Penguin menang dalam masa lebih masa tetapi kalah ke hadapan Jason Zucker sekali lagi

Penguin tidak sabar-sabar untuk mendapatkan Jason Zucker kembali dalam barisan mereka.

Dan sudah pasti, penyerang yang terlepas 37 daripada 38 perlawanan sebelumnya kerana kecederaan otot teras menyumbang hampir serta-merta semasa kemenangan 4-3 lebih masa mereka menentang Minnesota Wild di Pusat Tenaga Xcel di St. Paul, Minn. pada Khamis.

Tetapi apa-apa cita-cita untuk kembali dengan kejayaan telah musnah kira-kira di pertengahan peraduan.

Pada 9:49 masa kedua, sama seperti rakan sepasukannya menjana gol, Zucker cedera akibat terjatuh yang mengerikan ke papan. Mengejar keping di dinding kanan zonnya sendiri, Zucker ditolak ke papan oleh penyerang Wild Kevin Fiala dan hampir melakukan perpecahan sepenuhnya ke dinding.

Jurulatih olahraga Chris Stewart merawat Zucker, yang kelihatan memegang bahagian dalam paha kanannya. Akhirnya, Zucker pulih ke kasut rodanya tetapi memberi sedikit beban pada kaki kanannya dan memerlukan bantuan daripada penyerang Sidney Crosby dan pertahanan Mike Matheson serta kakitangan pasukan untuk meninggalkan ais dan berundur ke bilik persalinan.

Jurulatih penguin Mike Sullivan tidak memberikan maklumat terkini tentang status Zucker selepas perlawanan itu.

Gol pada masa lebih masa 3:57 oleh penyerang Penguins Evgeni Malkin – yang ke-17 musim ini – memastikan kemenangan.

Kemunduran terbaru ini untuk Zucker, yang telah terpincang-pincang akibat kecederaan sejak Disember, mempunyai kesan yang ketara kepada rakan sepasukannya.

“Dia sebahagian besar pasukan ini,” kata pembela John Marino kepada media di St. Paul. “Terutama di luar ais. Di dalam bilik persalinan, hanya membawa dia kembali, saya rasa adalah percikan api untuk kami. Anda boleh melihatnya dalam beberapa tempoh pertama juga apabila dia bermain dengan kami. Itu menyakitkan untuk ditonton.”

Zucker, yang bermain permainan pertamanya di Minnesota sejak Wild menukarnya kepada Penguin pada Februari 2020, membantu Penguin menjaringkan gol pada pukulan pertama pertandingan hanya 1:06 mengikut peraturan.

Mendapat zon serangan di sayap kanan, Zucker melemparkan hantaran dari separuh dinding ke titik kanan untuk Marino, yang mengepam pergelangan tangan ke arah sangkar. Menetapkan kedudukan di bibir bulatan kanan berhampiran lipatan, penyerang Penguins Rickard Rakell menepis bola melalui lima lubang penjaga gol Cam Talbot untuk gol ke-18nya musim ini (dan kedua sejak menyertai Penguins melalui perdagangan pada 21 Mac). Marino dan Zucker mendapat bantuan.

Gol power-play pada 10:51 dari tempoh pertama mengikat permainan, 1-1. Dari bulatan kanan Penguin, Fiala melepaskan pergelangan tangan pada jaring yang ditolak oleh penyekat penjaga gol Casey DeSmith. Ketika sekumpulan manusia terhempas pada lipatan, lantunan melompat ke bulatan kanan di mana pertahanan Wild Matt Dumba mengarahkannya ke atas jaring dengan skate kanannya.

Selepas DeSmith yang terdesak mengekalkan pukulan itu semula, Dumba menyusuli lantunan dengan melakukan pukulan depan dari tiang berhampiran. Walaupun mendapat pukulan kayu daripada pemain pertahanan Kris Letang, Dumba dapat melakukan beberapa sentuhan pada percubaan pukulan kedua dan menolak sedikit pukulan ke atas garisan gol sebelum Letang menerkam untuk menyapu pukulan keluar dari sangkar. Pegawai pada mulanya memutuskan tiada gol, tetapi tinjauan ringkas menghasilkan gol ketujuh Dumba. Tiada bantuan.

Penyerang penguin Jake Guentzel, yang dibesarkan di Woodbury, Minn., memulihkan pendahuluan untuk pasukannya dengan skor power-play 1:54 ke babak kedua.

