‘Perkara yang saya fikir’ selepas Giants-Jaguars: Peraturan kegilaan

Dengan risiko membuat perbandingan, semasa saya kecil yang membesar di New York, terdapat seorang jurujual elektronik bernama ‘GILA Eddie’ yang pernah membuat iklan televisyen sambil menjerit bahawa harganya adalah “GILA!”

Saya tidak boleh tidak memikirkan tentang hari Ahad itu. Beberapa saat terakhir kemenangan 23-17 Ahad oleh Giants ke atas Jaguars Jacksonville adalah GILA. Fakta bahawa Giants adalah 6-1 adalah GILA.

6-1?

Tiada siapa yang melihat ini datang. The Giants, walaupun 6-1. Saya fikir adalah mustahil pada ketika ini untuk tidak menyangka mereka sebenarnya adalah pasukan bola sepak yang bagus. Las Vegas oddsmakers tidak percaya ia memasuki hari Ahad, telah menjadikan Giants underdog kepada Jacksonville, yang memasuki permainan 2-4 dan meninggalkan 2-5.

Kami kini telah melihat senario asas yang sama dimainkan minggu demi minggu untuk Giants. Pastikan permainan rapat, bergantung pada Daniel Jones, Saquon Barkley dan pertahanan mereka lewat, saksikan pasukan lain membuat lebih banyak kesilapan di hadapan, dan buat permainan yang cukup untuk menyelesaikan tugas.

Saya tidak boleh tidak memikirkan tentang perbualan saya baru-baru ini dengan bekas GM NFL Michael Lombardi. Berikut adalah sebahagian daripada apa yang Lombardi katakan:

“Saya fikir mereka telah melakukan kerja yang baik dalam menguruskan permainan, kekal terikat dengan lawan mereka, untuk membawa permainan ke suku keempat. Dan kemudian pada suku keempat, mereka sangat bagus. Dan mereka telah dapat memenangi suku keempat dan mengatasi beberapa halangan.

Impian 9-1 masih hidup. Sehingga tidak. Sejauh manakah Giants boleh menjadi dan sejauh mana mereka boleh pergi? Saya mengesyaki kita akan belajar lebih banyak tentang itu sepanjang tujuh perlawanan terakhir musim ini apabila Philadelphia Eagles (dua kali), Koboi Dallas, Viking Minnesota dan Indianapolis Colts akan mengikut jadual. Oh, ya, juga dua perlawanan dengan Komander Washington.

Saya percaya bahawa ada peluang Giants boleh mendapat 9-1. Saya rasa saya belum bersedia untuk membeli — namun — bahawa Giants adalah pasukan yang boleh membuat larian playoff yang mendalam.

Saya fikir, bagaimanapun, ia menjadi semakin jelas bahawa apa yang mereka lakukan bukanlah kebetulan. Ia berlaku terlalu kerap, dan dalam fesyen yang terlalu serupa.

The Giants, untuk apa yang bernilai, wajar bosan dengan soalan ‘bila anda akan mula mendapat penghormatan’.

“Saya benar-benar tidak peduli dengan soalan itu lagi,” kata McKinney. “Saya agak penat menjawabnya kerana ia adalah perkara yang sama setiap minggu. Jelas sekali, kita tahu itu. Saya memang tak kisah. Kami tidak kisah sebagai satu pasukan. Satu-satunya perkara yang boleh kami lakukan ialah terus fokus pada apa yang boleh kami lakukan dan terus menjadi lebih baik.”

Tiada apa yang perlu dimaafkan

Daniel Jones berkata selepas perlawanan bahawa dia “kecewa” dalam dirinya sendiri kerana reaksi emosinya yang luar biasa apabila penerima lebar Marcus Johnson menjatuhkan hantaran turun keempat suku ketiga yang sepatutnya menjadi yang pertama jatuh dan mungkin touchdown pada hari Ahad.

Saya fikir, secara jujur, Jones tidak perlu meminta maaf. Peminat Giants, dan Giants sendiri, sepatutnya teruja kerana Jones – yang menunjukkan aksi beberapa kali pada hari Ahad – menjadi cukup selesa untuk menuntut yang lebih baik daripada rakan sepasukannya.

Inilah yang dikatakan Jones tentang membiarkan emosinya ditunjukkan:

“Kepanasan masa ini. Saya harap saya dapat mengembalikan keadaan itu. Saya berbangga kerana tenang dalam situasi itu dan saya tidak berada di sana. Saya mempunyai kepercayaan dan keyakinan penuh terhadap Marcus, dan kecewa saya membiarkan perkara itu berlaku.”

Maaf, tetapi cara Jones bermain dan seperti yang dia lakukan untuk kesalahan Giants yang terhad, dia mempunyai hak untuk menginginkan lebih daripada rakan sepasukannya.

Jones mempunyai prestasi statistik yang lebih baik daripada 19 daripada 30 hari Ahad untuk 202 ela dan permainan touchdown. Ia tidak pernah lebih jelas pada hari Ahad, walaupun, bahawa Jones telah menjadi pemimpin, mungkin ketua THE, Giants. Oh, dan semakin sukar untuk berhujah bahawa Jones tidak bermain seperti quarterback permulaan NFL yang berkualiti.

Ya, terdapat pemintasan oleh Devin Lloyd dari Jacksonville yang dinafikan dengan penalti. Ya, terdapat “raba-raba” — yang saya percaya sebagai hantaran tidak lengkap yang akan dibatalkan oleh main semula sekiranya perlu.

