Pemilik Colts Jim Irsay memanggil era Carson Wentz sebagai satu kesilapan: ‘Bagi kami, ia adalah sesuatu yang perlu kami alihkan sebagai francais’

Pemilik Indianapolis Colts Jim Irsay marah selepas musim berakhir dengan pasukannya terlepas playoff. Perasaan pahit itu masih berlarutan, dan jelas daripada komen Irsay bahawa perubahan dari quarterback Carson Wentz terpaksa dibuat.

Bercakap pada hari Selasa dari Mesyuarat Liga Tahunan NFL di Palm Beach, Florida, Irsay bercakap panjang lebar tentang sebab di sebalik perdagangan QB selepas satu musim.

“Saya fikir perkara paling buruk yang boleh anda lakukan ialah mempunyai kesilapan dan cuba untuk terus hidup dengannya pada masa hadapan,” kata Irsay, melalui Indy Star. “Bagi kami, ia adalah sesuatu yang kami terpaksa beralih daripada sebagai francais. Ia sangat jelas.”

Irsay menyatakan kekalahan akhir musim kepada Jaguars yang memenangi tiga kemenangan sebagai kekalahan terakhir. Kekalahan 26-11 yang menghalang Colts daripada playoff adalah perkara yang menyedihkan yang tidak sehampir markah akhir.

“Tiada rasa tidak hormat kepada Jacksonville, tetapi maksud saya, mereka adalah pasukan paling teruk dalam liga. Anda bermain dengan baik dan bersungguh-sungguh untuk suku pertama atau lebih, dan mereka ingin pergi ke bilik persalinan mereka dan membersihkannya. Saya’ Saya tidak pernah melihat perkara seperti itu dalam hidup saya,” kata Irsay. “Anda berkata, ‘Ya Tuhanku, ada sesuatu yang tidak kena di sini.’ Ia perlu diperbetulkan. Saya rasa kami berasa seperti kami melakukannya.”

Jelas sekali bahawa Irsay menyalahkan Wentz atas ketidakupayaan pasukan untuk bangkit.

“Lelaki anda perlu menjemput anda dan membawa anda melalui Jacksonville,” kata Irsay. “Dia perlu melakukannya. Bukan pilihan. Harus. Tiada alasan, tiada penjelasan.”

Pandangan suram Irsay terhadap Wentz tidak mempunyai kaitan dengan perjuangan quarterback di atas padang — walaupun perkara itu pastinya menjadi terang pada musim ini di mana QB melontar di bawah 230 ela dalam setiap lima perlawanan terakhir. Bagi Irsay, Wentz tidak mempunyai kepimpinan dalam bilik persalinan yang diinginkan oleh pemiliknya.

“Anda mencari chemistry yang betul dengan mana-mana pasukan,” kata Irsay. “Dalam bola sepak, ia sama pentingnya dengan mana-mana sukan yang ada. Jika kimia itu hilang, jika ia tidak ada, ia boleh menjadi sangat memudaratkan dan menurunkan prestasi ke tahap yang menakjubkan dan mengejutkan.”

Tambah Irsay: “Bagi kami, kesesuaian itu tidak betul. Saya tidak tahu mengapa. Banyak kali anda tidak tahu mengapa, tetapi anda tahu ia tidak, dan adalah penting bagi kami untuk berpindah arah yang berbeza.”

Baik dengan tindakan dan kata-kata, Irsay menyalahkan musim yang mengecewakan di kaki Wentz. Perubahan ketara telah dijanjikan selepas musim meletup, tetapi satu-satunya perubahan besar yang dilakukan Colts adalah di quarterback. Jurulatih dan GM kedua-duanya kembali.

Pada akhirnya, Indy menemui pengambil untuk Wentz dan entah bagaimana meyakinkan Washington untuk menghantar pilihan pusingan ketiga dan pemain pusingan ketiga bersyarat tambahan untuk quarterback yang Colts nampaknya mungkin akan dipotong.

“Saya fikir ia benar-benar luar biasa dan satu penghormatan besar kepada Chris, untuk menjana minat perdagangan yang kukuh dan menyelesaikan perjanjian dengan Washington,” kata Irsay. “Saya tidak kehilangan hakikat bahawa ia adalah rahmat yang cukup besar daripada tuhan-tuhan bola sepak, di mana kita berada dan di mana kita boleh berada jika keadaan tidak menjadi kenyataan ke tahap itu. Anda akhirnya memotong Carson, dan kami tidak akan mendapat apa-apa. .”

Tersandung ke dalam Matt Ryan adalah bonus untuk Irsay dan Colts. Mereka telah bertukar daripada pemain yang kehadiran bilik persalinan disyaki kepada pemain yang reputasinya di kalangan rakan sepasukan hampir bersih.

We wish to thank the writer of this write-up for this awesome web content

Pemilik Colts Jim Irsay memanggil era Carson Wentz sebagai satu kesilapan: ‘Bagi kami, ia adalah sesuatu yang perlu kami alihkan sebagai francais’


Check out our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/