Perkara yang paling penting dalam salah satu perlumbaan Timur paling ketat NBA yang pernah ada

Bahagian atas NBA Persidangan Timur tidak boleh menjadi lebih padat.

Memasuki aksi Selasa ini, empat pasukan — Miami Heat, Milwaukee Bucks, Boston Celtics dan Philadelphia 76ers — berada dalam satu kekalahan antara satu sama lain.

Dan, dalam masa yang tiba-tiba, keempat-empat mereka bersedia untuk berhadapan, dengan Bucks bermain di Philadelphia pada hari Selasa, diikuti oleh Heat dan Celtics bertanding di Boston pada hari Rabu — tempoh 24 jam yang boleh memberikan sepasang pasukan Timur. Pratonton separuh akhir persidangan.

Mari kita lihat satu soalan penting yang mengelilingi setiap empat pasukan teratas persidangan semasa mereka bersedia untuk playoff, dan cara setiap jalan cerita dimainkan dalam dua perlawanan peringkat tinggi.

Keputusan — sepasang perlawanan sengit dan kompetitif dengan Milwaukee dan Miami kedua-duanya menang di atas jalan raya — hanya membangkitkan selera untuk apa yang sepatutnya menjadi musim bunga yang penuh dengan aksi playoff di Timur.

Perkara yang paling penting dalam salah satu perlumbaan Timur paling Kedudukan Kuasa Masa Depan NBA: Meramalkan francais terbaik dan terburuk


Adakah faktor X playoff Lowry Miami?

Apabila jurulatih Heat Erik Spoelstra ditanya sama ada Kyle LowryPersembahan hebat dalam kemenangan Miami menentang Celtics pada malam Rabu adalah menunjukkan jenis persembahan yang Heat jangkakan apabila mereka menandatanganinya pada musim panas lalu, Spoelstra tersenyum.

“Lihat, kami telah berada di seberang sana,” kata Spoelstra. “Ada beberapa tahun yang saya hanya sungguh tidak menyukai Kyle Lowry, kerana dia adalah duri di pihak kami.”

Spoelstra menunjuk kepada siri tujuh perlawanan antara Toronto Raptors dan Miami pada pusingan pertama playoff 2016, yang dimenangi oleh Raptors Lowry.

“Apabila siri itu semakin mendalam, lebih baik dia bermain dalam momen klac,” kata Spoelstra. “Anda tidak boleh mentakrifkannya dengan analitik atau nombor atau panggilan main … dia hanya tahu bagaimana membuat permainan yang menang.”

bermain

0:16

Kyle Lowry melepaskan 3 mata dengan tangan Grant Williams di mukanya

Lowry membuat semua jenis hari Rabu. Dia menamatkan dengan 23 mata (6-untuk-12 dari jarak 3 mata) dan lapan bantuan dalam masa 36 minit. Dia memainkan jenama biasa dalam pertahanan muka anda walaupun mengumpul empat kesalahan.

“Itu satu kemewahan yang hebat untuk mempunyai penjaga mata Hall of Fame yang boleh membuat koreografi kesalahan anda tetapi juga menghadapi cabaran besar secara bertahan di bahagian lain,” kata Spoelstra.

Ia merupakan musim yang turun naik semasa Lowry yang pertama di Miami selepas sembilan musim bersama Raptors, terutamanya kerana dia telah terlepas banyak masa untuk menangani hal peribadi. Selepas minggu yang sukar yang menyaksikan Miami melepaskan tiga pendahuluan suku keempat dan dipukul di tempat sendiri oleh Brooklyn Nets, persembahan ini adalah Lowry yang vintaj.

Datang ke Boston, yang telah menjadi pasukan paling hangat dalam liga sejak dua bulan lebih yang lalu, dan memenangi perlawanan bolak-balik adalah elixir yang sempurna untuk menghapuskan detik-detik hodoh minggu lepas.

Dalam sapuan pusingan pertama yang berat sebelah tahun lalu ke Milwaukee, Heat didedahkan sebagai pasukan yang memerlukan playmaker lain. Menambahkan Lowry memberi mereka seorang pengawal yang boleh mengetuai serangan mereka, kekal sebagai sebahagian daripada identiti pertahanan Heat dan memberikan jenis kejutan yang dia berikan kepada Miami pada hari Rabu di dalam TD Garden.

“Saya fikir mempunyai penjaga mata sebenar yang benar-benar seorang lelaki hantaran dahulu yang sejak kebelakangan ini berkata, ‘Skru hantaran dahulu, saya akan menjaringkan gol terlebih dahulu.’ … Itu bagus,” Jimmy Butler berkata. “Saya rindu Goran [Dragic] seperti neraka, saya suka mengendalikan bola, Tyler [Herro] suka mengendalikan bola.

