Persahabatan Antarabangsa: Amerika Syarikat lwn. Colombia – Barisan, Jadual & Saluran TV

USWNT lwn Colombia – Persahabatan Antarabangsa

Tarikh: 28 Jun 2022
Tempat: Stadium Rio Tinto; Sandy, Utah
Siarkan: ESPN
Masa Siaran: 10:00 malam ET / 8:00 malam MT
Masa Sepak Mula Rasmi: 10:08 malam ET / 8:08 malam MT

Bermula XI lwn. Colombia: 1-Alyssa Naeher; 2-Ashley Sanchez, 8-Sofia Huerta, 10-Lindsey Horan (Capt.), 12-Naomi Girma, 13-Alex Morgan, 14-Emily Sonnett, 15-Megan Rapinoe, 16-Rose Lavelle, 23-Midge Purce, 26 -Carson Pickett

Subs Tersedia: 4-Becky Sauerbrunn, 5-Kelley O’Hara, 6-Trinity Rodman, 7-Ashley Hatch, 9-Mallory Pugh, 18-Casey Murphy, 19-Emily Fox, 20-Taylor Kornieck, 21-Aubrey Kingsbury, 22-Kristie Mewis, 25-Jaelin Howell, 27-Sam Coffey

Tidak Berpakaian: Alana Cook, Sophia Smith, Andi Sullivan

NOTA PERMAINAN | LIMA PERKARA YANG PERLU TAHU – COLOMBIA

 • Nombor Had Permulaan XI USWNT (termasuk perlawanan ini): Morgan (192), Rapinoe (189), Horan (111), Naeher (81), Lavelle (73), Sonnett (66), Purce (15), Huerta (14), Sanchez (9), Girma (2), Pickett (1)
 • Barisan kesebelasan utama Selasa menampilkan sembilan pemain berbeza daripada Starting XI pada hari Sabtu menentang Colombia, dengan Horan dan Lavelle satu-satunya pemain yang memulakan kedua-dua perlawanan.
 • Barisan permulaan hari ini purata 67 caps setiap pemain dengan tiga pemain – Morgan, Rapinoe dan Horan – mempunyai 100+ caps. Malah, Morgan dan Rapinoe memasuki perlawanan dengan membuat lebih banyak penampilan gabungan untuk USWNT (379) daripada sembilan pemain lain dalam kesebelasan utama ini digabungkan (363).
 • Sebaliknya, tiga pemain dalam Starting IX ini – Sanchez, Girma dan Pickett – mempunyai topi satu digit dengan Pickett bersedia untuk membuat penampilan sulung antarabangsanya.
 • Pemain pertahanan Carson Pickett bersedia untuk mendapatkan topi pertamanya untuk Pasukan Kebangsaan Wanita AS. Pickett, yang dilahirkan tanpa bahagian lengan kirinya, adalah pemain pertama yang mempunyai perbezaan anggota badan untuk menyertai USWNT.
 • Pickett akan menjadi pemain kelima yang debut untuk AS pada 2022 dan pemain ke-15ke pemain untuk mendapatkan topi pertama di bawah Andonovski. Pada usia 28 tahun dan 286 hari, Pickett adalah pemain lapangan tertua yang membuat penampilan sulung untuk Amerika Syarikat sejak McCall Zerboni membuat penampilan sulung antarabangsanya pada usia 30 tahun pada 2017 dan merupakan pemain padang tertua yang pernah bermain untuk Amerika Syarikat dalam penampilan pertamanya. .
 • Lindsey Horan bersedia untuk menjadi kapten skuad kerana dia menjadikannya 111ke penampilan sepanjang masa untuk AS dan penampilan ketiganya – dan permulaan ketiga – pada 2022. Ini akan menjadi kali keempat Horan menjadi kapten Amerika Syarikat dan yang pertama sejak perlawanan USWNT menentang Australia untuk menutup 2021.
 • Penjaga gol Alyssa Naeher kembali ke kesebelasan utama untuknya 81st topi keseluruhan dan penampilan ketiganya tahun ini. Naeher memasuki perlawanan dengan 46 penyingkiran kerjaya dan menduduki tempat ketiga dalam sejarah USWNT dalam topi penjaga gol, menang (64) dan bersih.
 • Ashley Sanchez akan memulakan kerjaya keempatnya – semuanya telah datang pada 2022 – kerana dia membuat penampilan kesembilan keseluruhannya untuk USWNT. Sanchez kini akan muncul dalam setiap perlawanan untuk AS sejak membuat penampilan sulung antarabangsa pada 27 November 2021, menentang Australia dan mempunyai dua gol dan dua bantuan setakat ini dalam karier antarabangsanya.
