Penggantungan ketua jurulatih Celtics melibatkan komen tidak diingini yang dibuat terhadap wanita, kata laporan

Penggantungan Ketua Jurulatih Boston Celtics Ime Udoka untuk musim 2022-2023 didakwa melibatkan komen tidak diingini yang dibuat terhadap seorang wanita dalam organisasi yang Udoka mempunyai hubungan tidak wajar, menurut laporan baharu. Celtics mengumumkan pasukan itu menggantung Udoka untuk Musim 2022-23 “untuk pelanggaran dasar pasukan,” sambil menambah bahawa “keputusan mengenai masa depannya dengan Celtics selepas musim ini akan dibuat pada tarikh kemudian.” The Athletic kini melaporkan bahawa organisasi Celtics mula-mula menyedari hubungan itu antara Udoka dan seorang ahli wanita kakitangan pasukan pada bulan Julai. Menurut Athletic, Celtics diberitahu, pada masa itu, hubungan itu adalah berdasarkan persetujuan tetapi baru-baru ini wanita itu menuduh Udoka membuat komen yang tidak diingini terhadapnya. Terdahulu, Adrian Wojnarowski dari ESPN melaporkan bahawa Udoka, 45, berdepan penggantungan kerana peranannya dalam hubungan suka sama suka dengan seorang kakitangan wanita. Menurut ESPN, hubungan itu dianggap sebagai pelanggaran garis panduan organisasi. Dalam satu kenyataan yang dilaporkan oleh Malika Andrews dari ESPN, Udoka menawarkan permohonan maaf tetapi sedikit maklumat tambahan. “Saya ingin memohon maaf kepada pemain kami, peminat, seluruh organisasi Celtics, dan keluarga saya kerana mengecewakan mereka,” kata Udoka. “Saya minta maaf kerana meletakkan pasukan dalam situasi sukar ini, dan saya menerima keputusan pasukan. Sebagai penghormatan kepada semua yang terlibat, saya tidak akan mengulas lanjut.” musim, tetapi SportsCenter 5 mengetahui melalui sumber liga bahawa penduduk asli Rhode Island dan penolong jurulatih semasa Joe Mazzulla akan mengambil alih sebagai ketua jurulatih sementara. Sumber liga juga mengesahkan bahawa Udoka tidak akan meletak jawatan. Udoka menghabiskan sebahagian besar karier bermain NBAnya dengan San Antonio dan kemudian menyertai kakitangan jurulatih Spurs, Gregg Popovich sebagai pembantu. Udoka berada dalam kakitangan Spurs dari 2012 hingga 2019, memenangi semuanya pada ’14, dan dia dengan cepat mendapat laluan ke senarai pendek untuk kerja kejurulatihan ketua terbuka. Dia menghabiskan musim 2019-20 di Philadelphia dan musim 2020-21 di Brooklyn sebelum Celtics mengupahnya pada Jun 2021 sebagai pengganti Brad Stevens — yang berpindah ke pejabat hadapan. Pada Tahun 1, Udoka menduduki tempat keempat dalam undian jurulatih terbaik tahun ini dan Celtics meraih dua kemenangan dalam kejuaraan itu. Boston, juara bertahan Persidangan Timur, dijadualkan mengadakan hari media pada hari Isnin dan membuka kem latihan pada hari Selasa sebagai persediaan menghadapi perlawanan itu. Pembuka musim 18 Okt.

Penggantungan Ketua Jurulatih Boston Celtics, Ime Udoka untuk musim 2022-2023 didakwa melibatkan komen tidak diingini yang dibuat terhadap seorang wanita dalam organisasi yang mempunyai hubungan tidak wajar dengan Udoka, menurut laporan baharu.

Celtics mengumumkan pasukan menggantung Udoka untuk musim 2022-23 “atas pelanggaran dasar pasukan,” sambil menambah bahawa “keputusan mengenai masa depannya bersama Celtics selepas musim ini akan dibuat kemudian.”

The Athletic kini melaporkan bahawa organisasi Celtics mula menyedari hubungan antara Udoka dan seorang ahli wanita kakitangan pasukan pada bulan Julai.

Menurut Athletic, Celtics diberitahu, pada masa itu, hubungan itu adalah berdasarkan persetujuan tetapi baru-baru ini wanita itu menuduh Udoka membuat komen yang tidak diingini terhadapnya.

Terdahulu, Adrian Wojnarowski dari ESPN melaporkan bahawa Udoka, 45, berdepan penggantungan kerana peranannya dalam hubungan suka sama suka dengan seorang kakitangan wanita. Menurut ESPN, hubungan itu dianggap melanggar garis panduan organisasi.

Foto AP/Morry Gash

Ime Udoka

Dalam satu kenyataan yang dilaporkan oleh Malika Andrews dari ESPNUdoka menawarkan permohonan maaf tetapi sedikit maklumat tambahan.

“Saya ingin memohon maaf kepada pemain kami, peminat, seluruh organisasi Celtics, dan keluarga saya kerana mengecewakan mereka,” kata Udoka. “Saya minta maaf kerana meletakkan pasukan dalam situasi sukar ini, dan saya menerima keputusan pasukan. Sebagai rasa hormat kepada semua yang terlibat, saya tidak akan mengulas lanjut.”

Tiada pengumuman dibuat tentang siapa yang akan mengambil alih tugas kejurulatihan ketua untuk musim akan datang, tetapi SportsCenter 5 mengetahui melalui sumber liga bahawa penduduk asli Rhode Island dan penolong jurulatih semasa Joe Mazzulla akan mengambil alih sebagai ketua jurulatih sementara.

LAS VEGAS, NEVADA - OGOS 10:  Ketua jurulatih Joe Mazzulla&#x20 ;dari the Boston Celtics bercakap dengan Carsen Edwards #4 semasa a permainan& #x20;menentang Denver Nuggets semasa the 2021 NBA Musim panas Liga di the&#x20 ;Thomas & Mack Center pada Ogos 10, 2021 di Las Vegas,&#x20 ;Nevada. The Celtics mengalahkan the Nuggets 107-82.

Imej Getty/Ethan Miller

Jurulatih Joe Mazzulla

Sumber liga juga mengesahkan bahawa Udoka tidak akan meletak jawatan.

Udoka menghabiskan sebahagian besar karier bermain NBAnya dengan San Antonio dan kemudian menyertai kakitangan jurulatih Spurs, Gregg Popovich sebagai pembantu. Udoka berada dalam kakitangan Spurs dari 2012 hingga 2019, memenangi semuanya pada ’14, dan dia dengan cepat mendapat laluan ke senarai pendek untuk jawatan jurulatih terbuka.

Dia menghabiskan musim 2019-20 di Philadelphia dan musim 2020-21 di Brooklyn sebelum Celtics mengupahnya pada Jun 2021 sebagai pengganti Brad Stevens — yang berpindah ke pejabat depan. Pada Tahun 1, Udoka menduduki tempat keempat dalam undian jurulatih terbaik tahun ini dan Celtics memperoleh dua kemenangan dalam kejuaraan.

Boston, juara bertahan Persidangan Timur, dijadualkan mengadakan hari media pada hari Isnin dan membuka kem latihan pada hari Selasa sebagai persediaan untuk pembukaan musim 18 Oktober.We would love to give thanks to the author of this write-up for this remarkable material

Penggantungan ketua jurulatih Celtics melibatkan komen tidak diingini yang dibuat terhadap wanita, kata laporan


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/