“Tetapi mempunyai lelaki seperti Kyle yang memberitahu semua orang ke mana harus pergi, mengetahui cara untuk mendapatkan semua orang bola. … Ya, kami memerlukan Kyle Lowry.”


Bagaimanakah Boston akan menyesuaikan diri dengan kehidupan tanpa sauhnya?

Dalam ujian pertama Boston tanpa Robert Williams IIIyang akan diketepikan sekurang-kurangnya empat minggu selepas pembedahan meniskus, keputusannya adalah beg bercampur.

Pusat haba Bam Adebayo mengawal permainan. Sebagai peringatan tentang apa yang Adebayo lakukan kepada Boston pada pusingan akhir Timur 2020, dia menamatkan dengan 17 mata, 12 lantunan dan lapan bantuan. Ia bukan satu kebetulan bahawa dia adalah tambah-12 dalam 33 minit, dan Al Horfordyang bergelut untuk mendapatkan 6 mata pada pukulan 2-untuk-6, tolak-14 dalam masa 34 minit. Grant Williamssementara itu, adalah 2-untuk-7 dari padang, dan terlepas ketiga-tiga pukulan 3 mata beliau dalam permulaan pertamanya menggantikan Robert Williams bersama-sama barisan permulaan biasa Boston yang lain. Jayson Tatum, Jaylen Brown, Marcus Smart dan Horford.

Sementara itu, Daniel Theis selesai dengan 15 mata pada penembakan 6-untuk-6 yang sempurna dalam masa 17 minit.

Ia adalah peringatan tentang pelbagai set kemahiran yang mesti digunakan Boston untuk menyamai impak Robert Williams di kedua-dua hujung gelanggang.

“Kami berasa yakin dengan tiga pemain besar, [and] serba boleh yang mereka ada,” kata jurulatih Celtics Ime Udoka. “Ia tidak sama dengan Rob dari perspektif menghalang pukulan, tetapi banyak perkara serupa yang dia lakukan di dalam dan di luar bola, mereka sangat berkebolehan. .”

bermain

0:26

Smart melepasi belakangnya ke Tatum untuk memudahkan layup

Robert Williams pastinya boleh membantu dalam cubaan membendung Adebayo pada hari Rabu, walaupun sebagai pembela bantuan. Dan, mungkin lebih jelas, dia boleh memberikan Boston rangsangan secara menyerang dengan keupayaannya untuk mencipta jarak menegak sebagai ancaman lob dan mencipta pukulan mudah apabila ia paling penting (Boston pukulan 6-untuk-22 di keempat).

“Sudah pasti pelarasan tidak mempunyai Rob di sini,” kata Horford. “Kami perlu mencari cara untuk menjadi berkesan dan kami perlu mencari cara lain untuk menjaringkan gol.”

Walaupun sihat sepenuhnya, Celtics yang panas-panas itu pasti akan tewas satu atau dua perlawanan. Regangan 24-4 mereka melalui kemenangan hari Ahad ke atas Minnesota — perlawanan di mana Williams cedera lututnya — tidak mungkin akan diteruskan pada klip itu. Namun, perlawanan hari Rabu mempamerkan kesukaran yang bakal dihadapi pasukan ini untuk mengemudi playoff Timur dengan sauh pertahanannya di luar gelanggang.


Splash Mountain kembali: Bolehkah Lopez membuka kunci versi terbaik Bucks?

The Bucks telah menghabiskan hampir sepanjang musim dengan Brook Lopez, pusat permulaan mereka, menonton dalam pakaian jalanan. Dia hanya bermain dalam lapan perlawanan — tujuh perlawanan dalam tempoh tiga minggu lalu — selepas menjalani pembedahan belakang pada 2 Dis.

Selasa malam adalah ujian penting. Bagaimana Lopez, bertanding menentang pusat terbesar dan paling sukar dikawal liga, calon MVP Philadelphia, Joel Embiidtahan sepanjang permainan?

Jawapannya, ternyata, cukup baik.