Jones, bagaimanapun, melakukan segala yang dia boleh miliki. Panggil mereka jatuh, terlepas peluang atau apa sahaja yang anda mahukan, tetapi terdapat LIMA hantaran yang tidak lengkap (dua oleh Johnson, dua oleh Darius Slayton, satu oleh Richie James) yang sepatutnya ditangkap oleh penerima Giants pada hari Ahad.

Jones menggunakan kakinya sejauh 107 ela pada 11 larian. Dia melemparkan hantaran sentuh 32 ela yang cantik kepada Slayton. Dia memimpin satu lagi kemunculan semula, pemanduan kemenangan kelimanya dan kemenangan keempat dari belakang, pada 2022.

Jurulatih Brian Daboll berkata Jones “agak bagus” pada hari Ahad.

“Bermain dengan cara yang kami perlukan,” kata Daboll. “Dia benar-benar konsisten sejak kami mempunyai dia dalam semua perlawanan ini. Membuat keputusan yang betul. Melemparkannya kepada lelaki yang betul. Dia menjalankan kesalahan kami dengan cara kami memerlukan dia untuk mengendalikan kesalahan kami.”

Dan, oh ya, dia mendapat hak untuk menjerit pada rakan sepasukan sekali-sekala.

Isu penerima luas

Slayton membuat permainan besar untuk Giants pada hari Ahad, mengangkut hantaran sentuh 32 ela. Wan’Dale Robinson mempunyai enam tangkapan separuh masa pertama sejauh 50 ela. Walau bagaimanapun, jika jelas dengan kejam, Gergasi sebahagian besarnya mempermainkan kekurangan penerima mereka.

Terdapat lima drama pada hari Ahad yang sepatutnya dibuat. Johnson tidak mendapat sambutan dan melepaskan dua hantaran – permainan keempat dan gol dan satu lagi bola yang akan pergi kira-kira 20 ela. Slayton mempunyai dua bola yang sepatutnya dia tangkap, satu bola yang akan digunakan untuk permainan yang hebat. Richie James tidak dapat menghasilkan hantaran ketiga dan 14 yang baik pada suku pertama yang pastinya akan menjadi kekalahan pertama.

The Giants memulakan permulaan 6-1 yang luar biasa ini walaupun masalah yang ketara ini menjadikan tarikh akhir perdagangan yang akan datang semakin menarik. The Giants tidak mempunyai banyak ruang dan tidak boleh menggadaikan sumber draf yang penting, melainkan mereka boleh mendapatkan penyelesaian jangka panjang seperti DJ Moore dari Carolina Pantherspenerima peringkat teratas yang ditandatangani sehingga 2025. Adakah mereka sanggup atau boleh menggunakan pilihan pusingan keenam atau ketujuh pada peningkatan yang berpotensi seperti Denzel Mims daripada Jet New York atau Terrace Marshall of the Panthers?

Kugiran kembara

Peminat gergasi pastinya menikmati perjalanan itu.

Ya, saya fikir ia menyeronokkan untuk menjadi Gergasi — dan menjadi akar kepada Giants — sekarang.

Isu barisan yang menyinggung perasaan

Saya rasa saya terpesona dengan kehebatan barisan serangan Giants pada hari Ahad selepas kehilangan kedua-dua penjaga utama kiri Ben Bredeson dan permulaan kanan mengatasi Evan Neal akibat kecederaan lutut.

Masih terlalu awal untuk mengetahui berapa banyak, tetapi saya rasa agak jelas bahawa kedua-dua Bredeson dan Neal akan terlepas masa.

Saya juga tidak dapat mengelak daripada berfikir bahawa potensi kembalinya Nick Gates hanya berubah dari cerita yang bagus untuk difikirkan kepada sesuatu yang sebenarnya perlu diharap oleh Giants.

Pengakhiran gila itu tidak sepatutnya berlaku

Jika anda ingin menghidupkan semula pendirian pertahanan terakhir Giants, kami mempunyai permainan demi permainan, dan panggilan Bob Papa untuk permainan terakhir, di sini.

Perkaranya, saya fikir kita semua tahu bahawa ia tidak sepatutnya sampai ke situ.

Semua perhatian telah tertumpu kepada kajian semula permainan serangan terakhir Giants, apabila Saquon Barkley diputuskan telah keluar dari had dan jam ditukar daripada baki :25 kepada baki 1:07.

Masalahnya, Barkley mempunyai dua peluang lain untuk menguasai gergasi terakhir untuk kekal dalam had dan memastikan jam berjalan, dan tidak melakukan kedua-dua masa. Dia tersingkir di luar batas pada larian 13 ela, kemudian sekali lagi selepas larian 7 ela pada permainan berikut. Kedua-dua kali saya fikir dia boleh – tidak, sepatutnya – jatuh.

Barkley tahu itu.

“Sudah tentu saya perlu menjadi lebih baik dalam bola sepak situasi di sana,” katanya. “Hanya perlu menjadi lebih baik. Saya tidak membuat alasan.

“Saya dijangka memahami situasi ini. Saya tahu keadaannya. Saya cuba untuk turun, tetapi perlu melakukan kerja yang lebih baik.”

Sebaliknya, saya fikir ia adalah petanda bagaimana keadaan telah berubah dengan Giants Daboll tidak bersendirian dalam bercakap tentang bagaimana Giants perlu menjadi lebih baik, terutamanya dalam menutup permainan. Jones, Barkley, dan Xavier McKinney semuanya bercakap mengenainya.

Masa pasti berubah dengan Giants.

[NOTE: Story updated to reflect that ‘Crazy Eddie’ was indeed an electronics salesman.]We would like to thank the author of this short article for this outstanding web content

‘Perkara yang saya fikir’ selepas Giants-Jaguars: Peraturan kegilaan


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/