Permainan terbaik bola sepak kolej: Penn State, Pitt, OK State pick up menang

Minggu 1 bola sepak kolej musim dimulakan dengan jadual permainan malam Khamis yang istimewa.

Negeri Penn pergi ke jalan raya dan turun Sepuluh Besar musuh Purdue35-31, dan Minnesota tutup melawat Negeri New Mexico38-0.

Terdahulu, No 17 Pittsburgh melarikan diri secara sempit Virginia Barat38-31, dan No. 12 Negeri Oklahoma di tangguhkan Michigan Tengah58-44, selepas Chippewas bangkit daripada defisit 26 mata.

Berikut ialah persembahan terbaik dari aksi malam Khamis ketika Minggu 1 bermula.

Penn State 35, Purdue 31

Pertama!

QB Negeri Penn Sean Clifford membuat permainan clutch third-down pada suku kedua, menyambung dengan wideout Mitchell Tinsley untuk touchdown 12 ela untuk memberikan Nittany Lions pendahuluan dan TD pertama mereka musim ini.

Sean Clifford menunjukkan ketenangan pada pembukaan TD Penn State

Sean Clifford menunjukkan ketenangan pada pembukaan TD Penn State

Sean Clifford mengelak tekanan dan melemparkan sentuhan yang mengagumkan kepada Mitchell Tinsley untuk membantu Penn State mendahului awal 7-3 menentang Purdue.

Terlalu lasak

milik Purdue Raja Doerue berlari terus melalui pertahanan Penn State — lengan kaku dan semuanya — dalam perjalanan ke zon akhir, memberikan Boilermakers kembali mendahului 10-7 pada awal suku kedua.

Berbalik-balik

Nittany Lions tampil dengan TD berturut-turut menjelang rehat.

Pertama, Clifford berjuang ke zon akhir untuk enam mata. Kemudian, mereka memanfaatkannya satu pusing ganti dengan TD 67 ela ihsan daripada Brenton Strange.

Raja permainan tanah

Doerue dari Purdue membantu merapatkan jurang kepada 21-17 pada suku ketiga dengan larian TD 2 ela yang lancar.

Pilih-enam!

Pasukan-pasukan itu berhempas-pulas selepas berdagang TD, tetapi Purdue mendahului pada set keempat, 31-28, selepas hantaran Clifford dipintas oleh keselamatan. Chris Jefferson dan kembali 72 ela ke rumah.

Pilihan enam pilihan Chris Jefferson memberikan pendahuluan kepada Purdue

Pilihan enam pilihan Chris Jefferson memberikan pendahuluan kepada Purdue

Chris Jefferson membantu Purdue mendahului sekali lagi pada pertengahan suku keempat, berkat pilihan enam ketika menentang Penn State.

Lonjakan suku akhir

Clifford membaling TD ke Keyvone Lee dengan hanya kurang satu minit lagi, dan itu sudah memadai kerana Penn State bertahan untuk menang.

Minnesota 38, Negeri New Mexico 0

Permulaan panas

Minnesota adalah yang pertama di papan atas berkat bintang berlari kembali Mohamed Ibrahimyang kembali tahun ini untuk musim keenam bersama Golden Gophers.

Sementara itu, di Minneapolis…

Masalah berganda

Ibrahim memulakan suku kedua dengan cara yang sama dia memulakan suku pertama — dengan markah. Kemudian, Minnesota menyelit satu lagi kerana jam telah tamat pada separuh masa pertama.

Begitu juga, Golden Gophers melonjak keluar untuk mendahului 24-0 pada waktu rehat.

Lebih daripada yang sama

Minnesota terus mendominasi permainan tanah, mengutip mata untuk skor tergesa-gesa kelima mereka pada malam itu untuk mengesahkan perjanjian itu.

No. 17 Pittsburgh 38, Virginia Barat 31

Hanya bagaimana dia melukisnya

WVU mempunyai ketakutan apabila quarterback JT Danielspemindahan daripada Georgiabergoyang-goyang, tetapi semuanya berjalan lancar untuk Pendaki Gunung pada pemanduan ini.

datang melalui!

WVU mendahului pada suku kedua apabila Bryce Ford-Wheaton menghidupkan jet untuk TD 10 ela.

Usaha habis-habisan

WVU tampil hebat dalam pasukan khas pada awal suku ketiga, menyekat pukulan Pitt, yang mengakibatkan padang pendek dan skor pantas untuk Mountaineers.

Berlawan balik

Pitt menjawab dengan skor berturut-turut untuk menutup suku ketiga. pertama, Daniel Carter mendapati zon akhir dengan mudah selepas keuntungan yang besar daripada Jared Wayne. Kemudian, Pitt kembali mendahului berkat Rodney Hammond.

Meningkat ke majlis itu

Daniels berhubung dengan Ford-Wheaton sekali lagi, kali ini untuk TD 16 ela, diikuti dengan mengambilnya sendiri pada QB menyelinap pada pemanduan seterusnya Panthers, bagus untuk mendahului 31-24 pada awal suku keempat.

Turun ke wayar

Pitt membalas dengan dua jaringan berturut-turut untuk mendahului lewat pada suku keempat. QB Kedon Slovis dijumpai Israel Abanikanda untuk skor tangkap dan lari 24 ela. Kemudian, Panthers memilih Daniels untuk pilihan enam raksasa untuk memenanginya.