 • Pemain pertahanan Sofia Huerta akan menjadikan dia 6ke kerjayanya bermula pada usia 14 tahunke had keseluruhan dengan USWNT. Ini adalah penampilan ketujuh Huerta sejak kembali ke Pasukan Kebangsaan pada November 2021, setelah memperoleh tujuh penampilan sebelumnya sepanjang 2017 dan 2018, termasuk penampilan separuh masa kedua dalam perlawanan terakhir USWNT di Stadium Rio Tinto menentang China pada Jun 2018.
 • Naomi Girma akan memperoleh topi kerjaya kedua kerana dia membuat permulaan kedua untuk USWNT. Girma, pilihan keseluruhan No. 1 dalam Draf Kolej NWSL 2021, membuat penampilan sulung antarabangsanya dan bermain selama 90 minit penuh dalam kemenangan AS ke atas Uzbekistan pada 12 April di Chester, Pennsylvania.
 • Alex Morgan akan membuat permulaan pertamanya untuk Amerika Syarikat sejak 21 Oktober 2021, kerana dia dijangka memperoleh 192nd topi keseluruhan. Morgan membuat penampilan sulung antarabangsanya di Sandy, Utah pada 31 Mac 2010 dalam perlawanan bersalji menentang Mexico. Dengan penampilannya hari ini menentang Colombia, Morgan akan bersaing dengan Brandi Chastain untuk 14ke pada carta cap sepanjang masa AS.
 • Pemain pertahanan Emily Sonnett kembali ke padang untuk permulaan pertama tahun ini bersama USWNT dan 66 tahunke topi keseluruhan. Sonnett, yang terlepas Kem April AS kerana kecederaan rusuk, tidak bermain di bangku simpanan dalam perlawanan Piala SheBelieves USWNT menentang Republik Czech dan Iceland. Ini adalah permulaan pertamanya untuk AS sejak 90 minit penuh dalam kemenangan 3-0 ke atas Australia pada 27 November 2021.
 • Megan Rapinoe bersedia untuk mendapatkannya 189ke topi ketika dia membuat permulaan pertama untuk USWNT 21 Oktober 2021. Rapinoe kembali ke padang di Colorado untuk minit pertamanya tahun ini dengan USWNT dan membantu gol Taylor Kornieck pada 90ke minit. Rapinoe kini mempunyai 72 bantuan dalam kerjaya, satu malu untuk mengikat Abby Wambach di tempat ketiga dalam carta bantuan sepanjang masa USWNT.
 • Rose Lavelle akan membuat penampilan kelima dan permulaan kelima pada 2022 kerana dia memperoleh topi kerjaya ke-74 untuk USWNT. Lavelle membantu kedua-dua gol oleh Sophia Smith dalam kemenangan Sabtu ke atas Colombia dan kini telah memainkan peranan langsung dalam tujuh gol dalam tiga perlawanan terakhir AS, dengan dua gol dan lima bantuan dalam tempoh itu. Lima assist Lavelle setakat ini pada tahun 2022 sudah pun terikat dengan rekod terbanyaknya dalam setahun kalendar bersama USWNT.
 • ke hadapan Midge Purce akan mendapat 15ke topi keseluruhan kerana dia membuat permulaan kedua tahun ini dan yang pertama sejak kemenangan Amerika Syarikat pada 20 Februari ke atas New Zealand semasa Piala SheBelieves. Purce mempunyai tiga gol dan tiga assist setakat ini dalam karier USWNTnya dan menjaringkan gol dalam 84 golke minit menentang Uzbekistan pada 12 April, aksi terbarunya di Crest.
 • Pemain tengah dan penyandang NWSL Rookie of the Month Sam Coffey boleh didapati di bangku simpanan untuk permainan ini di Sandy. Dengan Pickett mendapat keputusan permulaan hari ini untuk topi pertamanya, Coffey akan menjadi satu-satunya pemain dalam senarai ini yang masih mencari topi. Sekiranya dia melihat aksi menentang Colombia, Coffey akan menjadi 250ke pemain untuk mendapatkan topi untuk USWNT.

We want to give thanks to the writer of this write-up for this amazing web content

Persahabatan Antarabangsa: Amerika Syarikat lwn. Colombia – Barisan, Jadual & Saluran TV


You can view our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/