tidak gembira,” kata Okposo. “Saya berasa wap di dalam dan saya cukup bersemangat. Dan jika saya tidak mengambil pukulan itu, saya mungkin kehilangan guli saya sedikit selepas yang pertama, tetapi ia sangat bagus untuk melihat semua orang berkumpul dan tidak menggunakan tenaga itu untuk negatif.”

Itulah mesej ringkas jurulatih Don Granato: Jangan balas. Bermain lebih baik.

“Akhir tempoh pertama kami beremosi, kecewa,” Dahlin mengakui. “Jadi Don banyak bercakap bahawa kami perlu kembali dan tidak beremosi. Kami telah menggunakan emosi kami untuk kelebihan kami dan itulah yang kami lakukan.”

Okposo membuka jaringan untuk Sabers dengan melemparkan umpan Peyton Krebs untuk ke-20 musim ini pada 3:17. Dahlin menunaikan No. 11 daripada hantaran lintang Jeff Skinner pada 8:27 untuk mengikat perlawanan. Konecny ​​menewaskan Craig Anderson tinggi di bawah palang dengan gol lembut pada 14:27 tetapi Buffalo mendahului. Vinnie Hinostroza melakukan rebound pada 15:36 dan Thompson menewaskan No. 34 pada 17:58 untuk mematahkan kedudukan.

Okposo meraikan ulang tahunnya yang ke-34 dengan menjaringkan 20 gol buat kali pertama sejak 2015-16 bersama New York Islanders. Dia baru 11 digabungkan dalam dua musim terakhir.

“Ia nombor yang bagus pastinya. Ini kali pertama saya di Buffalo melakukan itu,” kata Okposo. “Ia adalah tahun yang menyeronokkan untuk melihat kumpulan ini berkembang dan berasa seperti saya turut terlibat. Dan berasa seperti saya sebahagian daripadanya. Dan ia hanya satu tan keseronokan bermain dengan lelaki ini. Donnie datang dan membenarkan saya bermain secara percuma dan menggunakan kemahiran yang membawa saya ke sini dan saya telah menggunakan seluruh kerjaya saya. Jadi ya, pastinya bulu yang bagus dalam topi.”

“Ia besar. Dia seorang pemimpin. Dia kembali,” kata Dahlin. “Dia hampir tidak dapat bergerak, jadi permainan yang hebat untuknya. Dan kami semua sangat gembira untuknya. Dia adalah contoh teladan untuk kami.”

Granato berkata dia membuat ceramah rehatnya ringkas, berundur dan melihat pasukannya pergi bekerja.

“Mereka mengambil alih secara kolektif, dan mereka sangat bertanggungjawab secara individu,” kata Granato. “Kami mempunyai lelaki walaupun sedikit bertengkar di bangku simpanan, tetapi dengan cara yang anda lakukan sebagai abang anda. Anda lakukannya, dan kemudian syif seterusnya mereka berada di luar sana dan mereka sebenarnya lima kali lebih baik daripada mereka adalah syif terakhir. Kerana mereka menolak satu sama lain dengan cara yang betul. Dan itu menyeronokkan untuk ditonton.”

Berikut adalah beberapa pemerhatian lain pada permainan:

Rookie Owen Power terus menarik perhatian pada garis biru Buffalo. Dalam permainan ketiganya, dia mempunyai rating yang sama rata sepanjang 22 minit, 59 saat masa yang sangat baik, dengan 4:18 daripada itu pada pembunuhan penalti dan masa juga dihabiskan pada penghujung permainan apabila Flyers meneruskan 6 perlawanan. 5. Dia tidak mempunyai pukulan ke gawang, mengipas pada persediaan yang baik dari Thompson pada peluang tangan pendek tempoh ketiga.

“Saya tidak boleh menyebut Owen tanpa menyebut (Henri) Jokiharju, tanpa menyebut Dahlin, tanpa menyebut (Mattias) Samuelsson,” kata Granato. ” … Kami berada pada satu titik dalam musim kami di mana lelaki telah membentuk bersama sebagai satu pasukan, dan mereka menyokong satu sama lain dengan sangat baik. Jadi untuk memasukkan pemain berbakat seperti Owen, terdapat banyak sokongan di sekitar sana. Itu membuatkan saya selesa untuk meletakkan dia dalam semua situasi ini.”

Granato pergi dengan barisan hadapan yang dirombak yang didedahkannya pada latihan Jumaat, dan terdapat banyak momen yang baru dilepaskan dengan puck pada babak pertama sebelum kumpulan itu menemui jalan mereka pada babak kedua. Skinner dan Thompson kekal bersama dan disertai oleh Victor Olofsson di barisan teratas. Casey Mittelstadt memusatkan Krebs dan Tuch, Dylan Cozens berada di antara Okposo dan Rasmus Asplund, dan Zemgus Girgensons bermain dengan Anders Bjork dan Hinostroza.

• The Sabers telah memenangi empat berturut-turut ke atas Flyers buat kali pertama sejak mereka menang lima kali berturut-turut dari 10 Okt. 2001-Okt. 22, 2002. Mereka mempunyai enam mata berturut-turut berturut-turut menentang Philly (4-0-2) sejak 5-0-1 7 Dis 1989-24 Mac 1991.

• Anderson melakukan 18 penyelamatan untuk meningkat kepada 16-12-2 pada musim ini dan memenangi perlawanan kerjayanya yang ke-307. Dia berada di belakang penjaga gol Boston yang telah bersara, Tuukka Rask untuk tempat ke-33 dalam senarai sepanjang masa.

• Bekas pertahanan Sabers Rasmus Ristolainen (bahagian atas badan) adalah salah satu daripada beberapa Flyers utama yang terlepas perlawanan kerana kecederaan.

• Keceriaan terbesar dalam tempoh pertama adalah mudah. Ia adalah apabila suku belakang Bills Josh Allen diletakkan di Jumbotron dan peminat kemudiannya menyanyikan lagu “Shout”.

Pasukan-pasukan menuju ke Philly selepas perlawanan dan mereka akan bertemu semula pada pukul 5 petang Ahad di Wells Fargo Center.

We want to say thanks to the author of this post for this outstanding material

Pemerhatian: Alasan letusan tempoh kedua Sabres


Our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/