Persembahan gemilang oleh Novak Djokovic

Pemain Serbia itu, yang menyasarkan mahkota Wimbledon keempat berturut-turut, hampir tidak perlu mengeluarkan peluh di Gelanggang Tengah ketika dia mendominasi lawannya dari Australia, mengukuhkan lagi kedudukannya sebagai pilihan untuk gelaran perseorangan lelaki tahun ini.

Kemenangan itu menjadikannya 23 kemenangan berturut-turut di Wimbledon untuk Djokovic — larian yang menjangkau kembali ke suku akhir 2017 — serta yang ke-81 di kejohanan itu.

Setelah diuji dalam perlawanan pembukaannya menentang pemain nombor 81 dunia Kwon Soon-hoo, perlawanan ini lebih kepada perarakan untuk juara bertahan kerana Kokkinakis, 26, tidak dapat mencari jalan untuk melepasi Djokovic.

Pilihan teratas seterusnya akan menentang rakan senegara Serbia, Miomir Kecmanović.

“Saya sangat gembira dengan persembahan saya. Saya bermula dengan sangat baik, mantap dari belakang gelanggang, membuatkan dia bekerja untuk setiap mata dan melatihnya di sekitar gelanggang,” kata Djokovic dalam wawancara selepas perlawanan di gelanggang.

“Saya gembira dengan cara saya meningkatkan tahap tenis dalam dua hari lalu. Jelas sekali, hanya memikirkan cabaran seterusnya dan berharap keadaan akan menjadi lebih baik apabila kejohanan berlangsung.”

Selepas setahun yang membawa banyak ketidakpastian bagi warga Serbia, dia berkata dia seronok bermain di acara terbesar.

“Anda tidak memikirkan nombor apabila anda mula bermain tenis,” katanya. “99% kanak-kanak apabila mereka meraih raket mempunyai impian dan semangat untuk sukan itu.

“Apabila anda merendahkan diri sendiri, anda akan kembali kepada anak dalaman itu dan mengingati mengapa anda mula bermain sukan itu, dan apa sahaja yang anda capai adalah bonus.”

Raducanu kalah

Di tempat lain, harapan British Emma Raducanu tewas pada pusingan kedua kepada Caroline Garcia.

Penyandang juara Terbuka AS itu tumbang dalam set lurus — 6-3 6-3 — kepada lawannya dari Perancis yang gagal membina prestasi mengagumkannya pada pusingan pembukaan awal minggu ini.

Raducanu, 19, mara ke pusingan keempat kejohanan tahun lalu tetapi bergelut dengan kecederaan musim ini dan diragui untuk beraksi di grand slam rumahnya.

Dia tidak dapat menandingi kuasa dan ketepatan Garcia pada hari Rabu, dengan tidak ada penonton partizan yang mampu memacu Raducanu untuk menang.

Raducanu dikalahkan oleh Garcia di Gelanggang Tengah.

Garcia, yang kini melakar tujuh kemenangan berturut-turut, akan menentang pemain China, Shuai Zhang pada pusingan ketiga.

Menggandakan ketidakharmonian pemain dengan Tan

Terdapat beberapa persembahan mengagumkan di Gelanggang Tengah setakat ini kejohanan ini tetapi tidak lebih baik daripada pemain Perancis Harmony Tan, yang menumbangkan Serena Williams pada hari Selasa.

Serena Williams' kembali ke Wimbledon berakhir dengan kekalahan dramatik menentang Harmony Tan

Bagaimanapun, sejak kemenangannya yang tidak dapat dilupakan, Tan telah diselar oleh rakan sepermainannya Tamara Korpatsch kerana tercicir daripada perlawanan beregu mereka.

“Malangnya pasangan beregu saya H. Tan bersara daripada beregu kami hari ini,” Korpatsch tulis di Instagram selepas Tan menarik diri dilaporkan memetik keletihan.

“Dia baru mesej saya pagi tadi. Biar saya tunggu di sini [until] satu jam sebelum perlawanan bermula. Saya sangat sedih, kecewa dan juga sangat marah kerana saya tidak dapat bermain beregu Grand Slam pertama saya.

“Ia benar-benar tidak adil untuk saya, saya tidak layak melakukannya. Dia bertanya kepada saya sebelum kejohanan sama ada kami mahu bermain beregu dan saya berkata ya. Saya tidak bertanya kepadanya, dia bertanya kepada saya!

“Jika anda rosak selepas 3 jam [three-hour] padankan hari sebelumnya, anda tidak boleh bermain profesional. Itu pendapat saya.”

Tan masih belum mengulas secara terbuka sejak siaran itu dan akan menentang pemain Sepanyol Sara Sorribes Tormo pada pusingan kedua pada KhamisWe would love to give thanks to the writer of this article for this incredible web content

Persembahan gemilang oleh Novak Djokovic


Check out our social media accounts and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/