Peringkat 5 teratas NBArank: Euro-terjejas melalui bintang-bintang teratas liga

NBArank kembali untuk musim ke-12 menghitung mundur pemain terbaik dalam liga.

Mana ada calon MVP seperti Giannis Antetokounmpo, Luka Doncic, Joel Embiid dan Nikola Jokic? Bagaimana pula dengan pemain baru dan bintang muda yang bersedia untuk melonjak ke peringkat atas pemain NBA?

Untuk mendapatkan ramalan peringkat NBA terakhir, kami meminta panel pakar kami untuk mengundi pasangan pemain: LeBron James lwn. Kevin Durant, Stephen Curry lwn. Ja MorantLuka lwn. Jayson Tatum … dan senarai itu diteruskan.

Kami bertanya, “Pemain manakah yang akan menjadi lebih baik pada 2022-23?” Pengundi terpaksa meramalkan apa yang mereka jangkakan daripada setiap pemain pada musim ini.

Kami telah mendedahkan pemain No. 100-26, No. 25-11 dan No. 10-6 yang mengejutkan. Hari ini, kedudukan kami berakhir dengan lima bintang terbaik liga.

Nota: Panel NBArank ESPN, yang terdiri daripada lebih 200 wartawan, editor, pengeluar dan penganalisis, diminta untuk menilai pemain berdasarkan ramalan sumbangan mereka — kualiti dan kuantiti — untuk musim 2022-23 sahaja.

Pahlawan Negeri Emas | PG

Kedudukan NBA 2021: 5

Jika MVP Akhir adalah perkakasan yang hilang daripada hujah Curry sebagai salah seorang yang hebat sepanjang zaman, itu kini telah diuruskan, kerana Steph mengetuai Warriors merangkul kejuaraan keempat mereka dalam tempoh enam tahun dalam perjalanan untuk memperoleh pujian yang sukar difahami. Sumber memberitahu ESPN bahawa, menuju ke kem latihan, Curry kelihatan sihat dan bersedia untuk meneruskan di mana dia berhenti.


Mengapa kedudukannya tidak berubah

Kari berada dalam kedudukan yang sama seperti beliau pada permulaan musim lalu. Selepas purata 25.5 mata setiap perlawanan pada 43.7% pukulan, Curry sama sekali tidak mempunyai musim yang rendah — dia adalah pencabar awal untuk MVP — tetapi kecederaan buku lali menyebabkannya tidak bermain untuk bulan terakhir musim biasa. Dalam ketiadaannya, rakan sepasukannya meningkatkan dan mengekalkan Warriors untuk mendapatkan pilihan nombor 3 Barat. Mungkin itu — sebagai tambahan kepada peningkatan pesaing MVP di bawah — adalah sebab dia berada di tempat yang sama dalam ranking kami.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Bolehkah Steph dan Warriors melakukannya lagi? Walaupun kekuatan teras All-Star dan barisan pelakon sokongan mereka, harapan gelaran mereka terletak terutamanya di bahu Curry. Seperti yang dinyatakan di atas, Curry dikatakan bersedia untuk memulakan musim ini kerana dia menamatkan musim terakhir. Dan walaupun perbualan yang semakin meningkat tentang umur Curry (dia akan mencecah 35 tahun sebelum tamat musim biasa) dan betapa besarnya baki jendelanya, prestasinya menunjukkan dia boleh terus bermain di peringkat ini untuk masa hadapan.


Kenapa dia boleh menamatkan musim No. 1

Berdasarkan kempen 2021-22 Curry, tidak ada sebab yang jelas untuk mempercayai dia tidak boleh menamatkan musim ini sebagai pemain ranking No. 1 dalam liga. Jika tidak berpanjangan, Curry sepatutnya dapat menyusun musim yang kukuh dan lengkap yang boleh menyaksikan dia memenangi satu lagi kejuaraan dan mungkin lebih banyak perkakasan individu.

— Kendra Andrews

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Philadelphia 76ers | C

Kedudukan NBA 2021: 7

Selepas dua berturut-turut menduduki tempat kedua yang sempit di belakang Jokic dalam undian MVP, Embiid sekali lagi menjadi pilihan untuk menuntut anugerah itu sebagai peneraju kepada pasukan yang sepatutnya menjadi salah satu pasukan yang lebih baik dalam liga.


Kenapa dia naik tiga tompok

Embiid mendominasi musim lalu, dengan purata 30.6 mata setiap perlawanan untuk mendahului liga dalam menjaringkan gol buat kali pertama dalam kariernya — kali pertama pusat mendahului liga dalam menjaringkan gol sejak Shaquille O’Neal pada 1999-2000 dan kali pertama center telah purata sekurang-kurangnya 30 mata setiap perlawanan sepanjang musim sejak itu Moses Malone pada tahun 1981-82.