Lopez bermain 29 minit dan menjaringkan 17 mata untuk Milwaukee — 11 daripadanya datang berturut-turut untuk membuka babak kedua untuk Bucks. Lebih penting lagi, Lopez melakukan 4-untuk-9 dari jarak 3 mata, membantu mencipta beberapa ruang di gelanggang untuk Giannis Antetokounmpo — dia menamatkan dengan 40 mata, 14 lantunan, enam bantuan, satu mencuri dan tiga blok, termasuk yang memenangi permainan Bucks — untuk beroperasi.

bermain

0:24

Blok cengkaman Giannis pada Embiid memastikan kemenangan Bucks di Philadelphia

Milwaukee berada di tangga ke-14 dalam liga dalam pertahanan musim ini dengan Lopez, salah satu pertahanan dalaman terbaik (dan terbesar) liga yang kebanyakannya menonton sebagai penonton, bukanlah sesuatu yang mengejutkan. Bahagian permainan Lopez yang dilupakan, bagaimanapun, adalah bagaimana dia boleh memecahkan gelanggang terbuka luas untuk Antetokounmpo & Co.

Jarang sekali lelaki sebesar Lopez (7 kaki, 282 paun) dapat membentuk permainan di kedua-dua hujungnya. Dan walaupun dia bukan pemain terpenting Milwaukee — malah mereka yang ketiga — Bucks kelihatan seperti pasukan yang bersedia untuk playoff Selasa dengan dia di gelanggang.

Dan untuk pasukan yang telah menghabiskan sebahagian besar musim bermain gabungan Antetokounmpo dan Bobby Portis di tengah, mendapat 30 minit lagi permainan peringkat tinggi, pemain besar menjadikan segala-galanya kembali ke tempat yang mereka begitu berkesan untuk Bucks semasa larian kejuaraan tahun lepas.

Pada malam ketika terdapat banyak alasan untuk tersenyum untuk Bucks, kepulangan Lopez dan keberkesanannya mungkin adalah yang terbesar.


Adakah Harden peringkat MVP akan membuat lebih banyak penampilan untuk Philly?

Selepas kekalahan malam Selasa, jurulatih 76ers Doc Rivers berkata dia dan James Harden telah bercakap panjang pada pagi itu tentang memerlukan pengawal untuk kembali menjadi penjaring yang dia pernah bersama Houston Rockets, dan bukannya beroperasi sebagai pengedar dia bersama Brooklyn Nets .

Dan, selepas bermain permainan terbaiknya sebagai 76er — 32 mata, lima lantunan dan sembilan bantuan dalam masa 37 minit dalam kekalahan kepada Milwaukee — Harden berkata dia merasakan ia adalah satu langkah ke arah yang betul.

“Saya cuba memperbaikinya,” kata Harden. “Saya cuba menjadi yang terbaik James Harden yang saya boleh. Dan saya cuba memastikan bahawa saya melakukan perkara yang perlu untuk membantu pasukan saya menang.

“[Rivers] hanya memberitahu saya, untuk meringkaskan semuanya, untuk pergi ke sana jadi anda. Dan itu adalah jenis pemikiran saya hari ini, dan saya berasa gembira untuk mendapat keyakinan itu daripada Doc.”

76ers memerlukan James Harden yang terbaik — kerana versi yang mereka harapkan mereka perolehi daripada Nets pada tarikh akhir dagangan. Dan, sementara Harden mempunyai detik-detik cemerlang — dia mempunyai purata 23.0 mata, 9.8 bantuan dan 7.4 lantunan dalam 15 perlawanan sebagai Sixer — dia telah gagal bermain secara konsisten mengikut jenis tahap MVP yang diharapkan Philadelphia.

Contohnya: Daripada 133 pemain yang telah mencuba sekurang-kurangnya 200 layup atau dunk musim ini, hanya tiga yang menembak di bawah 50% dari padang: Orlando Magic’s Cole AnthonyUtah Jazz’s Nickeil Alexander-Walker dan Harden.

bermain

1:18

Chiney Ogwumike memperincikan cabaran yang mungkin dihadapi oleh 76ers yang boleh menggagalkan aspirasi playoff mereka.

Tetapi malam Selasa adalah persembahan vintaj untuk Harden. Dia melakukan 5-untuk-7 dari dalam arka, membuat langkah ke belakang berfungsi (dia pergi 4-untuk-10 daripada 3) dan sampai ke garisan lontaran percuma sebanyak 12 kali. Lebih penting lagi, dia membuat kerja pendek eksperimen Milwaukee untuk memiliki Wesley Matthews mulakan permainan menjaganya. Pada minit penutup, ia adalah penyumbat pertahanan Percutian Jrue — bukan Matthews — memeriksa Harden.

Jika Philadelphia boleh mendapatkan itu versi Harden setiap malam dalam beberapa bulan akan datang, dia akan membentuk perkongsian dengan Embiid yang 76ers perlukan untuk membuat larian playoff yang mendalam.

We wish to thank the writer of this short article for this awesome content

Perkara yang paling penting dalam salah satu perlumbaan Timur paling ketat NBA yang pernah ada


You can find our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/