Perdagangan Donovan Mitchell: Knicks menghirup bintang lain, tetapi RJ Barrett dan fleksibiliti masa depan bernilai lebih

Donovan Mitchell telah didagangkan, nampaknya secara tiba-tiba, kepada Cleveland Cavaliers pada hari Khamis, dan cerita kejatuhan rendah untuk New York Knicks akan melancarkan satu lagi pengejaran superstar. Ia bukan pengambilan yang tidak munasabah. Knicks akhirnya terpaksa menangkap salah satu ikan besar yang selalu mereka cari.

Tetapi perjanjian yang salah boleh memberi kesan kepada francais sama ketara dengan yang betul. Daripada semua bintang yang dimiliki Knicks, pada tahap yang berbeza-beza, yang dikejar sejak akhir-akhir ini, adakah kami pasti Mitchell adalah orang yang tepat untuk mendarat?

Pertama, adakah kami pasti Donovan Mitchell adalah seorang superstar? Dia sangat baik. Atas kesalahan. Dia telah membuktikan dirinya sebagai pemain playoff masa yang besar, dan itu sangat penting. Tetapi gelanggang belakang Mitchell-Jalen Brunson kedengaran sangat kecil dan terdedah secara pertahanan. Jika Knicks telah melepaskan RJ Barrett dalam perjanjian untuk memperoleh Mitchell, ditambah sama ada Quentin Grimes atau pilihan pusingan pertama masa depan ketiga yang dilindungi, yang dilaporkan adalah apa yang Utah inginkan, ia akan menghalang keupayaan mereka untuk mengejar All-Star yang lain. turun talian.

Jadi jika senarai Knicks yang termasuk Mitchell lebih dekat dengan produk siap, betapa bagusnya gandingan Mitchell-Brunson, terutamanya tanpa saiz dan sokongan pertahanan Barrett? Dalam senario itu, lebih baik anda berharap Julius Randle berubah menjadi All-Star, dan walaupun begitu anda mungkin melihat pasukan playoff peringkat bawahan, sebaik-baiknya, dalam Persidangan Timur yang disusun sepenuhnya.

Perjanjian yang diperoleh Utah daripada Cleveland — Collin Sextion, Lauri Markannen, pilihan keseluruhan No. 14 2022 Ochai Agbajitiga pilihan pusingan pertama tanpa perlindungan dan hak untuk dua pertukaran pilihan masa depan — ialah tawaran yang lebih baik yang sanggup ditawarkan oleh New York, yang, menurut Adrian Wojnarowski dari ESPNadalah seperti berikut:

Apabila berjaga Immanuel Quickley telah dicadangkan sebagai pengganti Grimes dalam perdagangan, Utah mahukan tiga pilihan draf pusingan pertama tanpa perlindungan sebagai sebahagian daripada pakej — tetapi New York hanya akan melakukan pilihan pusingan pertama ketiga yang termasuk perlindungan lima teratas, kata sumber. Pakej tersebut termasuk dua pilihan pusingan kedua, dua pertukaran pilihan dan dua kontrak tamat daripada pasukan ketiga, kata sumber. New York akan berpindah Evan Fournier dan pilihan pusingan pertama kepada pasukan ketiga untuk menyelamatkan Utah mengambil kira baki $37 juta Fournier, kata sumber.

Danny Ainge ialah seorang pencuri bertauliah dalam rundingan ini, dan New York, bagi saya, bijak untuk tidak mengalah. Sekali lagi, Mitchell benar-benar baik. Tetapi betapa baiknya? Walaupun harga pemerolehannya tidak akan mengosongkan bakul New York (ia mempunyai lapan pilihan masa depan yang layak untuk diperdagangkan), ia akan meninggalkan hanya tiga pilihan masa depan — nilai boleh dipertikaikan — yang digunakan untuk memasuki perbincangan perdagangan masa hadapan, dan Oklahoma City dan Houston berkemungkinan beberapa tahun lagi untuk bersedia untuk menerima tawaran orang lain.

Tetapi jelas, saya tidak mengatakan bahawa Knicks akan tersasar secara jelas untuk menyerang Mitchell. New York dilaporkan percaya bahawa pasangan Brunson-Mitchell akan menarik bintang lain. Itu boleh dipertikaikan, sama ada Knicks akan mempunyai sumber untuk menambah bintang ketiga itu walaupun jika seseorang telah muncul sebagai sasaran.

Akhirnya, sekiranya Knicks dapat mengekalkan Barrett, saya akan menyokong untuk menambah lebih banyak pilihan tanpa perlindungan untuk mendapatkan Mitchell. Saya rasa Barrett boleh berkembang menjadi All-Star, dan terdapat 3 Besar anda jika Brunson ternyata menjadi pemain All-Star. Jika dia tidak, anda boleh membungkusnya dengan pilihan sisa untuk pengganti peringkat tinggi untuk dipasangkan dengan Mitchell dan Barrett. Atau anda boleh berdagang Barrett. Ini sudah cukup ruang goyang untuk masih berasa selesa.

Tetapi menyerahkan Barrett dan sekumpulan pilihan yang tidak dilindungi adalah jambatan yang terlalu jauh. Mitchell tidak itu hebat. Apabila kekecewaan menghirup bintang lain reda, peminat Knicks akan, atau harus, melihat bahawa mereka berada dalam kedudukan yang cukup baik untuk bergerak ke hadapan. Brunson berpotensi membayar lebih, kita akan lihat, tetapi dia pemain yang sangat bagus dan dia mengambil bola daripada tangan Randle yang memonopoli. Barrett kini mempunyai masa untuk terus membangun, dan yang paling penting, lapan pilihan draf layak perdagangan masa hadapan masih dalam sarung.

Lemparkan potensi lonjakan besar-besaran pada tahun 2025, apabila perjanjian TV baharu akan bermula, dan New York juga mungkin berada beberapa tahun lagi untuk mempunyai sesuatu yang hampir dengan ruang maksimum. Pada ketika itu, Brunson akan mempunyai pilihan pemain. Jika dia berbaloi, anda panjangkan dia. Jika tidak, dia menjadi barang dagangan. Itu namanya fleksibiliti, yang, bagi saya, lebih baik daripada menghabiskan kumpulan aset anda dan memanjangkan diri anda secara berlebihan untuk Mitchell hanya untuk menjadi pilihan No. 6.

Saya akan mengulangi ini untuk kali terakhir: Fikiran yang munasabah boleh tidak bersetuju dengan pendirian yang saya ambil ini. Knicks perlu mendapatkan bintang sejati pada satu ketika, dan Mitchell adalah bintang. Dia bukan superstar, pada pendapat saya, tetapi dia adalah bintang yang sah. Jika anda fikir Knicks sepatutnya melepaskan lebih banyak pilihan tanpa perlindungan dan/atau Barrett dan memikirkan yang lain kemudian, terutamanya dengan Houston dan OKC mengintai sebagai raksasa yang memburukkan perdagangan beberapa tahun dari sekarang, itu boleh difahami. Ia bukan di mana saya jatuh, tetapi ini bukan situasi yang jelas. Ini adalah panggilan yang sukar sama ada. Hanya masa yang akan menentukan sama ada Knicks memilih dengan betul.

We want to thank the writer of this article for this outstanding content

Perdagangan Donovan Mitchell: Knicks menghirup bintang lain, tetapi RJ Barrett dan fleksibiliti masa depan bernilai lebih


You can find our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/