Selepas Crosby menewaskan penyerang Wild Tyson Jost dengan keputusan seri di bulatan kiri Minnesota, Letang menyelesaikan pukulan di slot tinggi, menyentuh urutan hantaran untuk ke hadapan Bryan Rust (mata kiri), kemudian ke Crosby (penjuru kiri), kemudian ke Penguins ke hadapan Evgeni Malkin (penjuru kanan) dan akhirnya Letang (titik faceoff kanan), yang meledak satu pemasa pada jaring. Talbot melakukan penyelamatan dengan kaki kirinya tetapi membenarkan rebound meluncur ke slot di mana Guentzel membersihkannya dengan pukulan depan untuk gol ke-32nya. Letang dan Malkin membuat hantaran.

“Hanya permainan faceoff yang hebat,” kata Guentzel. “Saya baru sahaja meletakkan kayu saya di atas ais. Ia tepat pada kayu saya. Pasti satu yang saya akan ambil.”

Penguin mendahului 3-1 pada rentetan kecederaan Zucker. Mendakwa pukulan di titik kirinya sendiri, Crosby melepasi Dumba dan menjana dua lawan satu tergesa-gesa dengan Rakell menentang pertahanan Wild Jonas Brodin. Ketika Brodin membuat percubaan sia-sia untuk menyekat lorong yang lalu, Crosby dapat menyelitkan keping dari rendah dalam bulatan kiri Wild ke bahagian paling jauh dari lipatan tempat Rakell mengetuk keping. Crosby mendapat bantuan tunggal.

Selepas gol yang dijaringkan oleh penyerang Wild Jordan Greenway pada 17:31 detik dipadamkan oleh cabaran jurulatih dari Penguin – tinjauan video menunjukkan urutannya ofsaid – Wild menarik dalam satu gol pada 17:48 terima kasih kepada bekas penyerang Penguins, Frederick Gaudreau yang menjaringkan gol ke-10nya.

Selepas pusingan zon pertahanan oleh Marino, Gaudreau menepis bola pada titik kanan dan mengetuknya ke separuh dinding kanan untuk Fiala. Dengan Gaudreau bergerak ke slot, Fiala menyuapkannya kembali dan Gaudreau meleret satu kali melepasi sarung tangan DeSmith. Fiala dan rakan sebaris Jordan Boldy mendapat hantaran.

Perkara itu sekali lagi hanya 1:02 ke dalam tempoh ketiga. Mengawal pukulan di belakang jaring Penguin, penyerang liar Ryan Hartman melemparkan “hantaran” kepada dirinya sendiri dari belakang sangkar untuk melepasi Malkin yang sedang melakukan pemeriksaan balik dan dari sebelah kanan jaring, dia mengumpankan hantaran ke slot. Dari situ, rakan sebaris Kirill Kaprizov membelai satu kali melepasi skate kiri DeSmith untuk gol ke-38nya. Bantuan diberikan kepada Hartman dan pemain pertahanan Jared Spurgeon.

Untuk baki tempoh ketiga, sebahagian besar pasukan mengadakan servis.

“Saya fikir kami menunjukkan daya tahan yang sangat baik,” kata DeSmith. “Jelas sekali perlawanan terikat pada perlawanan ketiga, saya fikir kami melakukan kerja yang hebat untuk bangkit tanpa membiarkan momentum terlepas daripada kami. Saya fikir kami membawanya lebih masa, yang bagus untuk dilihat. Pemain bintang meningkat untuk kami.”

Itu terbukti dalam masa lebih masa apabila Penguin mengatasi Wild, 7-2, termasuk tiga pukulan terakhir permainan oleh Malkin.

Menolak permainan ke dalam zon serangan di papan sayap kanan, Marino melindungi keping daripada Hartman kemudian melepaskan hantaran ke titik kanan untuk Rust, yang membuat pukulan depan depan sangkar untuk Malkin. Pada mulanya berlari di belakang sangkar, Malkin berundur ke kanan jaring dan menyekat dua pukulan depan yang dinafikan oleh skate kiri Talbot.

Percubaan ketiga Malkin mendapat kemasukan apabila pertahanan Wild Dmitry Kulikov membuat percubaan yang letih dan sia-sia pada pemeriksaan cucuk. Rust dan Marino mencatatkan bantuan.

