Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua yang Mengecewakan

Melissa Tamez/Icon Sportswire melalui Getty Images

Harapan terakhir Chicago Bulls untuk Lonzo Ball menjadi sebahagian daripada larian pasca musim pertama mereka dalam tempoh lima tahun secara rasmi berakhir pada hari Selasa.

The Bulls, yang pernah merasakan kejutan musim ini sehingga kecederaan dan kegelinciran pertahanan tergelincir, tidak mendapat penjaga titik permulaan mereka daripada pembedahan lutut kiri yang dia jalani pada Januari.

Ia tidak sukar untuk melihat ini datang sejak awal garis masa enam hingga lapan minggu datang dan pergi, dengan pemulihan Ball tidak berjalan seperti yang dirancang. Pada hari Selasa, sebelum kekalahan 127-106 Bulls kepada Milwaukee Bucks, ketua jurulatih Billy Donovan semua tetapi membaling tuala, memberitahu pemberita bahawa Ball terus mengalami kemunduran dengan lututnya sebagai kedua-dua ESPN Adrian Wojnarowski dan The Athletic’s Shams Charania melaporkan bahawa dia akan ditutup untuk sepanjang tahun ini.

The Bulls meraih tempat dalam enam teratas playoff, mengelak play-in, terima kasih kepada Cleveland tewas kepada Orlando. Tetapi menjejakkan kaki ke belakang ke dalam berita baik itu tidak cukup untuk mengimbangi kekecewaan yang lebih besar tentang bagaimana separuh kedua tahun ini telah dimainkan.

Ball telah lama menjadi salah seorang pengawal NBA yang paling unik, dan dia nampaknya telah menemui yang sesuai di Chicago. Permainannya dalam peralihan adalah pelengkap yang ideal kepada Zach LaVine, dan dia menyumbang banyak kepada pertahanan yang secara mengejutkan berada dalam 10 teratas hingga pertengahan Januari. Bermain bersama LaVine dan DeMar DeRozan mengurangkan tanggungjawab menyerangnya, membolehkan dia memainkan peranan tiga dan D yang telah dia dewasa dalam tempoh empat tahun pertamanya dalam liga. Mereka tidak dapat menggantikan apa yang dia bawa semasa dia tersingkir, dan mereka tidak akan dapat menggantikannya dalam playoff.

Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua

Melissa Tamez/Icon Sportswire melalui Getty Images

Cita-cita gelaran Bulls sudah pun menjadi sokongan hidup sebelum berita Ball diturunkan. Sukar untuk bersikap optimistik tentang bagaimana mereka akan bertanding dengan mana-mana calon lawan pusingan pertama mereka, bukan apabila mereka menang 1-11 menentang empat pasukan teratas di Timur musim ini. Sehebat DeRozan dalam tahun pertamanya di Chicago, walaupun dia layak menjadi pilihan All-NBA yang pasti dia perolehi, Bulls tidak akan mempunyai pemain terbaik dalam mana-mana siri menentang Miami, Milwaukee, Boston atau Philadelphia .

Mungkin itu sepatutnya jelas sepanjang masa, tetapi getaran baik permulaan mereka mempunyai cara untuk mengaburkan apa yang kini kelihatan seperti realiti yang jelas.

Dua bulan lepas malangnya telah membayangi separuh pertama musim ini, apabila Bulls berada di puncak Timur dan DeRozan mendapat sambutan MVP. Tetapi ia hampir seperti mereka menggunakan keseluruhan peruntukan muhibah mereka untuk musim ini di luar pintu gerbang. Rejim pejabat hadapan baharu naib presiden operasi bola keranjang Arturas Karnisovas dan pengurus besar Marc Eversley secara radikal menyusun semula jadual sepanjang musim panas dengan perbelanjaan ejen percuma yang besar, sama banyak untuk menghantar mesej bahawa Chicago sekali lagi menjadi destinasi seperti yang lain.

Idea bahawa salah satu francais sejarah liga menjadi relevan semula selepas sedekad biasa-biasa sahaja adalah cerita yang terlalu bagus untuk dilepaskan, dan apabila kemenangan sepadan dengan gembar-gembur, sukar untuk tidak terperangkap dengannya.

Kemudian, kecederaan mula bertimbun. Penyerang tahun kedua Patrick Williams, pilihan keseluruhan No. 4 dalam draf 2020, mengalami kecederaan pergelangan tangan pada Oktober dan terlepas sebahagian besar musim, hanya kembali pada Mac. Pada masa yang sama Ball jatuh, mereka kehilangan Alex Caruso, yang boleh dikatakan pemain pertahanan terpenting mereka, akibat kecederaan pergelangan tangan. Dan musim cemerlang LaVine, yang menjadikannya pilihan All-Star kedua berturut-turut, telah dilemahkan oleh kebimbangan baru-baru ini mengenai lututnya yang mungkin perlu ditangani dengan pembedahan pada musim panas yang sama, Bulls hampir pasti akan menawarkan kontrak lima tahun kepadanya bernilai lebih $200 juta.

Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua

Stephen Gosling/NBAE melalui Getty Images

Sungguh melucukan bagaimana pasang surut musim NBA membentuk cara pasukan dilihat. Tanya mana-mana peminat Bulls pada awal 2021-22 bagaimana perasaan mereka, selepas menjalani era Jim Boylen dan sedekad yang kukuh dalam salah urus pejabat hadapan, tentang jumlah kemenangan dalam 40-an pertengahan hingga tinggi, dua Semua- Stars, kisah kejayaan pusingan kedua yang entah dari mana dalam anak kampung halaman Ayo Dosunmu dan kembali ke playoff dan kehormatan seluruh liga, dan mereka semua akan mendaftar untuk itu.

Kemunculan perlahan dan berlarutan dari cara musim bermula menjadi lebih sukar untuk dijustifikasikan perasaan gembira, walaupun keputusan akhirnya boleh menjadi lebih teruk.

Masa depan di luar apa yang kelihatan seperti jalan keluar pusingan pertama yang pasti adalah jauh lebih mendung. Walaupun Bulls ini berada pada tahap terbaik mereka pada bulan November dan Disember, Karnisovas dan Eversley pastinya telah melihat cukup untuk mengetahui bahawa teras ini tidak mempunyai cukup untuk bersaing jangka panjang dengan orang-orang seperti Milwaukee, Philadelphia dan Brooklyn. Mereka tidak takut untuk menjadi agresif pada musim panas lalu dalam merombak senarai, tetapi mereka sudah mengeluarkan banyak cip untuk melakukannya. Adakah mereka mempunyai satu lagi musim luar yang besar?

Berita bahawa musim Ball sudah berakhir hanya mengesahkan bahawa pasukan Bulls yang memulakan tahun sebagai salah satu cerita terbaik liga akan berakhir sebagai salah satu kekecewaan terbesarnya.We would love to thank the writer of this write-up for this remarkable web content

Permulaan Chicago Bulls yang Baik Dibayangi Oleh Separuh Masa Kedua yang Mengecewakan


Find here our social media profiles as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/