‘Permulaan yang hebat’: Trojan menggulung Beras untuk membuka era Riley

LOS ANGELES — Pembukaan besar era Lincoln Riley di USC bermula dengan logo baharu pada visornya yang biasa dan banyak bunga api di atas padang daripada muka baharu dan lama.

USC menjaringkan mata terbanyak dalam permainan sejak 2008 berkat penampilan sulung klinikal oleh quarterback Caleb Williams dan tiga pemintasan kembali untuk touchdown oleh pertahanan ketika Trojans menewaskan Rice 66-14 pada hari Sabtu pada pembukaan musim.

“Kami faham ini hanyalah permulaan dan masih banyak yang tinggal, lebih baik untuk bermain, lebih baik untuk melatih,” kata Riley. “Ia satu permulaan yang hebat; ia bukan lebih daripada itu, tidak kurang daripada itu.”

Walaupun Riley tidak mahu meningkatkan keputusan, permainan itu tidak mungkin menjadi lebih baik untuknya. USC menamatkan dengan 538 ela, 27 jatuh pertama dan satu pukulan yang datang dengan baki 12:21 pada suku keempat sejurus selepas Williams dan beberapa pemain permulaan lain di luar serangan.

“Saya rasa kami mempunyai banyak keyakinan,” kata Williams, yang berpindah dari Oklahoma selepas Riley diupah. “Dan kami bukan sahaja membina keyakinan itu kerana teruja untuk perlawanan pertama.”

Kemunculan sulung Williams membawa penantian paling tinggi bagi mana-mana Trojan baharu yang menuju ke pembukaan, tetapi sukar untuk melihat sebarang tekanan atau jangkaan yang mempengaruhinya. Dia selesa di dalam poket yang membolehkannya meluangkan masa dan menyempurnakan 19 daripada 22 percubaan hantarannya (terbaik untuk quarterback USC sejak Matt Barkley pada 2012), termasuk lontaran kepada 12 penerima berbeza dan dua touchdown ke satu lagi yang digembar-gemburkan. Trojan merampas offseason ini: pemenang Biletnikoff Jordan Addison.

“Sejak dia tiba di sini, ia hampir seolah-olah kami saling melemparkan antara satu sama lain sejak setahun lalu,” kata Williams. “Ia adalah mudah.”

Segala-galanya kelihatan mudah untuk Williams, termasuk menggunakan keupayaan berebutnya untuk menari melalui pertahanan Rice dengan nada 68 ela bergegas pada enam bawa. Ia kelihatan seolah-olah Williams hampir tidak mengeluarkan peluh sepanjang tiga suku, dan apabila dia merasakan sudah tiba masanya untuk Riley menariknya keluar dari permainan, dia cuba sedaya upaya untuk terus bermain.

“Oh, saya tidak mahu keluar, jadi saya cuba bermain sebijak mungkin dengan turun sebelum sesiapa boleh memukul saya,” kata Williams. “[Riley] berkata, ‘Saya tahu anda cuba untuk kekal dalam permainan.'”

“Ia bukan Tahun 1 lagi,” Riley berseloroh di bilik media.

Untuk semua perhatian mengenai serangan berkuasa tinggi USC, kejutan permainan adalah pertahanannya. Unit itu datang ke musim ini dengan soalan terbanyak yang mengelilingi kedalaman dan bakatnya, dan walaupun ia memulakan permainan dengan membenarkan dua pemanduan panjang untuk touchdown, ia bangkit dengan cara yang hebat dengan empat pemintasan — Trojan mempunyai empat sepanjang musim lalu — termasuk tiga dikembalikan untuk TD oleh pelajar tahun kedua Calen Bullockpenjaga barisan perpindahan Alabama Shane Lee dan pelapis kanan Ralen Goforth.

“Ia menjadi nyata hari ini,” kata penyelaras pertahanan Alex Grinch. “Anda hanya boleh melakukan begitu banyak dalam latihan, dan ia adalah kritikal. Tiada siapa yang akan bercakap tentang latihan lebih daripada saya. Tetapi akhirnya, anda perlu pergi ke sana di atas pentas.”

Addison dan Williams adalah tajuk utama, tetapi banyak perpindahan lain dan juga beberapa pelajar baru yang masuk memberi kesan serta-merta. Austin Jones dari Stanford mempunyai dua sentuhan tergesa-gesa semasa pelajar baru Raleek Brown mempunyai lapan sentuhan elektrik yang menjadi petanda baik untuk kedalaman Trojan pada kedudukan itu.

Untuk sekurang-kurangnya satu perlawanan menentang lawan yang lebih rendah, USC tidak kelihatan seperti pasukan yang telah dirombak di luar musim dengan lebih daripada 40 pemain baharu. Sebaliknya, Trojans meneruskan untuk menyusun semuanya dan memperoleh lebih banyak mata daripada yang mereka miliki dalam mana-mana perlawanan di bawah bekas ketua jurulatih Clay Helton.

“Ini pastinya satu kenyataan, itulah yang kami mahu lakukan,” kata Addison. “Kami perlu menunjukkan kepada semua orang bahawa ini bukan sekadar gembar-gembur. Kami bersedia untuk bermain.”

Kepentingan perjalanan yang lama ditunggu-tunggu ke perlawanan pertama di bawah rejim baharu tidak hilang kepada Riley atau mana-mana pemain. Apabila suhu mencecah hampir 100 darjah, USC mengumumkan hanya lebih 60,000 peminat di Los Angeles Memorial Coliseum, dengan kapasiti 78,647.

“Kami faham bahawa di bandar ini, dan saya fikir ia adil, kami perlu membuktikan siapa kami sebagai satu pasukan,” kata Riley. “Kami akan melakukan segala yang kami mampu sebagai satu pasukan untuk terus bekerja supaya orang ramai tidak tahan memikirkan untuk tidak datang ke perlawanan bola sepak USC.”

Menambah penerima luas pemindahan Oklahoma Mario Williams: “Ini adalah era baru, SC ini.”

We want to give thanks to the author of this post for this amazing web content

‘Permulaan yang hebat’: Trojan menggulung Beras untuk membuka era Riley


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/