“Ia adalah satu usaha yang lengkap, dari atas ke bawah,” kata Sullivan. “Ia adalah permainan hoki yang hebat di kedua-dua belah pihak. Itu pasukan yang sangat bagus. Pasukan kami bermain sangat keras malam ini. Kami bertanding bersungguh-sungguh. … Saya sangat menyukai daya tahan kami sepanjang permainan. Ia adalah permainan yang mempunyai banyak perubahan momentum, nampaknya. Kadang-kadang, anda boleh terperangkap dalam perkara itu. Saya fikir kami telah melakukan kerja yang baik dengan hanya (kekal) dengannya dan memastikan permainan mudah untuk cuba mendapatkannya semula apabila kami kalah.

“Ia adalah permainan hoki yang hebat. Ia mempunyai rasa playoff untuknya dalam banyak cara. Ia adalah fizikal. Terdapat permainan hebat yang dibuat di kedua-dua belah pihak. Saya fikir kedua-dua penjaga gol bermain dengan baik dan melakukan penyelamatan besar. Ia hanya satu permainan hoki yang hebat.”

DeSmith melakukan 28 penyelamatan pada 31 pukulan ketika rekodnya meningkat kepada 7-4-4 dengan kemenangan yang menyegarkan tetapi agak Pyrrhic memandangkan penyakit terbaru Zucker.

“Ia sangat mengerikan,” kata DeSmith. “Jelas sekali tidak suka melihatnya. Kami melihat dia bekerja keras setiap hari, menjalani pemulihan dan cuba kembali secepat mungkin. Hanya untuk memastikan perkara itu berlaku pada perlawanan pertama adalah sangat menyayat hati.”

Nota:

• Pada petang Khamis, Zucker telah diaktifkan daripada simpanan jangka panjang yang cedera. Dalam urus niaga yang sama, penyerang Penguins Brock McGinn diletakkan dalam simpanan kecederaan jangka panjang kerana disyaki kecederaan tangan kanan atau lengan yang telah mengenepikannya untuk sembilan perlawanan sebelumnya.

• Ini adalah permainan pertama yang diputuskan dalam masa lebih masa antara Penguin dan Wild. Sebelum ini, Penguin tewas dua kali kepada Wild dalam tembak-menembak.

• Malkin mempunyai tiga daripada empat gol kemenangan terakhir Penguin.

• Selepas bergelut dengan enam perlawanan berturut-turut terburuk dalam kerjaya tanpa mata, Malkin telah mengumpul enam perlawanan berturut-turut.

• Letang mencatatkan bantuan ke-500 dalam kerjayanya pada gol Guentzel.

• Penguin kini 5 berbanding 5 dalam cabaran jurulatih musim ini.

• Rentetan jaringan tidak berterusan semasa pemain tidak hadir, tetapi Zucker telah menjaringkan gol dalam tiga perlawanan terakhir yang dimainkannya sejak 19 Dis.

• The Penguin menggaru ke hadapan Anthony Angello, Radim Zohorna dan pertahanan Marcus Pettersson.

• The Wild tidak melarikan diri dari permainan ini tanpa kecederaan. Penyerang Matt Boldy dan pemain pertahanan Jon Merrill masing-masing meninggalkan permainan pada babak kedua kerana kecederaan yang tidak didedahkan.

• The Wild kekal sebagai salah satu daripada tiga francais NHL aktif yang tidak pernah ditutup oleh Penguin. Yang lain ialah Seattle Kraken dan Vegas Golden Knights, setiap satunya adalah francais pengembangan yang telah menyertai NHL dalam tempoh empat musim yang lalu.

• Kaprizov mengikat rekod musim tunggal Wild untuk mata dengan 83 (37 gol, 45 bantuan) dalam hanya 65 perlawanan. Tanda itu pada mulanya ditubuhkan oleh bekas penyerang Wild Marian Gaborik yang mempunyai 83 mata (42 gol, 41 bantuan) dalam 77 perlawanan semasa kempen 2007-08.

• Dumba menjadi pertahanan Wild pertama yang menjaringkan gol power-play musim ini.

•The Wild menggaru bekas Penguin Nick Bjugstad dan Alex Goligoski serta pertahanan Jordie Benn.

Seth Rorabaugh ialah seorang penulis kakitangan Tribune-Review. Anda boleh menghubungi Seth melalui e-mel di srorabaugh@triblive.com atau melalui Twitter .We want to give thanks to the author of this write-up for this incredible content

Penguin menang dalam masa lebih masa tetapi kalah ke hadapan Jason Zucker sekali lagi


Visit our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/