Embiid juga mencatatkan purata minit paling sedikit bagi mana-mana pemain untuk memenangi kejuaraan mata dengan 33.8 setiap perlawanan, menewaskan 34.2 markah yang ditetapkan oleh Curry pada 2016 dan 2021. Dia telah menjadi pemain yang lengkap secara menyerang, mampu menjaringkan gol di ketiga-tiga peringkat dengan mudah, dan adalah salah satu pelindung rim liga yang paling mengagumkan.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Pada ketika ini dalam kerjayanya, satu-satunya soalan yang tinggal untuk Embiid tidak semestinya terpulang kepadanya: Bolehkah dia berjaya melalui pasca musim yang sihat?

Setakat ini dalam kerjayanya, dia mengalami satu demi satu nasib kecederaan yang buruk, termasuk patah muka dan ibu jari terseliuh semasa larian playoff Philadelphia pada musim bunga. Apabila Embiid sihat dan tersedia, mungkin tidak ada pemain yang lebih dominan dalam NBA hari ini. Selepas beraksi dalam 68 perlawanan musim lalu, Embiid menyasarkan musim biasa dan playoff yang sihat kali ini. Jika dia melakukannya, langit adalah hadnya.


Mengapa dia boleh menamatkan musim No. 1

Selepas bertahun-tahun terpaksa menebus kekurangan senarai cacat di sekelilingnya, musim ini adalah kali pertama Embiid akan dikelilingi oleh pasukan yang dibina untuk mengoptimumkan miliknya kekuatan. Itu hanya akan meningkatkan peluang Embiid untuk menuntut anugerah MVP yang sukar difahami itu dan membawa Philadelphia ke pusingan playoff mendalam yang hilang daripada resumenya.

Jika perkara itu berlaku, dia boleh naik ke bahagian atas senarai ini.

— Tim Bontemps

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Dallas Mavericks | PG

Kedudukan NBA 2021: 4

Selepas menghabiskan masa luar musimnya membintangi pasukan kebangsaan Slovenia, Doncic harus melaporkan diri ke kem latihan dalam bentuk permainan buat kali pertama dalam beberapa tahun. Apabila penyaman udara tidak membimbangkan, Doncic adalah salah satu kuasa NBA yang paling dominan.


Kenapa dia naik satu tempat

Pada usia 23 tahun, Doncic telah membuktikan tanpa keraguan bahawa dia berada di peringkat teratas superstar, pemilihan All-NBA abadi dan calon MVP. Dia mengukuhkan status itu musim lalu, apabila dia adalah satu-satunya All-Star dalam pasukan Dallas yang pergi ke pusingan akhir Barat.

Walaupun mengalami ketegangan betis yang mengetepikan dia untuk tiga perlawanan pertama pusingan pertama, Doncic mendahului Dallas dalam mata, melantun dan membantu 10 kali semasa playoff — yang paling banyak pernah berlaku dalam satu pasca musim, menurut Elias Sports Bureau.

Dia boleh dikatakan senjata serangan terbaik di NBA — ancaman untuk memenangi pemarkahan dan membantu gelaran yang memilih pertahanan dengan gabungan kuasa, kemahiran dan kebijaksanaan. Dia juga seorang pesaing yang kejam, seperti yang dibuktikan oleh pembongkaran yang tidak dapat dilupakannya dalam Game 7 ke atas pilihan utama Suns, apabila dia sendirian menyamai jumlah markah Phoenix pada separuh masa pertama.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Sejauh mana Doncic boleh memimpin pasukan yang tidak menampilkan All-Star yang lain? Senarai pemain Dallas mendapat tamparan hebat apabila Jalen Brunson, pemain kedua terbaik Mavs musim lalu, beraksi untuk New York dalam agensi bebas. Pengurusan Mavs yakin bahawa kekosongan markah Brunson boleh diisi oleh Tim Hardaway Jr.kepulangan daripada kecederaan dan Kayu Kristianketibaan melalui perdagangan.

Tetapi dalam liga yang sarat dengan duo bintang, Doncic memikul beban yang sama besarnya dengan sesiapa pun. Doncic telah mendahului liga dalam kadar penggunaan dalam dua musim lalu, trend yang mungkin berterusan hingga 2022-23.


Mengapa dia boleh menamatkan musim No. 1

Doncic telah menduduki tempat keempat, keenam dan kelima dalam undian MVP dalam tiga musim lalu, masing-masing. Ini mungkin musim yang Doncic naik ke puncak undian, terutamanya jika dia bermula dengan kukuh dan Dallas menuntut tempat empat teratas di Barat yang kompetitif.

Mavs menang 32-12 — rentak 60-menang — dengan Doncic berseragam selepas dia kembali dari ketiadaan tiga minggu untuk memulihkan pergelangan kakinya yang terseliuh dan memperbaiki keadaannya.

— Tim MacMahon

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Denver Nuggets | C

Kedudukan NBA 2021: 6

Walaupun Jokic mencatatkan purata 31.0 mata, 13.2 rebound dan 5.8 assist, Nuggets tidak dapat menandingi Golden State pada pusingan pertama. Tetapi dengan Jamal Murray dan Michael Porter Jr. dijangka kembali musim ini, Denver berharap untuk kembali bersaing, diketuai oleh MVP yang memerintah dua kali.