MJ Devonshire memintas JT Daniels dalam Backyard Brawl

MJ Devonshire memintas JT Daniels dalam Backyard Brawl

MJ Devonshire memintas JT Daniels dari Virginia Barat dan mengambilnya untuk pendaratan untuk memberikan Pitt Panthers kemenangan liar dalam Backyard Brawl.

No. 12 Oklahoma State 58, Michigan Tengah 44

Panggilan rumah!

Oklahoma State pertama kali berada di papan apabila John Paul Richardson terputus untuk melakukan touchdown raksasa sejauh 45 ela dari hantaran pantas dari QB Spencer Sanders.

John Paul Richardson mempamerkan semangat sukannya dalam TD 45 ela

John Paul Richardson mempamerkan semangat sukannya dalam TD 45 ela

John Paul Richardson membantu Oklahoma State Cowboys menjaringkan gol pendaratan pertama mereka musim ini, berkat sambutan yang mengagumkan pada suku pertama.

Permainan seri

Michigan Tengah cepat menjawab dengan skor tersendiri, perkara-perkara petang yang muncul pada awal suku pertama.

Terlalu mudah

Pertahanan Negeri Oklahoma muncul dengan cara yang besar, memaksa keselamatan untuk meletakkan Cowboys mendahului 9-7 dengan baki kurang daripada seminit dalam bingkai pembukaan.

Dengan momentum menyebelahinya, Oklahoma State melebarkan pendahuluannya kepada 16-7 ketika suku pertama hampir berakhir.

Spencer Sanders melanjutkan pendahuluan Negeri Oklahoma

Spencer Sanders melanjutkan pendahuluan Negeri Oklahoma

Touchdown 17 ela elektrik Spencer Sanders memberikan Oklahoma State Cowboys mendahului 16-7 menentang Central Michigan.

Bila hujan ia mencurah-curah

Sanders & Co. terus mencurahkannya pada Chippewas ketika suku kedua bermula.

Sanders berhubung dengan Braydon Johnson untuk TD 13 ela

Sanders berhubung dengan Braydon Johnson untuk TD 13 ela

QB Spencer Sanders berhubung dengan Braydon Johnson untuk touchdown sejauh 13 ela untuk meletakkan Oklahoma State naik 23-7.

Lebih daripada yang sama

Di tengah-tengah bingkai kedua, Sanders mendapati berlari ke belakang Jaden Nixonyang berlepas untuk skor 17 ela terima kasih kepada beberapa gerak kaki yang mewah.

Pada pemanduan berikut, Sanders menghasilkan TD tergesa-gesa kedua hari itu. Sama seperti itu, ia adalah permainan 30 mata, 37-7.

Dejavu

Michigan Tengah muncul pada pemanduan berikutnya, terima kasih kepada RB Lew Nicols‘ pendek Pecut 4 ela ke zon penghujung. Chippewas mengikutinya dengan penukaran dua mata yang berjaya untuk ukuran yang baik.

Ia tidak mengambil masa yang lama untuk Oklahoma State membalas budi, bagaimanapun, sebagai Dominic Richardson menumbuknya untuk menjadikan kedudukan 44-15 pada masa rehat.

Tiada perlahan

Cowboys bangkit pada separuh masa kedua tepat di tempat mereka berhenti. Sanders ditemui Bryson Green di sudut zon akhir untuk skor pantas.

Spencer Sanders mencari Bryson Green untuk TD 7 ela

Spencer Sanders mencari Bryson Green untuk TD 7 ela

QB Spencer Sanders dari Oklahoma State Cowboys mengambil bahagian dalam touchdown keenamnya dalam permainan itu, menyambung dengan Bryson Green pada hantaran TD 7 ela.

Tangan panas

CMU cepat menjawab, sebagai Jalen McGaughy bergegar dalam hantaran sukar di bawah tekanan untuk TD Chippewas.

Mencari tapaknya

Kemudian, Central Michigan menamatkan perlumbaan tiga permainan, 39 ela dengan satu lagi TD untuk merapatkan jurang, 51-28.

Balik-balik

Kedua-dua pasukan menukar TD lewat pada suku keempat. OSU Zach Middleton menumbuk satu untuk Cowboys – mereka TD ketujuh malam itu — diikuti oleh Nichols CMU muncul untuk TD 15 ela.

Terlalu sedikit, sudah terlambat

Walaupun kalah, CMU mempunyai kata terakhir dalam yang ini, kerana McGaughy menamatkan sesuatu dengan tangkapan TD 54 ela.

Daniel Richardson dari CMU berhubung dengan Jalen McGaughy untuk TD 54 ela

Daniel Richardson dari CMU berhubung dengan Jalen McGaughy untuk TD 54 ela

QB Daniel Richardson berhubung dengan Jalen McGaughy untuk touchdown sejauh 54 ela.


Dapatkan lebih banyak daripada College Football Ikuti kegemaran anda untuk mendapatkan maklumat tentang permainan, berita dan banyak lagi.

We would love to give thanks to the writer of this post for this amazing content

Permainan terbaik bola sepak kolej: Penn State, Pitt, OK State pick up menang


Take a look at our social media profiles and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/