Permainan musim bunga bola sepak kolej: Alabama bergelut di hadapan, Ohio State bersedia untuk kekal dominan dalam serangan

Hari terbesar musim bunga dalam bola sepak kolej berlangsung pada hari Sabtu, dengan juara bertahan negara Georgia, juara SEC Alabama, Big Ten kuasa Ohio State dan Mario Cristobal’s Miami Hurricanes antara beberapa pasukan terkenal naik ke pentas untuk membentangkan perlawanan musim bunga tahunan mereka. .

Perlawanan musim bunga ini memberi peluang besar kepada pasukan untuk mendapatkan idea tentang cara jurulatih melihat carta kedalaman mereka dan tempat yang sesuai untuk anak-anak muda semasa titik tengah luar musim. Jadi, apakah yang paling menarik daripada jadual hari Sabtu yang kebetulan menampilkan beberapa pesaing kejohanan kebangsaan yang sah? Mari kita lihat.

Alabama

Crimson Tide memerlukan bantuan di hadapan: Jam dalam permainan musim bunga Alabama nampaknya bergerak lebih pantas daripada masa sebenar, tetapi terdapat masa yang cukup untuk melihat bahawa barisan serangan jurulatih Nick Saban memerlukan banyak bantuan. Pasukan pertama bergelut untuk memberi masa kepada quarterback Bryce Young di dalam poket dan tidak dapat membuka lubang secara konsisten untuk pemain belakang — termasuk pemindahan Georgia Tech Jahmyr Gibbs. Ancaman tepi Will Anderson amat menakutkan, kerana dia terkena muka Young untuk “sentuhan dua tangan” dua kali dalam tiga permainan pada lewat separuh masa pertama.

Mari kita elakkan perkara ini: adalah tidak bertanggungjawab untuk membuat penilaian segera terhadap pasukan semasa musim bunga. Tetapi, untuk Alabama, itu mungkin tidak berlaku. Young terpaksa melepaskan diri dari poket dengan cara yang sama pada musim bunga lalu, dan ia diterjemahkan kepada kejatuhan apabila barisan serangan berakhir di tempat terakhir dalam SEC dalam menangani kekalahan. Saban suka mempunyai alasan untuk menjerit kepada pemainnya untuk mencipta budaya persaingan peringkat kejuaraan, dan barisan serangannya memberinya peluru itu pada hari Sabtu.

Negeri Ohio

Resipi kejayaan Buckeyes: Dua daripada soalan terbesar yang dihadapi oleh Buckeyes ialah usaha untuk menggantikan penerima Chris Olave dan Garrett Wilson di luar dan kebangkitan pertahanan yang ingin diatur oleh penyelaras pertahanan baharu Jim Knowles. Nah, mereka akan baik-baik saja di penerima lebar. Bintang Jaxon Smith-Njigba menangkap dua hantaran sejauh 38 ela dan satu touchdown, tetapi kisah sebenar berada di belakangnya di mana yang lain bersinar. Emeka Egbuka melakukan empat tangkapan sejauh 39 ela, Marvin Harrison Jr. mempunyai halangan dan kelihatan selesa dengan serangan pasukan utama dan berlari ke belakang Evan Pryor kelihatan seperti kuasa pelbagai dimensi yang perlu diperhitungkan.

Pertahanan mempunyai pasang surut, tetapi tidak ada sebab untuk panik. Ya, ia perlu menambah baik skuad tahun lalu, tetapi Knowles berkata sebelum perlawanan bahawa ia akan menjadi vanila dengan sengaja dan tidak membawa panas kepada quarterback. Kesalahan adalah kuasa penggerak dalam bola sepak kolej, dan Ohio State nampaknya berada di landasan untuk meneruskan penguasaannya. Jika pertahanan hanya bermain mencukupi, Buckeyes akan baik-baik saja.

Georgia

Berhati-hati dengan hujung yang ketat: Pengakhiran yang ketat telah menjadi sebahagian besar daripada kesalahan bola sepak kolej sepanjang dekad yang lalu, dan Georgia mungkin mempunyai ruang akhir yang ketat terbaik dalam sejarah bola sepak kolej. Perpindahan LSU Arik Gilbert memperoleh dua hantaran sentuh daripada Stetson Bennett IV selepas tidak menyertai program pada musim 2021. Atlet aneh seberat 6 kaki 5, 248 paun itu mempunyai 35 tangkapan untuk jarak 368 ela dan dua touchdown untuk Harimau pada 2020, dan merupakan mimpi ngeri perlawanan untuk pertahanan lawan. Rakan seperjuangan Brock Bowers dan Darnell Washington tidak menyertai G-Day Game tetapi telah membuktikan betapa bahayanya mereka.

Apabila anda melemparkan hujung yang ketat ini ke dalam campuran dengan medan belakang serba boleh Georgia dan korps penerimaan yang luas, kesalahan ini sepatutnya lebih baik dan lebih seimbang daripada musim lalu. Dalam erti kata lain … “siapkan popcorn anda.”

Miami

Tyler Van Dyke akan menjadi stud: Pemanggil isyarat Miami mengambil alih D’Eriq King musim lalu di Coral Gables dan menetapkan nada untuk apa yang boleh menjadi musim kedua yang luar biasa. Van Dyke adalah 20 daripada 32 untuk jarak 172 ela dan sentuhan ke Jacolby George. Itulah hari yang hebat jika anda melihat skor kotak, tetapi lebih baik jika anda menonton di televisyen. Van Dyke melemparkan tiga dime mutlak pada separuh masa pertama yang dijatuhkan oleh penerima lebar Hurricane, yang memesongkan statistiknya ke arah negatif. Ia sangat teruk pada awalnya sehingga burung boo boleh didengari di Stadium DRV PNK di Fort Lauderdale, Florida.

Miami sedang dalam proses, yang boleh difahami memandangkan ia adalah musim pertama Mario Cristobal sebagai jurulatih di almamaternya. Tetapi kemajuan yang ditunjukkan oleh kumpulan penerima besar dalam permainan musim bunga sahaja adalah menggalakkan selepas hanya 15 latihan. Dengan Van Dyke menerajui, segala-galanya sepatutnya baik-baik saja.

CBS Sports telah disiarkan secara langsung sepanjang tengah hari memberikan kemas kini, sorotan dan analisis daripada permainan musim bunga hari Sabtu, yang boleh anda lihat di bawah.

We wish to thank the author of this post for this awesome content

Permainan musim bunga bola sepak kolej: Alabama bergelut di hadapan, Ohio State bersedia untuk kekal dominan dalam serangan


Discover our social media profiles as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/