Kenapa dia naik empat titik

Bagaimanakah Jokic mengikuti musim MVP? Dia menjadi lebih baik. Jokic menjadi pemain ke-13 dalam sejarah NBA untuk memenangi anugerah MVP berturut-turut dan melakukannya dengan kempen bersejarah. Dia adalah pemain pertama yang memperoleh purata 25 mata, 13 lantunan dan 7 bantuan dalam semusim dan yang pertama mendahului pasukannya dalam mata, lantunan, hantaran, mencuri, menghadang dan peratusan gol padang.

Jokic menewaskan Embiid untuk MVP dengan mencatat PER tertinggi (32.8) dalam semusim dalam sejarah NBA. Jokic mengumpul 19 triple-double — kebanyakannya oleh pusat sejak itu Wilt Chamberlain — dan membawa Denver meraih satu lagi kemenangan berbanding musim sebelumnya walaupun terlepas Murray dan Porter Jr.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Nuggets kembali utuh, tetapi bolehkah Jokic dan senarai berwajah baharu merampas semula prestasi yang membantu Denver mara ke pusingan akhir Barat dalam gelembung 2020? Murray terlepas semua musim lalu kerana ACL koyak, dan Porter Jr. tidak bermain sejak awal November kerana pembedahan belakang.

Nuggets mengalu-alukan kedua-duanya kembali tetapi juga melalui beberapa perubahan di luar musim, iaitu menambah Kentavious Caldwell-Pope, Bruce Brown dan perdagangan Monte Morris kepada Washington Wizards untuk meluangkan masa bermain untuk pengawal mata tahun kedua yang muncul Tulang Hyland.


Mengapa dia boleh menamatkan musim No. 1

Jika dia dapat menyusun musim bersejarah tanpa Murray dan Porter Jr., apakah yang boleh dia lakukan dengan mereka kembali ke gelanggang? Jokic telah berpasangan dua kali sebanyak 191 kali pada post-up musim lalu, yang paling banyak dalam liga. Dengan pelengkap penuh penyumbang di sekelilingnya, Jokic tidak akan menghadapi jenis perhatian pertahanan yang sama.

Walaupun jaringannya mungkin menurun, hantaran gol dan kategori lain boleh meningkat musim ini. Dan jika dia boleh tiga gambut sebagai MVP, Jokic akan melakukan apa yang hanya Larry Bird, Chamberlain dan Bill Russell telah dicapai — ia kelihatan seperti resipi untuk menjadi pemain No. 1 dalam liga.

— Ohm Youngmisuk

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Milwaukee Bucks | PF

Kedudukan NBA 2021: 2

Ketika Antetokounmpo memasuki musim usianya yang ke-28, senarai pujiannya sudah menjadikannya salah seorang pemenang yang paling dihormati dalam sejarah liga. Jadi persoalannya kekal bagaimana dia akan menambah senarai itu. Bolehkah dia memenangi NBA MVP ketiga? Bucks akan menjadi antara pilihan untuk memenangi satu lagi kejuaraan NBA, tetapi bolehkah Antetokounmpo memperoleh satu lagi MVP Akhir? Jangkaan adalah tinggi setiap musim, tetapi Antetokounmpo biasanya mencari jalan untuk mengatasinya.


Kenapa dia naik satu tempat

Daripada konsistensi tulen dan penguasaan yang boleh dipercayai setiap malam dari Antetokounmpo, dakwaannya terhadap status sebagai pemain terbaik dunia hanya diperkukuhkan pada tahun lalu. Boleh dikatakan tiada pemain dalam liga yang dapat menandingi impaknya di kedua-dua hujung lantai.

Untuk susulan memenangi MVP Akhir pertamanya, Antetokounmpo mencabar gelaran pemarkahan, dengan purata 29.9 mata (ketiga dalam NBA), sambil meraih 11.6 lantunan, mengeluarkan 5.8 bantuan dengan 1.1 curi dan 1.4 blok setiap perlawanan. Walaupun Milwaukee tanpa pemain kedua terbaiknya, Khris Middletonsemasa siri playoff pusingan kedua menentang Boston, Bucks melanjutkan siri ini kepada tujuh perlawanan atas kehendak Antetokounmpo, yang purata 31.7 mata, 14.2 lantunan dan 6.8 bantuan dalam pasca musim.


Satu soalan besar untuk 2022-23

Apakah kemahiran baharu yang akan dibawa oleh Antetokounmpo? Selepas setiap offseason, Antetokounmpo muncul dengan kemahiran baharu dalam senjatanya. Selama bertahun-tahun, dia telah memperhalusi penglihatannya sebagai pejalan kaki, telah meningkatkan pelompat luar yang mengekalkan pertahanan meneka dan menjadi lebih tidak dapat dihalang menyerang cat dan di tiang. Adakah mungkin untuk Antetokounmpo menjadi lebih baik?

— Jamal Collier

NBA Power Rankings The Lakers and Warriors continue to fall

Kedudukan NBA 2022: Nombor 100-26 | Nombor 25-11 | Nombor 10-6 | Nombor 5-1

We want to say thanks to the author of this post for this remarkable material

Peringkat 5 teratas NBArank: Euro-terjejas melalui bintang-bintang teratas liga


We have our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/